Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  PISICILE NEGRE | Istorie, Mituri, Superstitii
16 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile stiu sa inoate !
1.906 vizite - 0 comentarii
adaugat de flautul
 
  Pisicile albe
724 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile negre
834 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curiozitati despre pisici
2.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijim pisicile si cum prevenim bolile
916 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile
1.856 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicilor nu le place apa ?
1.791 vizite - 0 comentarii
adaugat de frantz
 
  Lectia de inot
1.616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce nu stiati despre pisici
1.750 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Pisicile stiu sa inoate ?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.03.2023  Adauga la favorite 753 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pisicile domestice in general se feresc sa le intre apa in ochi sau in urechi, pe de o parte pentru ca senzatia e neplacuta si pe de alta parte pentru ca atat ochii cat si urechile pisicilor sunt sensibile si ele instinctiv stiu asta si incearca sa se protejeze. In acelasi timp, pisica este un animal sensibil si delicat - imaginati-va ca ati calca intr-o baltoaca rece - nu ati sari imediat din locul care v-a provocat o senzatie neplacuta? Pentru caini, prin comparatie, labele sunt un accesoriu util al aparatului locmotor care au si rolul de a amortiza socurile mersului si ale alergatului.

Pernitele pisicii insa au si rol tactil - prin pernite, care sunt foarte sensibile, pisica aduna o multime de informatii din mediul inconjurator - este, deci, firesc sa nu fie incantata cand calca in apa si sa isi scuture apoi temeinic labutele umede!

Unele pisici apreciaza o baie calda si chiar se joaca, foarte amuzate, cu suvoiul de apa de la vreun robinet uitat deschis. Dar, pana ca o pisica sa indrazneasca sa se apropie de apa este cale lunga si cere multa rabdare din partea stapanului.

Placerea sau neplacerea unei bai depinde foarte mult de pisica, de felul ei unic de a fi si in mare masura de experientele anterioare, placute sau neplacute, legate de apa. De aceea este foarte important ca prima baie a pisicii sa fie daca nu o placere, cel mult tolerabila.

O pisica obisnuita nu are in mod normal nevoie de baie dar pisicile care participa la expozitii trebuie imbaiate neaparat inainte de un astfel de eveniment – asadar, daca aveti o pisica pe care intentionati sa o duceti la expozitii trebuie sa va straduiti sa o obisnuiti cu baia din vreme, inca de cand este pui, pentru a nu avea probleme.

Ca pui, se va obisnui mult mai usor si, daca primele bai sunt placute si pisica nu are parte de experiente traumatizante (apa in urechi, apa prea calda sau prea rece, frica de foen, alunecarea in recipient etc.), apa poate deveni o placere si nu o spaima pisiceasca.

Chiar daca stiu sa inoate si, daca este cazul, o si fac, totusi pisicile prefera sa nu fie nevoite sa o faca. Cu toate acestea, exista o rasa de pisici, care prefera apa si careia ii place sa faca din cand in cand cate o baie si chiar o tura de inot – Van turceasca. Aceasta rasa este originara din Turcia, din preajma lacului Van din apropierea Muntelui Ararat. Se pare ca aceste pisici (care stiu exact ce contin barcile de pescuit!) ies inot in intampinarea pescarilor care se intorc in port.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.