The Danger of AI | Scary Technology | Artificial Intelligence | Documentary
In fata unui secol de sondaje traditionale pentru a prezice opinia publica, exista o schimbare in jocul de predictii. Marja de eroare: AI, Polling and Elections examineaza modul in care un startup numit Advanced Symbolics (ASI) utilizeaza inteligenta artificiala (AI) si datele publice din retelele sociale pentru a prognoza comportamentul alegatorilor. Dar promisiunea noii tehnologii vine si cu intrebari cu privire la acuratetea acesteia, amenintarea la adresa vietii private a cetatenilor si la democratia noastra insasi.
Fiecare dintre noi ofera voluntar o cantitate imensa de date private cu aproape fiecare serviciu de internet pe care il folosim, fara a citi sau intelege termenii si conditiile. Aceste date pot fi acum culese de AI pentru a prezice cu precizie, printre multe alte lucruri, cum vom vota.
Chiar si fara a renunta la informatii personale, noul algoritm de inteligenta artificiala Polly, dezvoltat de ASI, pieptaneaza retelele de socializare pentru a construi profiluri ale diferitelor categorii demografice si le determina preferintele. Aceasta metoda a condus deja la succesul lui Polly in a prezice atat victoria Trump din 2016, cat si Brexit. Avand in vedere campania electorala federala canadiana din 2019 ca o retragere in timp real, Margin of Error o pune pe Polly la incercare, dezvaluind modul in care o inteligenta artificiala nu ofera doar o imagine detaliata a intentiilor de vot ale publicului, ci si modul in care anumite evenimente le pot modifica.
Dar stiind care sunt sperantele si preocuparile noastre, le va oferi politicienilor informatiile de care au nevoie pentru a raspunde nevoilor noastre si va duce la o societate „utopica", asa cum sustine CEO-ul ASI, Erin Kelly, sau aceste date pot fi folosite gresit pentru a ne induce in eroare – fie prin propriile noastre guverne sau ale adversarilor nostri? Si ar trebui sa raspunda politicienii la dorintele noastre, asa cum sunt exprimate prin intermediul retelelor sociale?