Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Manastirea Vovidenia
481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delaire Graff, Stellenbosch, Africa de Sud
361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Munchen, capitala Oktoberfest
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
04:12
  Istanbul
1.900 vizite - 1 comentarii
adaugat de davi
 
  Soveja, statiunea cu cel mai ozonat aer din Europa
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Islanda HD
1.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Perge'nin kalintilari-ruinele din Perge-Antalya
12 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Negombo Sri Lanka
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
03:23
  Sarmizegetusa Regia
1.280 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Cuvillies Theatre- Munchen
73 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Albac

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.10.2022  Adauga la favorite 239 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cu un peisaj fermecator de paduri de brazi si molid, comuna Albac este locul ideal pentru a petrece o vacanta in mijlocul naturii, la poalele muntilor, intr-o zona care a pastrat intacte obiceiurile motilor.




Unde se afla Albac?



Situata la confluenta a doua vai importante, intre Muntele Mare si Muntii Bihorului, comuna Albac se afla in partea de nord-vest a judetului Alba, de orasul resedinta de judet Alba Iulia despartind-o aproximativ 100 de kilometri. De altfel Campeni, cel mai apropiat oras de aceasta localitate se afla la 19 kilometri distanta. La Albac se poate ajunge cu masina, pe DN 75, de la Alba-Iulia spre drumul catre Campeni.




Ce putem vizita in Albac?



Albac are un relief specific de munte dezvoltat pe calcare si sisturi cristaline si se desfasoara la o altitudine intre 600 si 1200 de metri. Varietatea reliefului, a florei si a faunei, precum si caracteristicile climatice fac din aceasta localitate o statiune foarte apreciata din punct de vedere turistic. De altfel, cadrul natural al comunei a facut ca autoritatile sa se preocupe tot mai mult de integritatea zonei, astfel ca aproximativ o treime din suprafata Albacului este cuprinsa in Parcul Natural Apuseni.

Frumusetea locului si a imprejurimii Muntilor Apuseni, fac ca in comuna Albac, drumetiile si excursiile sa fie practic nelimitate. O atractie aparte a zonei o reprezinta pesterile, cateva exemple in acest sens fiind Pestera Scarisoara situata la aproximativ 33 de kilometri de localitate, Pestera Cetatile Ponorului, Pestera Casa de Piatra sau Pestera Ursilor. Aceasta din urma se afla insa la o distanta considerabila de aproximativ 110 kilometri. Alte atractii ale zonei sunt Ghetarul de la Focul Viu, Ghetarul de la Zgurasti, Ghetarul de la Vartop precum si Groapa Ruginoasa. Aceasta din urma este o ravena lata de 450 metri si adanca de 100 de metri ce infatiseaza structura geologica a zonei – sapata in cuartite dure de culoare roz, rosie si violacee.

Un obiectiv cu adevarat important in zona pe care trebuie neaparat sa-l vizitezi este Casa Memoriala Avram Iancu, construita in anul 1800 de tatal acestuia si lasata mostenire in 1850 in folosul natiunii romane. Casa este unul dintre cele mai frumoase exemple de constructii in stil motesc.




Ce putem face in Albac?




Daca esti pasionat de schi sau sanius, trebuie sa vizitezi neaparat Albacul iarna. La numai 3 minute de mers pe jos din comuna se afla partia de schi din Albac, partie dotata cu telescaun. La o distanta mai mare de localitate, aproximativ 30 de kilometri, se afla partia de schi din Arieseni, unde de asemenea poti practica sporturi de iarna.

Cu alte cuvinte, daca doresti sa-ti petreci vacanta intr-un loc unde sa ai parte de liniste, insa sa nu duci lipsa nici de distractii, intr-un loc incarcat de istorie dar totodata un loc modern, trebuie sa iei in serios vizitarea acestei statiuni. Localitatea primeste anual zeci de mii de turisti, care pleaca fermecati de frumusetile zonei si de ospitalitatea localnicilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.