Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Toate mi se intampla mie (Italia 1980)
5.528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bud Spencer - Toate mi se intampla mie (1980)
27.418 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Politist, adjectiv (Romania 2009) Drama /
702 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Mannix - Intoace-te Rose (SUA 1968) Mister / 58 min
762 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Casa capcanelor (SUA) 2015) Thriller 90 min
901 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calcarea Regulamentului (SUA 2012 Actiune,Drama
1.837 vizite - 0 comentarii
adaugat de norica
 
  Drumul (SUA 2005) Drama,Mister
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Politist pe cont propriu (SUA 2012 Robert De Niro
1.816 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Casa Secretelor (SUA 2014) Drama,Mister,Thriller
6.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Apel misterios (SUA 2006) Thriller
637 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Casa stramba(SUA) Politist

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.09.2023  Adauga la favorite 45 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.3
   
 
Crooked House
Regia Gilles Paquet-Brenner
IMDB 6.3


Sophia Leonides, nepoata regretatului magnat de afaceri greco -britanic Aristide Leonides, il viziteaza pe detectivul privat Charles Hayward in biroul sau. Ea vrea ca Charles sa investigheze moartea lui Aristide si suspecteaza ca a fost ucis de un membru al familiei lor extinse si idiosincratice. Sophia noteaza ca injectia obisnuita de insulina a lui Aristide a fost impletita cu eserina din picaturile sale pentru ochi, provocand un atac de cord fatal. Sophia crede ca acest lucru a fost deliberat, nu intamplator. Charles preia cu reticenta cazul, in parte pentru ca a avut o scurta poveste de dragoste cu ea la Cairo . Charles cere acordul inspectorului sef Taverner de la Scotland Yardsa analizeze cazul, folosind legatura lui personala cu Taverner, care servise cu tatal lui Charles, un fost comisar adjunct decorat.

La mosia Leonides, Charles intervieveaza diferitii membri ai familiei, gasind motive pentru fiecare dintre ei. Toti primesc mosteniri substantiale de la mosia lui Aristide, dar toti erau suparati de felul in care el i-a agresat si manipulat.

Lady Edith de Haviland era sora primei sotii a lui Aristide; s-a mutat sa aiba grija de nepotii ei orfani. Isi dispretuia cumnatul ca pe un parvenu si pentru insensibilitatea lui fata de nepotii sai. Edith se plimba in jurul terenului, aruncand alunite in gazon cu o pusca.

Fiul cel mai mare al lui Aristide, Philip, si-a urat tatal pentru ca l-a lasat ca succesor al afacerii de familie si pentru ca a refuzat sa finanteze productia unui scenariu pe care l-a scris pentru sotia sa, Magda, o actrita de teatru in declin.

Philip si Magda i-au oferit lui Aristide trei nepoti: Sophia, Eustace (un adolescent schilodit de poliomielita ) si Josephine (o copila inteligenta de 12 ani, care ii spioneaza pe toata lumea si o noteaza in caietul ei).

Fiul mai mic, Roger, este directorul general al unei mari afaceri de familie, dar este un esec, necesitand mai multe salvari de la Aristide. Sotia sa dominatoare Clemency este un biolog de plante cu o vasta cunoastere a otravurilor.

A doua sotie a lui Aristide, Brenda, este mult mai tanara, o fosta dansatoare de cazinou din Las Vegas . Ceilalti o suspecteaza ca l-a ucis pe Aristide, in special pe Roger, care o denunta ca o curva care cauta aur. Ea a administrat injectia fatala de insulina. De asemenea, are o aventura cu Laurence Brown, profesor particular pentru copiii Leonides. Iar cand testamentul lui Aristide este prezentat, acesta este nesemnat. Astfel, a murit abtestat , iar Brenda va mosteni intreaga sa mosie.

Intrebarile lui Charles se intalnesc cu ostilitate din partea majoritatii familiei. Josephine sugereaza ca a gasit indicii pe care nu le dezvaluie, spre iritatia lui Charles. Evenimentele iau o noua intorsatura, ingrozitoare, cand scara catre casa in copac a lui Josephine este sabotata si ea cade din copac, fiind nevoita sa fie spitalizata. Charles banuieste ca acest lucru s-a datorat obiceiului lui Josephine de a spiona pe ceilalti membri ai familiei si ucigasul dorind astfel sa o reduca la tacere.

Suspiciunile lui Charles se extind chiar si asupra Sophiei dupa ce este descoperit un nou testament, semnat corespunzator, lasandu-i mosia. Eustace sugereaza chiar ca Sophia l-a angajat pe Charles sa investigheze crima din cauza istoriei lor personale, stiind ca nu o va acuza niciodata din cauza trecutului lor romantic.

Dupa aceste evolutii, Taverner ajunge personal pentru a se ocupa de caz; simte ca istoria romantica a lui Charles cu Sophia nu-l face suficient de obiectiv pentru a o rezolva. Descoperirea scrisorilor de dragoste dintre Brenda si Laurence ii ofera lui Taverner suficiente dovezi pentru a-i aresta pentru uciderea lui Aristide si atentatul asupra Josephinei.

Charles, totusi, ramane neconvins ca Brenda si Laurence sunt vinovati, observand ca inteligenta copilareasca a Brendei si opiniile pacifiste, de stanga ale lui Laurence, ii fac candidati improbabili pentru a fi criminali. Sophia si Edith par sa fie de acord. Sophia noteaza ca scrisorile ar fi putut fi falsificate, iar Edith insista pe „cel mai bun avocat" care sa-i reprezinte pe Brenda si Laurence. Edith viziteaza un medic din Londra si afla ca moare de cancer. Charles se intoarce la mosie dupa ce a fost la Londra, cand dadaca lui Josephine este otravita mortal de ciocolata calda pe care o pregatise pentru ea si pentru Josephine.

Charles o implora pe Josephine sa-l numeasca pe ucigas, deoarece a descoperit ca ea stie. Din nou, Josephine refuza cu incredere sa spuna, chiar si atunci cand Charles o avertizeaza ca este in pericol. Edith o aduna pe Josephine si pleaca din mosie (se presupune ca pentru inghetata), mintind pentru a trece de politia de la poarta.

Medicul legist constata ca bona a murit de otravire cu cianura, Charles o suspecteaza pe Edith, care a folosit cianura pentru a ucide alunite. Cauta in sopronul lui Edith si gaseste o sticla de cianura; de asemenea, caietul disparut al Josephinei, ingropat in var neted care l-ar fi distrus.

Charles si Sophia decoleaza in urmarirea lui Edith, care i-a lasat un bilet pe care sa-l gaseasca Charles in masina lui. Sophia citeste nota lui Edith: este o marturisire a crimei, dar Charles nu crede asta.

Sophia incepe apoi sa citeasca din caietul lui Josephine si descopera adevarul oribil: Josephine l-a ucis pe Aristide. Ii oprise lectiile de balet (cu comentarii jignitoare), iar ea se plictisise. Josephine si-a inscenat si caderea din casa in copac, a otravit-o pe bona, care incepuse sa o suspecteze si a falsificat scrisorile de dragoste ale Brendei. Lady Edith aflase ca Josephine era ucigasul si marturisise ca ii exonereaza pe Brenda si Laurence si poate ca ii cruta pe Josephine de o viata in institutii psihiatrice si de o reputatie de monstru pe viata. Cand Charles si Sophia ajung din urma, Edith pleaca de la marginea unei cariere, omorandu-se si pe Josephine. Filmul se termina cand Charles o mangaie pe Sophia, socata si plangatoare, la marginea stancii.

Distribuie
Glenn Close ca Lady Edith de Haviland
Terence Stamp ca inspectorul sef Taverner
Max Irons ca Charles Hayward
Stefanie Martini ca Sophia Leonides
Julian Sands ca Philip Leonides
Honor Kneafsey in rolul Josephine Leonides
Christian McKay ca Roger Leonides
Amanda Abbington ca Clemency Leonides
Gillian Anderson ca Magda West
Christina Hendricks ca Brenda Leonides
Preston Nyman ca Eustace Leonides
John Heffernan ca Laurence Brown
Jenny Galloway ca Bona
Jacob Fortune-Lloyd ca Brent
David Kirkbride ca sergent Glover
Tina Gray ca domnisoara Ackroyd
Roger Ashton-Griffiths ca domnul Gaitskill
Andreas Karras ca Iannois Agrodopolous
Gino Picciano ca Aristide Leonides


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.