Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Muntii Fagaras
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Saian
1.312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 15 Lacuri din Romania care te vor lasa fara cuvinte
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iezerul Latoritei si Lacul Violeta -Muntii Latorite
235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Iezer-Papusa
420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe poteci, spre inima ta! Ep 16
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntii Rodnei
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romania Turistica - Muntii Fagaras Ep.1 - Olandezul zbur
982 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Ochiul Beiului
558 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul fara Fund
1.052 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Lacul Iacobdeal- Muntii Macinului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.08.2023  Adauga la favorite 77 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La inceputul lunii martie, pana sa fie declarata starea de urgenta, ne apucasem sa exploram Romania. Ne-am facut o lista foarte lunga de obiective (cateva sute) si planuiam sa le vizitam pe toate, asta sa fie „proiectul" nostru in aceasta primavara. Si pentru ca in general fugim de aglomeratie, am ales cateva locuri mai putin stiute cu care sa incepem si pe care ti le recomandam si tie.


Doua luni si ceva mai tarziu, ardem de nerabdare sa iesim din casa, sa ne reluam explorarea, sa petrecem cat mai mult timp in natura!

Si probabil ca toti va doriti asta, dar trebuie sa fim responsabili! Sa nu ne imbulzim in cele mai populare destinatii din Romania. Iata cateva alternative in natura, departe de aglomeratie, numai bune de vizitat in aceasta vara.

O sa revenim cu mai multe articole asemanatoare, stay tuned!

Aici gasesti un articol despre cazari spectaculoase din Romania. Iar aici am facut o lista cu destinatii doar din Dobrogea. Hai si pe Youtube si Instagram ca sa descoperi locuri interesante din Romania.

12 destinatii fara aglomeratie de vizitat in Romania
1. „Babele" (Trovantii) de la Ulmet
Unde? La 50 de km de Buzau, spre Brasov.

Ce e de vazut? Trovantii sunt „portiuni elipsoidale din cuprinsul unui strat de nisip sau al unei gresii friabile, cimentate de apele calcaroase", conform dexonline. Practic niste pietre foarte mari, unele „atat de perfect" sferice sau circulare, ca nu-ti vine sa crezi ca-s naturale. Formele lor i-au inspirat pe oameni sa gaseasca tot felul de explicatii bizare de-a lungul timpului, dand nastere legendelor despre originea acestor ciudatenii. Extraterestra, desigur!



2. Asezarile Rupestre de la Bozioru (Drumul Luanei)
Unde? Foarte aproape de Ulmet, la vreo 12 km, se afla satul Nucu, de unde poate incepe explorarea asezarilor rupestre.

Ce e de vazut? Niste chilii sapate in stanca prin secolele III-IV. In partea a doua a video-ului de mai sus le poti vedea. Impresionant, nu? N-aveau gusturi rele pustnicii vremii, peisajul in care s-au retras este foarte frumos. Invaluit de mister si legende, ca mai toate locurile de acest gen din Romania. Ne-a surprins placut existenta panourilor informative pe traseu, de unde am aflat despre istoria si geologia zonei. Stiati, de exemplu, ca in urma cu 13 milioane de ani, mare parte din teritoriul pe care se afla azi Romania, era sub apa? Doar Carpatii scoateau capul din marea preistorica!

Tot traseul se numeste „Drumul Luanei" si se poate face in cateva ore, perfect pentru o zi in natura.


3. Tinutul Pietrei din Buzau – Tabara de sculptura Naeni, Biserica „dintr-o piatra" si chilia lui Ambrozie
Continuam cu Tinutul Pietrei, tot in judetul Buzau. Mai exact intre Buzau si Ploiesti, in comuna Naeni. In varful dealului din satul Varf se afla „Biserica dintr-o piatra", denumita asa pentru ca a fost construita in intregime din calcar de Naeni. Nu e specaculoasa, dar merita vazuta macar pentru panorama.



Si daca tot ati ajuns aici, lasati masina langa biserica si porniti la pas catre Tabara de Sculptura, o colectie de sculpturi asezate pe un deal, realizate de copii de pana in 14 ani in urma cu vreo 33 de ani. Statuile au fost facute din calcar cochilifer, extras din…, ati ghicit, cariera de la Naeni.

Tabara de sculptura de la Naeni

4. Chilia lui Ambrozie

Tot din satul Varf se ajunge si la Chilia lui Ambrozie, care este sapata in stanca. Drumul are 2.5 km si este destul de lejer si placut ochiului (mai putin gunoaiele de la marginea satului).

Partea palpitanta vine cand ajungeti aproape de chilie. Noi am zis ca ne-ar fi fost utila o maceta, pentru a ne croi drum prin desisul de maracini de la baza. Dupa ce ati trecut de boscheti, mai aveti un hop. Doua scari verticale prinse in stanca, mai exact. Daca aveti rau de inaltime nu o sa va incante prea tare bucata asta. Elementele de siguranta lipsesc aproape cu desavarsire! Doar o balustrada firava si obosita de care sa te tii la capatul scarilor. In rest nimic amenajat sau care sa indice vreo grija pentru acest loc sau pentru cei care o viziteaza.

Dar dupa ce trec emotiile ascensiunii si te asezi sa admiri pesiajul, te ia asa, parca o liniste si o bucurie, de numa’


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.