Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum scapi de plictiseala?
1.659 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Cum faci din semineu o centrala termica -
469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci o floricica din ou,foarte simplu
904 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci un miros placut in toata casa
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce faci cand copilul te SFIDEAZA?
290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul pas - atunci cand vrei o casa
508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  28 de trucuri geniale pentru gospodarie II
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul pas - atunci cand vrei o casa
541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci lumanari "de urgenta"
2.196 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  CUM iti faci casa sa miroase uimitor!
15 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum sa faci curat in casa atunci cand nu ai chef

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.08.2023  Adauga la favorite 109 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Curatenia din casa ti se pare o povara in zilele in care pur si simplu nu ai chef nici sa te ridici din pat, dar esti constienta ca nu poti sta in mizerie. In general, zilele de sambata sunt dedicate curatarii casei, dar tu sambata vrei sa mergi la cumparaturi sau la coafor si numai cand te gandesti ca pierzi cateva ore bune dand cu mopul si frecand gresia, parca iti piere si ultimul dram de chef de munca.

Ei bine, de acum lucrurile se pot schimba in bine pentru tine. Nu mai trebuie sa pierzi ore intregi curatand casa. Daca urmezi acesti pasi simpli vei reusi sa schimbi atmosfera din locuinta cat ai zice peste si iti va ramane si timp pentru alte activitati.

1. Pastreaza curatenia

Ca sa nu te aglomerezi cu tot felul de treburi casnice intr-o singura zi, ar fi bine sa te obisnuiesti sa pastrezi curatenia. In fiecare zi, rezerva-ti 15-30 de minute pentru a pune in ordine toate lucrurile. Daca observi ca s-a murdarit chiuveta din baie, spal-o pe loc, daca se aduna prea multe haine murdare, pune o masina la spalat, iar daca vezi ca s-a adunat praful pe mobila, treci repede cu un pamatuf pe suprafete. In acest fel, te asiguri ca ai mereu casa ordonata si nu iti va fi rusine sa primesti musafiri.

2. Improspateaza aerul din locuinta

Uneori, chiar daca tii geamul deschis o zi intreaga, aerul din locuinta tot nu se curata. Dimpotriva, risti sa se adune si mai mult praf. Aerul proaspat schimba radical atmosfera din locuinta, de aceea, este bine sa-ti cumperi cateva plante de apartament, care vor absorbi mirosurile neplacute si vor furniza aer curat. Amplaseaza un parfum de camera pe hol, pentru ca mirosul sa se raspandeasca in intreaga casa.

3. Foloseste cutii dragute de depozitare

Investeste in cateva cutii dragute de depozitare, astfel incat atunci cand nu ai chef sa faci curat ca la carte sa poti strange lucrurile aruncate aiurea intr-un singur loc. Orice lucru lasat la voia intamplarii prin casa creeaza un aspect dezordonat. Fii isteata si ordoneaza casa in 2 pasi si 3 miscari.
4. Concentreaza-te pe zonele cele mai frecventate

Un mod simplu de a face fata curateniei chiar si atunci cand nu ai chef de asa ceva este sa te concentrezi pe zonele cele mai frecventate din casa. Este esential sa faci curat pe hol, in cazul in care iti intra cineva in casa, dar si in bucatarie sau in living, daca stii ca vei avea musafiri.

5. Arunca lucrurile inutile

Daca sunt lucruri prin casa de care nu ai nevoie, arunca-le. In aceasta categorie intra in special ambalajele goale, pungile de plastic atarnate pe scaune, sticle goale lasate pe blatul din bucatarie sau orice alt obiect ce nu-si are locul acolo unde l-ai lasat.

6. Fa mai multe lucruri in acelasi timp

Atunci cand pui cafeaua la fiert, incearca sa gasesti ceva de sters sau de spalat. In 5 minute poti face o multime de chestii, cum ar fi sa stergi mobila din bucatarie, sa aranjezi scaunele la masa si sa speli chiuveta. Cel mai important - nu lasa sa se adune farfuriile si oalele in chiuveta, caci nu vor fi placute la vedere si-ti va lua o vesnicie sa le speli pe toate odata.

7. Curata pardoseala

Daca ai avea chef de curatenie, ai da cu aspiratorul si ai sterge pardoseala din fiecare incapere. Dar cum nu ai, cel mai simplu este sa cureti pardoseala "de ochii lumii" cu matura sau cu o carpa speciala. Nu-ti va lua mai mult de 10 minute.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.