Daca ai ales sa faci singur, ai nevoie in primul rand de cat mai multe materiale de curatenie, iar in al doilea rand de un plan de lucru si echipament adecvat pentru a incepe treaba. Asadar, ai nevoie de mop, perii de mai multe feluri, bureti, galeata, carpe, saci pentru a strange moloz si resturi, produse pentru indepartarea prafului, vopselelor, curatarea geamurilor, podelelor. Pentru un echipament complet ai nevoie de manusi, ochelari de protectie, haine adecvate.
Urmatorul pas este impartirea sarcinilor pentru toate persoanele care participa la curatenie. Este mult mai simplu si mai eficient ca fiecare sa curete o bucatica. Atunci cand faci singur, este nevoie sa iti programezi exact cu ce sa incepi si cu ce sa termini. De exemplu, daca mai este moloz de strans, se incepe cu curatenia resturilor, abia apoi se iau toate lucrurile in detaliu.
Daca optezi pentru o varianta mai simpla si mai eficienta, alege firma de curatenie, care se ocupa cu curatenia generala in toata tipurile de spatii, de la garsoniera la case si vile, inclusiv de curatenie spatii comerciale.
Trucuri pentru curatenie luna in spatii mici si mari – solutii speciale pentru toate suprafetele
Curatenie pas cu pas pentru un efort cat mai mic. Ca sa nu ratezi niciun spatiu, incepe curatenia de sus in jos, de la tavan spre podele. Este bine ca toate obiectele sa fie sterse de praf de mai multe ori, de la calorifere la lustre, prize, instalatii si alte obiecte ramase in casa inainte de renovare.
Aspiratorul este cea mai buna metoda de indepartare a prafului dupa renovare. De la tavan la pereti, este bine ca ei sa fie aspirati, deoarece particule de praf vor cadea cateva zile la rand dupa renovare. Cu ajutorul unei perii speciale de la aspirator, acest lucru poate fi facut eficient si rapid. Acestia se pot sterge si cu o carpa umeda, insa este un proces mult mai complicat.