Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Puente Mayor del Tormes-Salamanca.Spania
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa scoicilor-Salamanca-Spania
93 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plaza Mayor- Salamanca Spania
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  FRIAS, BURGOS-Spania
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margalef, Spania
937 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alava-Spania
1.347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cuenca-Spania
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul olitelor de noapte
1.227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CANTAVIEJA, TEREUL-Spania
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turnul lui Hercule - Spania
1.567 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Salamanca- Spania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.02.2023  Adauga la favorite 106 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Orasul Salamanca exista inca din era pre-romana, fiind infiintat de un trib celtic. A fost cunoscut sub numele de Helmantica, iar in timpul ocupatiei romane a fost un important centru comercial, lucru datorat pozitiei sale – se afla pe un drum roman care facea legatura cu mai multe zone de interes ridicat. Dupa caderea Imperiului Roman, orasul a fost cucerit de mai multe ori in decursul a catorva secole. Mai tarziu, intre Imperiul Leon si Imperiul Castilia si Leon dandu-se o lupta acerba pentru a obtine teritoriul Luptele i-au facut pe locuitori sa paraseasca Salamanca, ceea ce a dus la un declin semnificativ al asezarii.

Cu toate acestea, orasul a reusit sa isi revina, iar in secolul al XIII-lea a devenit unul dintre cele mai importante centre unviersitare din Europa, lucru datorat Universitatii din Salamanca. Perioada de inflorire maxima a orasului a fost secolul al XVI-lea, cand, tot datorita Universitatii din Salamanca, in roas s-au perindat intelectualii lumi. Acestia au pus bazele legilor si conceptelor morale care sunt folosite si astazi: dreptul la viata, la proprietate si libertate. De asemenea, orasul devenise si un centru spiritual important, manastirea si biserica San Esteban fiind construite in acest secol.

Salamanca11

Orasul a avut de suferit in timpul Razboiului Peninsular, mai ales ca aici a avut loc Batalia de la Salamanca din anul 1812. Trupele franceze ale lui Napoleon au fost infrante de trupele anglo-portugheze, care erau conduse de Wellington, iar cantonamentul militar din vestul orasului a fost serios afectat. Batalia a avut loc pe data de 22 iulie, fiind vazuta ca un moment definitoriu pentru istorie, avand in vedere ca mii de barbati, militari sau civili, au fost ucisi de bile de foc in doar cateva ore.

Lucrurile nu au fost prea roz nici in perioada Razboiului Civil Spaniol (1936 – 1939), desi Salamanca a fost facuta capitala. Pentru a nu avea mai mult de suferit, autoritatile au trecut de partea nationalistilor, sustinandu-l pe Francisco Franco, un general care a condus Spania in perioada 1939 – 1975. Franco a ajuns sa conduca tara in urma unui razboi civil sangeros, instaurand o dictatura de extrema dreapta. A condus Spania pana cand a murit, avand ca ultima dorinta reinstaurarea monarhiei. Dupa aceste evenimente, Salamanca a demonstrat ca Patrimonial Mondial a venit ca o recompensa pentru vremurile grele prin care a trecut. Mai mult, in anul 2002, alaturi de orasul belgian Bruges, Salamanca a fost declarat “Capitala Culturala a Europei".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.