Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Statiunea de schi Brevent-Flegere
228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pascal Collet prin Creative Commons
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiunea de schi Wolf Ridge, Mars Hill
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . STATIUNEA DE SKI – YLLAS
39 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiune de schi Tsaghkadzor-Armenia
101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiunea de schi Appi Kogen-Japonia
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiunea Chopok - Sud
900 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Statiunea Chopok - Sud-Slovacia
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Axamer Lizum-Austria
86 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tatranska Lomnica-Slovacia
856 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Statiunea de schi Jahorina- Bosnia & Herzegovina

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.12.2022  Adauga la favorite 112 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Statiunea de schi Jahorina (in sarba : Ckn uehtap Јaxopnha , romanizat : Ski centar Jahorina ), denumita oficial Centrul Olimpic Jahorina , este o statiune montana si cea mai mare si cea mai populara statiune de turism de iarna din Bosnia si Hertegovina . Statiunea de schi este situata pe pantele muntelui Jahorina din Alpii Dinarici . Acesta este situat la 15 km (9,3 mi) de municipiul Pale din entitatea Republika Srpska si la 30 km (19 mi) de Aeroportul International Sarajevo. Statiunea de schi Jahorina a gazduit competitia de schi alpin in timpul Jocurilor Olimpice de iarna din 1984 .

Primele documente scrise au inregistrat schiul pe muntele Jahorina la sfarsitul secolului al XIX-lea in timpul domniei austro-ungare. [1] Originile turismului organizat de pe Jahorina dateaza din 1923, anul fondarii statiunii de schi. [1] Intre primul si al doilea razboi mondial , la Jahorina au fost construite sarituri cu schiurile si o cabana montana. Primul raliu de schi iugoslav a avut loc la Jahorina in 1937.

Dupa al doilea razboi mondial , Jahorina a gazduit „Saptamana internationala de iarna a studentilor" in 1955, un precursor al Universiadei de iarna care avea sa inceapa cinci ani mai tarziu la Chamonix , Franta . [ necesitate citare ]

Statiunea de schi Jahorina a fost locul competitiilor olimpice de iarna pentru femei din timpul Jocurilor Olimpice de iarna din 1984 , care au avut loc in perioada 8-19 februarie 1984 la Sarajevo, SFR Iugoslavia . [2] Incepand din 1984, statiunea de schi Jahorina dezvaluie denumirea oficiala de „ Centrul Olimpic Jahorina ".

Incepand cu anii 2010, statiunea de schi Jahorina a parcurs mai multe cicluri de investitii cu scopul de a-si reinnoi infrastructura imbatranita. [3] Sistemul de teleschi a fost modernizat din 2012 pana in 2018 cu noi telescaune Leitner . [4] [5]

In cursul anului 2017, noua infrastructura de zapada a fost desfasurata in statiunea de schi, impreuna cu un imens lac artificial construit pe varful muntelui Jahorina. In decembrie 2018, statiunea de schi Jahorina a pus oficial in functiune noul sistem de inzapezire, acoperind toate partiile de schi cu zapada artificiala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.