Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cateva sfaturi utile pt. cateii vostri
1.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cateva sfaturi practice pentru acasa
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cateva sfaturi pentru achizitie autorulote/rulote SH
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi pentru o casa ORDONATA!
226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Educatie financiara - Sfaturi practice
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Educatie financiara - Sfaturi practice
436 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
872 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
842 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
720 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
684 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Achizitionezi obiecte pt casa?Cateva sfaturi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.12.2022  Adauga la favorite 85 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Nu tine cont numai de preturi

De multe ori avem senzatia ca un lucru scump este in mod automat mai bun. In general, aceasta regula este una dupa care ne putem ghida, insa in unele cazuri pretul depinde de o multime de alti factori, care nu tin de calitatea produselor in sine.

De cealalta parte insa, nu este recomandat sa cumparam nici cele mai ieftine obiecte. Atunci cand vine vorba despre achizitionarea de materiale pentru o renovare, de exemplu, alegerea celor mai ieftine placi de faianta sau de gresie s-ar putea sa ne coste mai mult in final, pentru ca vor trebui inlocuite in cativa ani. Si cand vine vorba despre mobila se aplica aceeasi regula, un dulap ieftin s-ar putea deteriora dupa doar cateva luni, asa ca la final am putea iesi in pierdere. Gaseste echilibrul intre pret, calitate si rezistenta si tine cont ma degraba de calitatea produsului, nu de pretul sau.

2. Unele lucruri merita o investitie mai mare

Pentru ca am discutat despre preturi, este necesar sa scoatem in evidenta si care sunt obiectele care merita o investitie mai mare. Obiectele de mobilier din camera de oaspeti, de pilda, nu merita o cheltuiala foarte mare deoarece nu vor fi folosite foarte des. Nici patutul din camera copilului nu ar trebui sa ne coste o avere, deoarece prichindelul va creste si va avea nevoie de un pat nou.

In schimb, unele obiecte din casa trebuie alese cu mai mare grija. Tevile, chiuvetele din baie, respectiv bucatarie, vasul de toaleta, caloriferele, boilerul sau centrala de apartament sunt lucruri pe care nu le schimbam de la an la an si in care merita sa investim mai mult. Cand le cumparam, trebuie sa gandim in perspectiva. Aruncand un ochi peste aceste instalatii sanitare iti vei face o idee despre obiectele acestea, care sunt absolut necesare in orice casa. Vei gasi o gama larga de obiecte si materiale care se pliaza pe orice proiect de renovare si pe orice buzunar.

3. Analizeaza mai multe oferte

Nu face alegeri impulsive atunci cand vine vorba despre lucruri pentru casa. Se poate intampla ca mobila pe care tu ai dat cateva mii de lei sa fie mult mai ieftina intr-un alt magazin. Analizeaza mai multe oferte, mai ales ca acum majoritatea magazinelor au si site-uri pe care poti naviga oriunde si oricand.

Suntem tentati de cele mai multe ori sa apelam prima data la branduri cunoscute, insa putem gasi o oferta generoasa, preturi mai bune si obiecte de mai buna calitate si la firme mai putin populare. Acestea au adesea preturi mai mici pentru ca nu investesc la fel de mult in marketing.

4. Nu cumpara lucruri ghidandu-te dupa trenduri

Ca si in cazul hainelor, si cand vorbim despre amenajarea locuintelor exista anumite trenduri populare pentru cativa ani. Cu totii ne dorim o casa la moda, insa problema cu urmarea tendintelor este ca ele vin si trec in scurt timp.

De exemplu, in urma cu cativa ani erau foarte cautate scafele din rigips si spoturile, insa acum ele au devenit demodate, asa ca multe persoane au renuntat la ele. Trebuie, asadar, sa avem in gand gusturile proprii si nu idei care sunt populare pe moment si care vor deveni desuete in 2-3 ani.

5. Gandeste pe termen lung

Majoritatea obiectelor pe care le cumparam pentru casa, atat obiecte sanitare, cat si de mobilier ar trebui achizitionate gandindu-ne ca le vom folosi cel putin 5 ani de acum inainte. O camera in care domneste rozul s-ar putea sa ni se para o idee buna la 25 de ani, insa la 30 este posibil sa ne dorim ceva mai serios. Un pret infim pentru obiectele sanitare ar putea fi atractiv pe moment, dar daca dupa cateva luni de utilizare apar defectiuni, asta va presupune mult deranj, gasirea unui instalator priceput, energie si timp pierdute.

Nu renovam casa in fiecare an, nu schimbam tevile si nici mobila an de an, asa ca atunci cand le cumparam trebuie sa tinem cont ca facem o investitie pe termen lung.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.