Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tot inainte Anglia(UK 1976)Comedie,Razboi /
1.478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vulturul rosu (SUA 1994) Aventuri .romantic
966 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vulturul de fier (SUA 1986) Actiune,Razboi /
672 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Age Of Heroes (Anglia 2011) / Film razboi
1.322 vizite - 0 comentarii
adaugat de alba
 
  Transeea (Anglia 1999) Drama,Razboi / 91 min
521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O intamplare de groaza (SUA 1944 Thriller,Drama
1.861 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Remuscare (UK 2007) Drama,Mister,Razboi
923 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Patriotul (SUA 2000) / Film cu Mel Gibson
1.459 vizite - 0 comentarii
adaugat de peter
 
  Urechea acului (SUA 1981) Razboi,Romantic
1.183 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Operatiunea V2 (Anglia 1969) / Drama,Razboi
1.340 vizite - 0 comentarii
adaugat de alba
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Vulturul a aterizat Anglia 1976) Razboi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.12.2022  Adauga la favorite 418 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 6.9
   
 
The Eagle Has Landed 1976
Regia John Sturges
IMDB 6.9



Amiralul Canaris , seful Abwehr , primeste ordin de catre Adolf Hitler sa faca un studiu de fezabilitate pentru capturarea primului ministru britanic , Winston Churchill . Canaris considera ca este un exercitiu lipsit de sens care va fi uitat in curand de Fuhrer , dar stie ca acesta nu va fi cazul lui Heinrich Himmler . Prin urmare, Canaris ii ordona ofiterului de stat major Oberst Radl sa inceapa studiul, pentru a nu fi discreditat.

Radl primeste informatii de la un agent de dormit al Abwehr din Anglia, spunand ca Churchill va ramane intr-un sat din Norfolk , langa coasta. Incepe sa vada potential in operatiune, pe care o numeste de cod „Vultur". In primul rand, Radl recruteaza un agent, un barbat IRA pe nume Liam Devlin, care preda la o universitate din Berlin. In al doilea rand, il selecteaza pe Kurt Steiner, un ofiter Fallschirmjager foarte decorat si experimentat , pentru a conduce misiunea. Cu toate acestea, in timp ce trupele de parasute Luftwaffe se intorc de pe Frontul de Est , Steiner incearca fara succes sa salveze viata unei fete evreiesti care incearca sa evadeze din SS in Polonia ocupata .. Steiner si oamenii sai loiali sunt supusi curtii martiale si trimisi la o unitate penala din Alderney ocupata de germani , unde misiunea lor este de a conduce atacuri cu torpile umane aproape sinucigase impotriva navelor aliate in Canalul Manecii .

Radl este convocat la o intalnire privata cu Himmler, fara stirea lui Canaris. Himmler dezvaluie ca stie totul despre operatiune si ii da lui Radl o scrisoare, aparent semnata de Hitler, pentru a incepe operatiunea. Radl zboara la Alderney, unde il recruteaza pe Steiner si oamenii sai supravietuitori. Operatiunea Vultur implica comandourile germane care se imbraca in parasutisti polonezi pentru a se infiltra in sat. Ei trebuie sa-l captureze pe Churchill, cu ajutorul lui Devlin, inainte de a scapa cu o barca torpila cu motor capturata . Odata ce operatiunea este in derulare, Himmler preia scrisoarea (semnata de Hitler) pe care i-a dat-o lui Radl si o distruge.

La sosirea in satul englez, parasutistii germani preiau pozitii sub pretextul de a conduce exercitii militare prietenesti. Totusi, smecheria este descoperita atunci cand unul dintre oamenii lui Steiner salveaza o tanara de la moarte sigura sub roata satului. Soldatul moare, iar roata ii scoate cadavrul stricat. Satenii vad ca poarta o uniforma germana sub cea poloneza (Steiner nu dorise ca ei sa fie executati ca spioni). Oamenii lui Steiner ii aduna pe sateni si ii tin captivi in biserica satului, dar sora vicarului evadeaza si alerteaza o unitate de Rangers din apropierea Armatei Statelor Unite .

Colonelul Pitts, comandantul neexperimentat si imprudent al Rangers, lanseaza un atac prost planificat asupra bisericii, care are ca rezultat pierderi grele americane. Pitts este ucis mai tarziu de agentul Abwehr din sat . Ramane la latitudinea comandantului adjunct al lui Pitts sa lanseze un al doilea atac, de data aceasta cu succes. Pentru a-i intarzia pe americani, oamenii lui Steiner se sacrifica pentru a-i acorda lui Devlin, lui Steiner si al ranitului sau secund timp sa scape din biserica printr-un pasaj ascuns. O fata din localitate, care s-a indragostit de fermecatorul Devlin, ajuta la evadare. La S-boat-ul care asteapta , Steiner ii ordona ranitului sau secund la bord, dar spune ca ramane in urma pentru a-l ucide pe Churchill.

Pe Alderney, Radl primeste vesti ca operatiunea a esuat. Isi da seama ca Himmler nu avusese niciodata permisiunea lui Hitler pentru misiune. Radl este arestat si executat sumar de un pluton de executie SS sub pretextul ca „si-a depasit ordinele pana la tradare".

Intors in Anglia, Steiner reuseste sa-l omoare pe Churchill cu cateva clipe inainte de a fi impuscat el insusi. Apoi se dezvaluie ca victima era de fapt un dublu trup si ca adevaratul Churchill era in drum spre Conferinta de la Teheran . Barca torpiloare este esuata, la maree scazuta, asteptand intoarcerea lui Steiner. Intre timp, Devlin, evitand capturarea, lasa o scrisoare de dragoste fetei din localitate, inainte de a scapa.

Distributie
Michael Caine in rolul colonelului ( Oberst ) Kurt Steiner
Donald Sutherland ca Liam Devlin
Robert Duvall ca colonelul (Oberst) Max Radl
Jenny Agutter ca Molly Prior
Donald Pleasence ca Heinrich Himmler
Anthony Quayle ca amiralul Wilhelm Canaris
Jean Marsh ca Joanna Gray
Sven-Bertil Taube in rolul capitanului ( Hauptmann ) Hans Ritter von Neustadt
John Standing ca Philip Verecker
Judy Geeson ca Pamela Verecker
Trateaza-l pe Williams ca pe capitanul Harry Clark
Larry Hagman in rolul colonelului Clarence E. Pitts
Siegfried Rauch ca Hauptfeldwebel Hans Brandt
Michael Byrne ca Feldwebel Karl Hofer
Maurice Roeves ca maiorul Corcoran
Keith Buckley ca Hauptmann Peter Geriecke
Terry Plummer ca Arthur Seymour
David Gilliam in rolul sergentului Moss
Jeff Conaway ca locotenentul Frazier
Kent Williams in rolul locotenentului Mallory


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.