Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 25 cele mai bune de vizitat Franta
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eguisheim FRANTA
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Villefranche-de-Conflent, Muntii Pirinei, -Franta
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celle Saint-Clou-Franta
1.216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se sarbatoreste Anul Nou in Franta
1.584 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mont d'Or-Franta
741 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abbeville Franta
878 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 atractii de top in Franta
531 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amiens -Franta
1.545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Dunkerque-Franta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.04.2023  Adauga la favorite 106 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dintre toate orasele care se intalnesc in nordul Frantei, Dunkerque este poate cel mai frumos, fiind desprins parca dintr-o carte postala. In ciuda modernismului pe care il etaleaza, Dunkerque ramane un pastrator al valorilor autentice din sfera culturala.

Carnavalul de la Dunkerque este cel mai vechi si cel mai renumit festival din nordul Frantei. Evenimentul aduna laolalta anual mii de turisti nerabdatori sa asiste la ceremoniile grandioase care se desfasoara in piata larga din fata primariei.

Istoria plina de framantari politice si militare se regaseste atat in cladirile sale precum si in limbajul si traditiile culinare ale locuitorilor. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial ajunsese o ruina, pentru ca la scurta vreme sa renasca si sa se dezvolte pe linie economica si sociala intr-atat cat sa devina al VI-lea port ca importanta din vestul Europei.


In privinta specialitatilor culinare, orasul Dunkerque nu se bucura de prea multa originalitate, cu exceptia retelor fundamentate pe principiile bucatariei flamande. In acest sens, merita sa amintim de Coq a la biere (carne de pui in sos de bere), unul dintre cele mai bune feluri de mancare, pe care trebuie sa il incercati macar o data intr-unul dintre restaurantele de lux.

Cautand mai apoi sa va hraniti sufletul cu ceea ce are orasul mai frumos veti descoperi biserica cu arhitectura gotica Saint Eloi, Primaria, Turnul lui Leughenaer, iar mai apoi Muzeul Portului si Muzeul de Arte Frumoase. Acest din urma obiectiv face posibila o scurta incursiune in universul picturii flamande, olandeze, franceze si italiene din intervalul cuprins intre secolele XVI - XIX.

Pana deunazi, pe la mijlocul secolului al XX-lea, limba olandeza era frecvent intrebuintata in Dunkerque. Astazi insa putini mai cunosc vechiul dialect, majoritatea adoptand intre timp noul grai de sorginte latina: limba franceza.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.