Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lacul Hallstatter, Hallstatt, Austria
357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hallstatt, Austria
784 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barcelona- A. Gaudi- Casa Batlo-HD
1.432 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Casa de piatra,-Portugalia
467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina botanica regala-Scotia
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Ursilor
1.115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa transparenta din Tokyo
303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa pictata din Graz
10 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hotelul casa in copac -Vietnam
386 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa Batllo- Barcelona
1.122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Casa oaselor din Hallstatt (Hallstatt’s Beinhaus)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.09.2023  Adauga la favorite 73 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
600 de cranii umane pe post de morminte, in unul dintre cele mai pitoresti orase din Europa? Suna interesant. Poti merge cu masina spre sud dinspre Salzburg, prin regiunea turistica din Austria – Salzkammergut, o zona cu adevarat de basm din Europa. Soarele are straluciri de briliant desupra apei si tinuturilor inconjuratoare, pasarile ciripesc ca intr-un film de Walt Disney, iar aerul e atat de dulce incat nu-ti poti dori altceva decat sa-l mirosi. In fata ochilor nu ti se astern decat lacuri de culoare albastru turcoaz, pajisti de un verde ca smaraldul si inaltimi muntoase invelite in zapada. Totul in ritmul dinamic al muzicii care se aude la radioul masinii tale inchiriate.

Simti nevoia sa contrabalansezi cumva aceasta stare de bine si te indrepti spre Hallstatt, un mic orasel cuibarit intre Muntii Alpi si cocotat desupra unui lac sticlos. O asezare incantatoare, in care nimic n-ar putea fi deprimant. Sentimentul asta dispare rapid atunci cand intri in Casa oaselor, o colectie de 2100 cranii si nenumarate oase inghesuite intr-o capela ingusta si plina de igrasie.

Capela se afla langa cimitirul din Hallstatt, iar ramasitele din cimitir au fost mutate in ea odata cu golirea acestuia. Mormintele sunt acum inchiriate temporar in acest oras, pe o durata in jur de 10 ani, pana cand un alt nefericit locatar se muta aici. Ramasitele inaintasilor sunt mutate in acel moment in capela. In loc de piatra funerara, familia si prietenii decoreaza craniul celui drag cu numele lor, anul mortii si flori sau ghirlande. Practica asta functioneaza printer cetatenii din Hallstatt inca din secolul 12, fiind un exemplu de sobrietate dat de niste oameni care stiu sa se adapteze mediului in care traiesc.

Stand in fata ramasitelor pamantesti (care nu sunt protejate de sticla sau altfel, de contactul cu vizitatorii) ai ocazia rara sa acorzi mortalitatii respectul momentului. Iar pe drumul de intoarcere catre oras – cu cascadele mirifice si lacul din apropiere care se oglindeste in soare – esti capabil sa apreciezi mai mult frumusetea care te inconjoara. Starea de bine e iar prezenta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.