Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  O intamplare de groaza (SUA 1944 Thriller,Drama
1.861 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Lumina de gaz (SUA 1944) Thriller Ingrid Bergman
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Fortunat (1960) / Cu Bourvil si Michele Morgan 114 min
2.429 vizite - 0 comentarii
adaugat de ghidul
 
  Departe de casa (SUA 1989) Thriller
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Poveste din Canterbury (SUA 1944) Comedie,Mister 119 min
1.766 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Buncarul (SUA 2001) Horror,Thriller /
4.229 vizite - 0 comentarii
adaugat de alecu
 
  Dublu tatic (SUA 2015) Thriller / 85 min
4.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O aventura fatala (SUA 2020 Thriller 82 min
147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghinion SUA 2003) Thriller cu Armand Assante 85 min
2.281 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Next (SUA 2007) Actiune,Thriller cu Nicolas Cage 86 min
1.705 vizite - 0 comentarii
adaugat de sordi
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Lumina cu gaz (SUA 1944) Thriller 114 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.05.2023  Adauga la favorite 130 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.8
   
 
GASLIGHT
Regia George Cukor
IMDb 7.8


In 1875, cand cantareata de opera de renume mondial Alice Alquist este ucisa in casa ei din Londra , nepoata ei Paula este trimisa in Italia pentru a-i calca pe urme. Ca adult, Paula se casatoreste cu insotitorul ei Gregory Anton, dupa o poveste de dragoste de doua saptamani. La sugestia lui, ei se stabilesc la Londra si ocupa casa raposata a matusii ei de mult timp libera. [10]

Paula se lupta cu amintirea uciderii matusii sale, iar Gregory sugereaza sa depoziteze mobilierul Alicei in pod. Cand Paula gaseste o scrisoare catre matusa ei de la un barbat pe nume Sergis Bauer, Gregory reactioneaza violent, dar isi cere scuze. El angajeaza o tanara slujitoare, Nancy, si insista sa nu-si deranjeze niciodata sotia „ingaduita".

Paula este surprinsa cand Gregory mustra presupusa ei uitare, dar intr-o vizita la Turnul Londrei , nu gaseste o brosa de mostenire pe care i-a dat-o, desi era pastrata in siguranta in geanta ei. Ea este afectata de zgomotele care vin din podul cu scanduri si observa ca luminile cu gaz se sting fara niciun motiv aparent cand Gregory nu este acasa, ceea ce el asigura ca este doar imaginatia ei.


Cu Gregory privind, Paula a descoperit scrisoarea lui Sergis Bauer.
Gregory cocheteaza cu Nancy, al carei dispret fata de sotia sa nu face decat sa inrautateasca nervii Paulei. Comportamentul ei anxios este observat de inspectorul Brian Cameron de la Scotland Yard , un admirator al Alicei din copilarie. Lovita de asemanarea Paulei cu matusa ei, Cameron incearca sa redeschida cazul rece , descoperind ca un cadou de bijuterii regale nu a fost recuperat dupa uciderea lui Alice.

Izolandu-si sotia de lume, Gregory o convinge ca este o cleptomana , responsabila de ascunderea unui tablou si ca este prea rau pentru a fi in public. Neputand-o impiedica sa participe la o petrecere gazduita de vechiul ei prieten de familie, Gregory o acuza pe Paula ca i-a furat ceasul. Cand il gaseste in geanta ei, Paula devine isteric in fata oaspetilor. Luand-o pe Paula acasa, Gregory sustine furios ca mama ei a murit intr-un azil si ca scrisoarea pe care a descoperit-o de la Sergis Bauer nu a existat niciodata. Indoindu-se de propria ei sanatate mintala, Paula se darama.

Suspicios, Cameron recruteaza un politist pentru a-l urmari pe Gregory, despre care afla ca viziteaza adesea o casa abandonata din apropiere si intentioneaza sa o institutionalizeze pe Paula. Cand Gregory pleaca, Cameron ii ofera Paulei ajutorul, confirmand ca zgomotele de la mansarda si luminile palpaitoare sunt intr-adevar reale. El deduce ca Gregory merge la casa vecina libera pentru a intra in propria mansarda printr-un luminator. Paula l-a auzit cautand printre lucrurile lui Alice, iar becurile cu gaz palpaie cand aprinde luminile de la mansarda, reducand gazul la lampile de la parter.

Cameron deschide biroul lui Gregory, iar Paula gaseste ca scrisoarea lui Bauer despre care sotul ei a insistat ca este o amagire. Isi dau seama ca „Gregory" este de fapt Sergis Bauer, care a ucis-o pe Alice, dar a fost intrerupt inainte ca el sa-i poata gasi bijuteriile. Casatoria lui cu Paula a fost un plan de a avea acces la casa matusii ei, urmata de o strategie vicleana de a-si innebuni sotia si de a o institutionaliza, lasandu-i mosia lui Alice si permitandu-i sa caute fara incetare bijuteriile.

In pod, Sergis descopera bijuteriile ascunse la vedere, cusute intr-unul dintre vestitele costume ale Alicei. El se intoarce jos pentru a-si gasi biroul deblocat, iar o Paula epuizata mental recunoaste ca a fost vizitata de un barbat. Pentru a o proteja pe Paula, buna bucatareasa Elizabeth il asigura pe Sergis ca aceasta a fost doar o nascocire a imaginatiei ei, ceea ce o duce pe Paula la disperare. Cameron apare si il confrunta pe Sergis, urmarindu-l in pod si legandu-l de un scaun.

In cele din urma convinsa de propria ei minte, Paula ramane singura cu Sergis, care o indeamna sa-l elibereze. In schimb, Paula il batjocoreste, gandind ca cutitul din mana ei ar putea sa nu fie real si gasind brosa „lipsa". In timp ce politia il alunga pe Sergis, Cameron isi exprima interesul sa o revada pe Paula.

Distributie

Gregory si Paula in confruntarea lor finala
Charles Boyer ca Gregory Anton/Sergis Bauer
Ingrid Bergman ca Paula Alquist Anton
Terry Moore ca Paula, in varsta de 14 ani (necreditata)
Joseph Cotten ca Brian Cameron
Dame May Whitty ca domnisoara Bessie Thwaites
Angela Lansbury ca Nancy Oliver
Barbara Everest ca Elizabeth Tompkins
Emil Rameau ca Maestrul Guardi
Edmund Breon in rolul generalului Huddleston, supervizorul lui Brian
Halliwell Hobbes ca domnul Mufflin, avocatul Paulei
Tom Stevenson ca PC Williams
Heather Thatcher ca Lady Mildred Dalroy
Lawrence Grossmith ca Lord Freddie Dalroy. A fost ultimul sau rol de film inainte de moartea sa.
Jakob Gimpel ca pianist


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.