Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Top Atractii Turistice,Seul,Corea de Sud.Ghid calatorie
1.959 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 5 Atractii Turistice, Otava (Canada) -Ghid calatorie
1.724 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 10 Atractii Turistice,Londra (Anglia)-Ghid calatorie
2.277 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 10 Atractii Turistice,Tokio (Japonia),Ghid calatorie
2.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 10 Atractii Turistice, Roma (Italia) Ghid calatorie
2.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 10 Atractii Turistice, Kioto (Japonia)
2.048 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 5 Atractii Turistice, Brazilia - Ghid calatorie
1.451 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Statiunea Madaras – judetul Harghita
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 Atractii Turistice, Paris (Franta) Ghid calatorie
2.322 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Top 10 Atractii Turistice,Madrid (Spania)-Ghid calatorie
2.119 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

TOP 10 atractii turistice in Judetul Harghita

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.09.2022  Adauga la favorite 97 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
00:00 TOP 10 Atractii Turistice Judetul Harghita
0:27 Manastirea Izvoru Muresului
Sfanta Manastire cu hramul „Adormirea Maicii Domnului" din Izvoru Muresului este asezata la poalele Hasmasului Mare, intre cei doi frati de cruce Muresul si Oltul, la o altitudine de 950 m, pe DN 12 intre Miercurea Ciuc si Gheorghieni.

1:30 Castelul Lazar
Situat aproape de centrul satului Lazarea, este unul dintre cele mai frumoase exemple pentru arhitectura renascentista din Transilvania.Castelul cu creneluri a fost una dintre cele mai atractive resedinte nobiliare din secolul al XVII-lea din Transilvania.

2:23 Cascada cu apa termala Toplita
In Romania exista o singura cascada cu apa termala, cea de la Toplita,este clasificata ca fiind a doua formatiune de acest fel din Europa (in Saturnia, Italia, mai exista o cascada cu apa termala).

3:13 Borsec/Poiana Zanelor
(Pestera de Gheata (Ice Cave) / Grota Ursilor/ Baile Borsec / Aleea 7 Izvoare, parcul cu Fantana Arteziana / Pista de bob de vara)
Cea mai mare bogatie a Borsecului sunt numeroasele izvoare de apa minerala. Denumirea de „Regina Apelor minerale" a fost atribuita de imparatul Austriei, Franz Josif.
Grota Ursilor este o formatiune carstica reprezentata de un ansamblu de coridoare adanci, formate prin fenomenul de eroziune naturala a calcarelor sub actiunea apelor de infiltratie.

4:42 Baile Tusnad
Se afla In cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele muntilor acoperiti cu brazi.Localitatea situata in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc, este cea mai mica statiune balneara din tara, fiind cunoscuta pana astazi ca “Mica Elvetie".

5:16 Ski Gyimes
Pista de bob din Ghimes se afla in frumoasa vale a Ghimesului, in localitatea Lunca de Sus, la o distanta de 30 km de Miercurea Ciuc, langa drumul national 12A care leaga Transilvania de Moldova, in valea raului Trotus.

5:59 Cascada Varsag
In padurea localitatii Varsag, pe paraul Fantana Mare, se afla cascada Varsag. Alimentate de 7 izvoare, apele paraului se arunca de la inaltimea de 7 metri, formand o frumoasa cascada in doua trepte. De aici se indreapta spre Tarnava Mare, al carui afluent de stanga este.

7:10 Cariera de andezit Suseni

7:30 Barajul Zetea

8:21 Statuia Inima Lui Iisus
In anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat intre Odorheiu-Secuiesc si Praid, a fost ridicata cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumita Inima Lui Iisus, statuia are o inaltime de aproximativ 22 de metri, e construita din fier si otel inoxidabil, iar pretul ei de 200.000 de euro a fost platit din donatii stranse de primaria din comuna Lupeni.

8:32 Barajul Bicaz
Este un baraj de greutate construit din beton si uneste Muntele Gicovanu cu Obcina Horstei, fiind situat in amonte de confluenta paraului Izvorul Muntelui cu Bistrita.A fost construit intre 1950 si 1960, are o inaltime de 127 m, o lungime de 435 m la coronament si o latime maxima la baza de 119 m.

9:46 Cheile Bicazului
Cheile Bicazului au fost formate de raul Bicaz si fac legatura intre Transilvania si Moldova.
Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km, se desfasoara intre Lacul Rosu in amonte si localitatea Bicaz-Chei in aval, si este strabatuta de drumul transcarpatic DN12C care leaga orasele Gheorgheni si Bicaz.
S-au format datorita eroziunilor provocate de raul Bicaz si ai sai afluenti.Parcul National din care fac parte aceste chei are o suprafata de 6675 ha si este cea mai importanta zona geologica din tara noastra.

10:33 Lacul Rosu
Se spune ca o stanca pravalita din munte a blocat firul raului Bucaz si a format cu timpul lacul ce se vede acum.
O regiune unica in lume unde padurile de brazi vesnic verzi, aerul curat si proaspat asigura conditii favorabile de odihna. Statiunea este un adevarat paradis pentru cei care cauta recreere si odihna, transmitand prin pitorescul peisajului o atmosfera de neuitat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.