Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bugas
1.674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Ascension
2.251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
632 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Rutland
659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Reunion
773 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Saaremaa, Estonia
1.414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
1.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Fogo -Capul Verde
171 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Sfanta Anastasia -Burgas

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.06.2022  Adauga la favorite 144 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Golful Burgas ascunde multe surprize placute. Una dintre ele este insula Sfanta Anastasia, un „piscot" de pamant aruncat la 6,5 kilometri in largul coastelor Burgasului. Aparuta ca urmare a eruptiei unui vulcan, si modelata de furtuni si valuri, Sfanta Anastasia are o suprafata de un hectar, fiind unica insula locuita din zona litorala a Bulgariei.
Ca sa ajungi la ea va trebui, desigur, sa faci o scurta excursie cu vaporasul, din portul Burgas (locul de plecare se numeste Magazia 1). Drumul nu dureaza mai mult de o jumatate de ora, iar timpul pe care-l petreci pe insula, pana la returnarea pe continent este de doua ore. Suficient ca sa afli cate ceva despre acest loc din incinta micului muzeu, sa admiri manastirea, sa te plimbi de la un capat la celalalt al insulei facand fotografii si sa mananci peste proaspat la restaurantul local.

Locul poarta numele fostei manastiri Sfanta Anastasia, care exista inca din Evul Mediu si care a fost reconstruita in secolele 18-19 (in urma numeroaselor incendii si atacuri ale piratilor), pentru a fi abandonata in 1923, cand insula a fost transformata in inchisoare, devenind „Alcatrazul bulgaresc".
In 1925, un grup format din 43 de prizonieri politici, comunisti si antifascisti, au evadat fugind ulterior pana in Uniunea Sovietica. Dupa venirea comunistilor la putere in Bulgaria, insula a fost redenumita, in onoarea lor, Insula Bolsevicilor. Exista chiar si un film, realizat in 1958 de catre regizorul bulgar Rangel Valchanov (Pe insula mica), unde este prezentata aceasta istorie. Apropo de filme, Sfanta Anastasia a mai fost subiectul unei productii cinematografice, care a avut-o in rolul principal pe Letitia Casta – The Island.
Pe insula poti petrece noaptea intr-o chilie de manastire de Ev Mediu, poti savura retete traditionale locale la restaurantul despre care vorbeam mai sus sau te poti racori cu un minunat ceai rece facut din plante medicinale in cafeneaua Lekarna. Cele doua ore petrecute aici au fost extrem de relaxante si recunosc ca am fost cuprins de boemia pe care ti-o transmite acest loc mic, dar plin de energii pozitive.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.