Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Arheologii sunt SOCATI,
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterul Insulei Pastelui
802 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Pastelui - Unde au umblat uriasii
243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spargerea Codului Shakespeare ep 1
660 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regele Arthur - Legenda medievala
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Postul Pastelui
872 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rongorongo
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarul despre templieri
20 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In cautarea gigantilor. Vanatoarea de viata
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarul din spatele Yeti
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

In cautarea Pastelui - Adevarul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.04.2023  Adauga la favorite 236 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pastele, numit si Pastele (greaca, latina) sau Duminica Invierii, este o sarbatoare si sarbatoare care sarbatoreste invierea lui Isus din morti, descrisa in Noul Testament ca a avut loc in a treia zi a inmormantarii sale dupa rastignirea sa de catre romani la Calvarul c. 30 d.Hr. Este punctul culminant al Patimilor lui Isus, precedata de Postul Mare (sau Postul Mare), o perioada de patruzeci de zile de post, rugaciune si pocainta.

Majoritatea crestinilor se refera la saptamana dinaintea Pastelui ca „Saptamana Sfanta" – contine zilele Triduului Pastelui, inclusiv Joia Mare, care comemoreaza Cina Mare si Cina cea de Taina, precum si Vinerea Mare, care comemoreaza rastignirea si moartea lui Isus. In crestinismul occidental, timpul Pastilor, sau sezonul Pastelui, incepe in Duminica Pastelui si dureaza sapte saptamani, terminandu-se cu venirea celei de-a cincizecea zile, Duminica Rusaliilor. In crestinismul rasaritean, sezonul Pastilor incepe cu Pasti si se termina cu venirea celei de-a patruzecea zile, sarbatoarea Inaltarii Domnului.

Pastele si sarbatorile care sunt legate de el sunt sarbatori mobile care nu cad la o data fixa in calendarele gregorian sau iulian care urmeaza doar ciclul soarelui; mai degraba, data sa este determinata pe un calendar lunisolar similar calendarului ebraic. Primul Sinod de la Niceea (325) a stabilit doua reguli, independenta calendarului evreiesc si uniformitatea la nivel mondial, care au fost singurele reguli pentru Pasti stabilite in mod explicit de conciliu. Nu au fost specificate detalii pentru calcul; acestea au fost puse la punct in practica, un proces care a durat secole si a generat o serie de controverse. A ajuns sa fie prima duminica dupa luna plina bisericeasca care are loc in sau cel mai curand dupa 21 martie, dar calculele variaza.

Pastele este legat de Pastele evreiesc prin mare parte din simbolismul sau, precum si prin pozitia sa in calendar. In majoritatea limbilor europene, sarbatoarea numita Paste in engleza este denumita prin cuvintele pentru Paste in acele limbi, iar in versiunile mai vechi ale Bibliei in engleza termenul de Paste a fost termenul folosit pentru a traduce Pastele. Obiceiurile de Paste variaza in lumea crestina si includ slujbe de rasarit, exclamarea salutului pascal, taierea bisericii si decorarea oualor de Paste (simboluri ale mormantului gol). Crinul de Paste, un simbol al invierii, impodobeste in mod traditional zona corului bisericilor in aceasta zi si in restul zilei de Pasti. Obiceiuri suplimentare care au devenit asociate cu Pastele si sunt respectate atat de crestini, cat si de unii necrestini includ vanatoarea de oua, iepurasul de Paste si paradele de Paste. Exista, de asemenea, diverse mancaruri traditionale de Paste care variaza la nivel regional.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.