De-a lungul timpului am trecut prin tot felul de experiente. Am vrut sa invat sa ma descurc singur in anumite situatii. Si, sa fim drepti, trebuie sa stim sa facem cateva lucruri si singuri.
Am trait cu mentalitatea, de fiecare data, ca trebuie sa faca cineva lucrurile mele. Ca trebuie sa il platesc si sa imi faca treaba. Nu este deloc asa, sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le faci ca barbat.
Lucruri precum aerisirea caloriferelor.
Da, in randurile urmatoare o sa incerc sa va explic cum se aerisesc caloriferele. Am fost si eu la inceput si nu am stiut cu ce se mananca treaba aceasta. Treburile de genul se fac toamna imediat dupa ce se umbla la coloana de apa.
Ma refer la coloana pentru ca eu stau intr-un bloc de 4 etaje, cu caldura la comun. Nu avem centrala termica asa ca ne limitam la incalzirea centralizata. Pe ansamblu, fata de repartitoare, eu cred ca este mult mai bine. E mai cald.
Recomandarea mea ar fi, indiferent de locatie, sa aveti robineti functionali de inchidere pentru calorifere. Sunt extrem de utili. Eventual, jucati-va cu ei la 2,3 luni, inchideti si deschideti ca durata de viata sa creasca un pic.
Asadar, sa trecem la treaba. De ce ar trebui sa aerisim caloriferele anual?
Daca nu am face aerisirea corecta ar trebui ca noi sa nu avem un raspuns la problemele pe care le vom intampina pe timpul iernii. Iar intrebari au fost foarte multe, de-a lungul timpului precum:
de ce nu se incalzesc caloriferele pana jos?
de ce nu se incalzesc caloriferele?
de ce fac caloriferele zgomot?
Din experienta, mai ales la caloriferele vechi, de fonta, am observat ca, daca un calorifer nu se incalzeste cat trebuie inseamna ca instalatia nu functioneaza corespunzator. Cele mai multe probleme sunt la blocurile cu repartitoare. Daca oamenii nu dau drumul la robinetii cu repartitoare… mai mult ca sigur nici la dumneavoastra nu va ajunge sa se incalzeasca asa cum trebuie.