Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tot ce trebuie sa stiti despre retetele medicale
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tot ce trebuie sa stiti despre retetele medicale
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prostata -ce trebuie sa stiti
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa mananci ca sa fii mai destept
462 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laptisor de matca crud
618 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii despre Vitamina K?
266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne dam seama ca orezul e bun
1.448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scazi nivelul de CORTIZOL;
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce spun unghiile despre sanatatea ta
202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerile de cap pot anunta o BOALA A CREIERULUI
1.119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce trebuie sa stiti despre laptisorul de matca pur

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.09.2022  Adauga la favorite 242 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Laptisorul de matca pur, neprelucrat, are in compozitie: 0,041g/g fructoza, 0,040 glucoza, 0,041g/g lipide, 0,146 g proteine, o gama de 17-20 de aminoacizi, incluzand si cei opt aminoacizi esentiali vietii, pe care organismul uman nu-i poate sintetiza direct : izoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalanina, treonina, valina si triptofanul, renumit pentru efectul de combaterea a insomniei.

Laptisorul de matca pur mai contine minerale (calciu, magneziu, potasiu, cupru, fier, mangan, zinc, sodiu), colagen, un protector al tineretii indelungate si al pielii sanatoase, cu aspect catifelat. Din compozitia acestui elixir nu lipsesc vitaminele A, C, D, E. Un fapt mai putin cunoscut este ca laptisorul de matca contine mai multe vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B8 si B12) decat drojdia de bere.

De asemenea, doar acest produs al stupului are in compozitie acidul 10 HDA, o substanta cu efect antiviral, antibacterian si imuno-reglator. 10 HDA combate bacteriile, ciupercile si virusii, stimuleaza productia de splina si celulele limfatice, iar acestea produc anticorpi, care impiedica raspandirea bolilor, contribuind astfel la intarirea sistemului imunitar.

Ce beneficii ne ofera laptisorul de matca pur

Acest supliment nutritiv natural este un stimulent biologic cu actiune energizanta, reface celula nervoasa si reduce colesterolul din sange.

Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, recomanda acest tonic de exceptie pentru refacerea organismului dupa eforturi intense, dupa interventii chirurgicale si dupa tratamente agresive. Pentru cei care depun eforturi intelectuale pe termen lung, pentru anemici, pentru hepatici si pentru bolnavii de cancer, de Parkinson si de alte boli grave, laptisorul este un ajutor pretios.

Laptisorul de matca pur incetineste procesul de imbatranire, de senilitate si imbunatateste memoria. Prin continutul de acetilcolina, laptisorul de matca pur poate preveni boala Alzheimer. In cure interne, vitamina B5 (Acidul pantotenic) supranumita si vitamina antistres, are efecte benefice asupra sistemului nervos, a glandelor suprarenale si a podoabei capilare, stopand caderea parului si prevenind albirea prematura a acestuia.

Laptisorul de matca pur este indicat in tratamente cosmetice, atat intern, cat si extern, ca un elixir al tineretii. O cura de acest fel revigoreaza tenul obosit, imbatranit si uscat, iar elixirul poate fi adaugat in compozitia cremelor si a mastilor de fata.

Cura cu laptisor de matca pur este de ajutor la orice varsta : in cazul copiilor, stimuleaza cresterea si previne infectiile (cate o lingurita dozatoare pe zi), elevilor in timpul examenelor - pentru asimilarea cu usurinta a noilor cunostinte (cate o lingurita dozatoare pe zi), adultilor- pentru un randament mai bun, fizic si psihic (doua lingurite dozatoare pe zi). Varstnicilor li se recomanda doua cure anuale de cate trei luni, pe parcursul carora se administreaza 1-3 grame pe zi, iar efecte benefice asupra tonusului, imunitatii, apetitului si memoriei nu intarzie sa apara.

Doza terapeutica in cazul diferitelor afectiuni este stabilita de medicul specialist. In principiu, se administreaza sublingual cate o lingurita dozatoare cu laptisor (care se gaseste in ambalajul leacului). Si la noi in tara exista laptisor de matca pur sau ecologic, folosit pe scara larga in Japonia, in Statele Unite, in Anglia si in Franta.

Cum se administreaza laptisorul de matca pur?

Laptisorul de matca pur se poate amesteca cu miere de albine; proportia de amestec este de 10 g laptisor pur la 500 g de miere de albine. Aceasta concentratie este benefica pentru orice afectiune. In diabet, laptisorul de matca se poate consuma, ca atare, deoarece nu modifica indicele glicemic.

Contraindicatii : In cazuri foarte rare, doar persoanele cu polialergii la polen sau la diversi alergeni nu pot consuma laptisor de matca.

In Germania si in Franta laptisorul de matca se foloseste in stare pura, deoarece in acest mod efectele sale terapeutice sunt maxime. Studiile recente ale cercetatorilor japonezi arata ca tratamentul cu laptisor de matca pur poate sa contribuie la refacerea celulei nervoase si sa actioneaza benefic asupra celulelor Stem.

In Romania, membrii Societatii Romane de Apiterapie folosesc cu succes laptisorul de matca in forma pura pentru tratarea unor afectiuni grave, precum scleroza multipla si cancerul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.