Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jacheta de copiii-Gulerul
1.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 lucruri pe care pisicile le urasc la stapanii lor
461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce jucarii luam pisicii noastre
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci o casuta pentru pisica
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa presam flori si frunze
1.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PISICI - Ingrijirea pisicilor cu blana lunga
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce pot face cu copiii in timp de carantina?
482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfatul psihologului -calculatorul si copiii
781 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Copiii stangaci
1.072 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  50 de sfaturi de la un copac
1.104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Copiii si pisicile

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.03.2023  Adauga la favorite 108 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In timp ce unor parinti li se pare o idee buna sa isi creasca copilul alaturi de o pisica, altii sunt mai reticenti si aleg sa scape de aceasta.

Pisicile si copiii sunt parteneri de joaca foarte buni, iar cei mici ar putea invata enorm din aceasta relatie.

Este bine de tinut cont insa de cateva reguli simple de "convietuire" pe care parintii le pot pune in aplicare pentru ca pisica sa nu mai reprezeinte o problema in noua familie extinsa.

Nu te grabi sa scapi de pisica

Una dintre temerile principale este ca pisica ar putea fi purtatoarea unor bacterii care pot afecta fatul daca mama intra in contact cu perioada sarcinii cu litiera acesteia. O solutie este sa verifici impreuna cu medicul veterinar daca este cazul sa iti faci griji si sa rogi un alt membru al familiei sa curete litiera mai des. De asemenea, este utila folosirea unui set de manusi si a unei masti protectoare.


Un studiu britanic a demonstrat ca proprietarii de pisici sunt mai inteligenti decat proprietarii de caini deoarece oamenii mai inteligenti tind sa petreaca mai mult timp la locul de munca, iar pisica este o alegere mai buna intrucat ea necesita mai putina atentie decat un caine, scrie mentalfloss.com.

Pregateste pisica pentru marea intalnire

Cu toate ca se spune ca pisicile sunt capricioase si mofturoase, adevarul este ca ele nu accepta cu usurinta schimbarile deoarece sunt foarte teritoriale. Din acest motiv, trebuie sa incepi sa obisnuiesti pisica cu noile schimbari, sa o lasi sa se apropie, sa adulmece si sa cunoasca noua camera a bebelusului. De asemenea, ar fi bine ca o data cu amenajarea camerei sa ii pregatiti si pisicii un nou loc de joaca pentru a nu se simti respinsa.

Supravegheaza-i tot timpul

Copiii care cresc alaturi de o pisica invata sa fie mult mai atenti la ceea ce gandesc si simt cei din jurul lor. Cu alte cuvinte, pisica ii ajuta sa-si dezvolte empatia. Este important totusi sa fii mereu prin preajma lor si sa nu lasi pisica sa se obisnuiasca sa doarma in camera copilului.

Acelasi lucru este valabil si pe masura ce bebelusul creste si incepe sa mearga, iar contactul cu pisica este din ce in ce mai frecvent si mai indelungat.

Mentine rutina pisicii

O data cu venirea bebelusului, este foarte usor sa ajungi sa neglijezi pisica, dar este foarte important sa incerci sa mentii rutina, atat pentru sanatatea animalului de companie, cat si a copilului. Trebuie sa ai grija in continuare sa ii tai gherutele, sa ii administrezi tratamentul (daca trebuie sa urmeze vreunul, precum cel antipurici sau cel pentru pisici castrate), sa fii atenta la anumite semnale pe care le-ar putea transmite si la dieta cu care ai obisnuit-o.

Invata-l pe cel mic sa fie bland si atent

Pisica il poate ajuta pe cel mic sa-si dezvolte empatia, insa un astfel de animal de companie ofera si alte beneficii pentru sanatatea celor care locuiesc alaturi de el, precum scaderea riscului de boli cardiovasculare, imbunatatirea sistemului imunitar, scaderea riscului de a dezvolta alergii, prevenirea astmului in cazul copiilor, reducerea stresului si a anxietatii, conform mritechnicianschools.net.

De multe ori, cel mic s-ar putea sa nu faca diferenta intre pisica de plus si cea adevarata, iar comportamentul lui sa nu fie foarte bland. Este datoria ta sa il inveti, cu aceeasi blandete si rabdare pe care vrei sa o manifeste si el fata de pisica, ca tot ce e neplacut pentru el, ii place la fel de putin si pisicii, scrie kudika.ro.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.