Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
02:40
  Reguli pentru aranjarea mesei
2.605 vizite - 0 comentarii
adaugat de miki
 
  Mod de comportare in caz de cutremur
1.225 vizite - 0 comentarii
adaugat de petrica
 
  10 Reguli pentru o curatenie desavarsita
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 Reguli pentru o curatenie desavarsita
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Numai de bine
129 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele unei clatite reusite
3.329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice in caz de dezastre
1.468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bunele maniere si reguli la restaurant
176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Psiholog renumit: 10 reguli de aur ale unui om fericit |
400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prim ajutor in caz hemoragie
1.783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Reguli de comportare in caz de cutremur

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.02.2023  Adauga la favorite 142 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. pastrati-va calmul, NU INTRATI IN PANICA, linistiti-i si pe ceilalti, protejati copiii, batranii si femeile. Nu va speriati de zgomotele din jur.

2. preveniti tendintele de a parasi camera sau locuinta, deoarece faza seismica initiala are o durata redusa, astfel incat, tocmai faza puternica a miscarii seismice va poate surprinde pe scari, holuri, paliere, in aglomeratie si panica, conducand la accidente grave, nedorite.

3. Atentie! Scarile sunt elemente de constructii foarte sensibile la deplasarile diferentiate ale etajelor si, chiar daca ar rezista, deplasarea persoanelor pe scari, sub efectul oscilatiei seismice, este extrem de periculoasa. Chiar daca iesirea de la etajele inferioare sau dintr-o locuinta parter ar fi in principiu posibila si fezabila in scurt timp, in special pentru persoane tinere, afara sunt multe alte riscuri: calcane si cosuri de fum, parapete, ornamente, vitraje etc.

4. ramaneti in incapere sau locuinta, departe de ferestre care se pot sparge si va pot accidenta, protejati-va sub o grinda, toc de usa solid, sub un birou sau masa care sunt suficient de rezistente spre a va feri de caderea unor obiecte mobile suprapuse, lampi, tencuieli ornamentale etc. In lipsa unor astfel de posibilitati va puteti proteja stand la podea langa un perete solid, pe genunchi si coate, cu fata in jos, iar cu palmele impreunate va veti proteja capul, ceafa, iar cu antebratele pe lateral, capul. Aceasta recomandare implica o cunoastere prealabila a acelor elemente de constructie rezistente, prin consultarea unui specialist atestat.

5. daca este posibil, inchideti sursele de foc cat puteti mai repede, iar daca a luat foc ceva interveniti imediat dupa ce a trecut socul puternic.

6. nu fugiti pe usa, nu sariti pe fereastra, nu alergati pe scari, nu utilizati liftul, evitati aglomeratia, imbulzeala, iar daca este posibil deschideti usa locuintei spre exterior, pentru a preveni blocarea acesteia in vederea evacuarii dupa terminarea miscarii seismice.

7. nu alergati in strada.

8. daca va aflati in afara unei cladiri, deplasati-va cat mai departe de cladire, feriti-va de tencuieli, caramizi, cosuri, parapete, cornise, geamuri, ornamente care de obicei se pot prabusi in strada. Nu fugiti pe strada, deplasati-va calm spre un loc deschis si sigur.

9. acordati primul ajutor persoanelor ranite.

10. in cazul in care sunteti surprinsi de caderea unor tencuieli sau obiecte de mobilier rasturnate, cautati sa va protejati capul si membrele sau sa va asigurati supravietuirea; ulterior veti cauta sa alarmati, prin diferite metode, vecinii cat si echipele de salvare-interventie de prezenta dumneavoastra.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.