Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Viata si moartea amantei lui Hitler
795 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evita Peron * Ieri prostituata, astazi sfanta
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hermann Oberth, evadare de pe Terra
622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata privata a lui N. Ceausescu
841 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marturii din infernul Holocaustului.interviu cu Vioara.B
651 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Femeile neintelese ale Biblie
228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codul lui Moise
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  STOLEN KOSOVO
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ORIGINEA lui Adam si Eve
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  First peoples PBS - Primii oameni: America
420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Eva Braun - Documentarul Sotia lui Fuhrer

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2023  Adauga la favorite 137 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eva Anna Paula Brown (casatorit Eva Hitler; 1912-1945) - concubina lui Adolf Hitler, din 29 aprilie 1945 - sotie legala.


Exista multe fapte interesante in biografia Eva Braun, despre care vom vorbi in acest articol.

Deci, inainte de tine este o scurta biografie a Eva Braun.



ad
Biografia Eva Braun
Eva Braun s-a nascut la 6 februarie 1912 la Munchen. A crescut in familia unui profesor Fritz Braun si a sotiei sale Franziska Katarina, care a lucrat ca croitoreasa intr-o fabrica inainte de casatorie. Trei fete s-au nascut in familia Brown: Eva, Ilsa si Gretel.

Copilarie si tinerete
Eva si surorile ei au fost crescute in credinta catolica, in ciuda faptului ca tatal lor era protestant. Parintii au insuflat fiicelor lor disciplina si ascultare de necontestat, aratandu-le rar tandrete si afectiune.

Pana la izbucnirea Primului Razboi Mondial (1914-1918), Brownii au trait din abundenta, dar apoi totul s-a schimbat. Cand capul familiei a mers pe front, mama a trebuit sa se hraneasca si sa aiba grija de copii singuri.



ad
La acea vreme, biografia lui Francisc a cusut uniforme pentru soldatii germani si abajururi pentru lampi. Cu toate acestea, din moment ce nu erau inca suficienti bani, femeia trebuia deseori sa ceara paine in cafenele si baruri.

Dupa sfarsitul razboiului, Fritz Braun s-a intors acasa si a imbunatatit rapid bunastarea familiei. Mai mult, parintii Eva au putut chiar sa cumpere un apartament mare si o masina.

ad
In perioada 1918-1922. Viitoarea sotie a lui Hitler a urmat o scoala publica, dupa care a intrat in liceu. Potrivit profesorilor, era inteligenta si inteligenta, dar nu facea niciodata temele si nu era ascultatoare.

In tinerete, Eva Braun era pasionata de sport si, de asemenea, iubea jazz-ul si musicalurile americane. In 1928, a studiat la prestigiosul Institut Catolic „Marienhee", care era renumit in toata lumea pentru standardele sale ridicate.

In acel moment, tanarul de 17 ani invatase contabilitatea si tastarea. Curand a obtinut un loc de munca la un studio foto local, datorita caruia a putut sa se intretina singura.

Cunoasterea lui Hitler
Directorul studioului foto, unde a lucrat Eva, a fost Heinrich Hoffmann. Omul era un sustinator inflacarat al partidului nazist, care in acel moment tocmai prindea avant.

Brown a stapanit rapid arta fotografiei si a executat, de asemenea, diferite sarcini ale lui Hoffmann. In toamna anului 1929, ea l-a intalnit pe liderul nazistilor, Adolf Hitler. Simpatia reciproca a aparut imediat intre tineri.

Si, desi viitorul sef al Germaniei era cu 23 de ani mai in varsta decat Eva, a reusit sa castige rapid inima tinerei frumuseti. De multe ori o complimenta, ii dadea cadouri si ii saruta mainile, drept urmare Brown dorea sa ramana cu el pe viata.


Pentru a-i face pe plac lui Hitler, o Eva usor supraponderala a urmat o dieta, a inceput sa joace sport intens, sa se imbrace in tinute la moda si sa foloseasca si produse cosmetice. Cu toate acestea, pana in 1932, relatia dintre cuplu a ramas platonica.

Un fapt interesant este ca, desi lui Adolf Hitler i-a placut Eva Braun, el i-a instruit pe asistenti sa verifice originile ariene ale iubitei si ale tuturor membrilor familiei ei. Este demn de remarcat faptul ca a declarat in repetate randuri ca nu intentioneaza sa se casatoreasca, intrucat toata atentia sa se concentreaza exclusiv pe politica.

Relatia cu Hitler
La inceputul anilor 30, relatia dintre indragostiti a inceput sa se intareasca. Si totusi, Hitler era preocupat in totalitate doar de treburile statului. Din acest motiv, Eva l-a vazut doar la serviciu sau a citit despre el in presa.

In acel moment, nepoata sa, Geli Raubal, a inceput sa simpatizeze cu nazistii. Cu ea era de multe ori remarcat in locuri publice si pentru ea se grabea seara. Brown a facut tot posibilul ca Hitler sa uite de Geli si sa ramana cu ea.



Curand, Raubal a murit misterios, dupa care Fuhrerul l-a privit pe Brown cu alti ochi. Si totusi, relatia lor a fost inegala. Un barbat ar putea fi un gentleman grijuliu si iubitor, si apoi sa nu apara cu o fata saptamani intregi. Eva a suferit foarte mult si cu greu putea suporta o astfel de atitudine fata de ea insasi, dar dragostea si devotamentul ei fanatic fata de Hitler nu i-au permis sa se desparta de el.


Tentativa de suicid
Relatia incomplet inteleasa se inrautatea asupra starii mentale a lui Brown. Adorand-o pe nazista si suferind de indiferenta sa, ea a facut 2 incercari de sinucidere.

In noiembrie 1932, cand parintii ei nu erau acasa, Eva a incercat sa se impuste cu un pistol. Printr-o fericita coincidenta, Ilsa a venit la casa si si-a vazut sora sangeroasa. Cand Brown a fost dusa la spital, medicii i-au scos un glont de pe gat, care a trecut langa artera carotida.

Dupa acest incident, Hitler a decis sa fie mai atent la fata, astfel incat sa nu mai incerce din nou sa se sinucida.

In 1935, Eva a inghitit pastile, dar de data aceasta a fost salvata. Este demn de remarcat faptul ca intr-unul dintre documentare, care descria biografia Eva Braun, s-a spus ca toate incercarile fetei de a se sinucide au fost atent planificate.

O serie de biografi ai Evei sustin ca in acest mod a incercat sa atraga atentia Fuhrerului, care era constant ocupat. Numai in acest fel putea sa-si faca grija idolului si sa fie alaturi de ea cel putin o vreme.

Nunta in buncar

In 1935, Adolf Hitler a cumparat o casa pentru surorile Gretel si Eva Braun. De asemenea, s-a asigurat ca fetele au tot ce le trebuie pentru viata. Drept urmare, Eva nu si-a negat nimic si a cumparat in mod regulat tinute la moda.

Si, desi fata traia in lux, era extrem de dificil sa suporte izolarea. Eva a inteles ca acum iubitul ei este la un fel de intalniri sau petreceri sociale si trebuie sa se multumeasca doar cu compania surorii sale.



Cand Fuhrer-ul a observat descurajarea lui Brown si i-a ascultat din nou cererile de a fi impreuna mai des, el i-a „incredintat" functia de secretar, pentru ca Eva sa-l insoteasca pe seful celui de-al treilea Reich la receptiile oficiale.

In 1944 armata germana a fost invinsa pe aproape toate fronturile, asa ca Hitler i-a interzis lui Brown sa vina la Berlin. La momentul biografiei sale, el intocmise deja un testament, in care interesele Evei erau luate in considerare in primul rand.

Pentru prima data in decenii, fata a refuzat sa se supuna nazistului. La 8 februarie 1945, ea a mers la Fuehrer, stiind foarte bine ca se condamna la moarte. Si acum visul intregii sale vieti s-a implinit - atins de actul Eva Braun, Hitler i-a facut o cerere de casatorie mult asteptata.


Casatoria lui Fuhrer si Eva Braun a avut loc in buncar in noaptea de 29 aprilie 1945. Martin Bormann si Joseph Goebbels au actionat ca martori la nunta. Mireasa era imbracata intr-o rochie neagra de matase pe care mirele i-a cerut-o sa o poarte. Pe certificatul de casatorie, pentru prima si ultima data in viata ei, ea a semnat numele de familie al sotului ei - Eva Hitler.

Moarte
A doua zi, 30 aprilie 1945, Eva si Adolf Hitler s-au inchis intr-un birou, unde si-au luat viata. Femeia, la fel ca sotul ei, a fost otravita cu cianura, dar acesta din urma a reusit totusi sa se impuste in cap.

Corpurile sotilor au fost duse in gradina cancelariei Reich. Acolo au fost imprastiati cu benzina si incendiati. Ramasitele cuplului Hitler au fost ingropate in graba intr-un crater de bomba.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.