Veche metoda de infrumusetare, argila are prorietati remineralizante, cicatrizante, detoxifiante si energizante, datorita numarului mare de minerale si oligoelemente din compozitie. Poate trata diverse probleme, atita timp cat este aleasa corect si combinata cu ingredientele potrivite.
Culori si proprietasi diferite
Argila galbena
Curata delicat, dar eficient tenul, are actiune tonifianta si cicatrizanta si stimuleaza circulatia sangelui. Este potrivita atat pentru tenul mixt cat si pentru cel gras.
Argila verde
Continutul mare de siliciu din compozitie o transforma intr-unul dintre cele mai bune tratamente pentru tenul gras: absoarbe si regleaza secretia de sebum, are actiune revitalizanta, tonifianta si regeneranta.
Argila albastra
E recomandata pentru orice tip de ten, caci elimina impuritatile, catifeleaza, da luminozitate si albeste, are actiune antiacneica, antirid si tonifianta.
Argila alba
Alege-o cu incredere daca ai tenul uscat si fragil sau parul fin si degradat. Are rol important in eliminarea toxinelor si regenerare, ofera epidermei necesarul de minerale, nu usuca pielea si are cea mai blanda actiune dintre toate tipurile de argila.
Argila roz
Se obtine combinand proportii diferite de argila rosie si alba. E indicata pielii sensibile, careia ii calmeaza iritatiile si ii asigura ingrijire delicata.
Fa-ti singura masca potrivita
Pentru stralucire
Amesteca putina argila alba cu apa pana obtii o pasta moale. Adauga si citeva picaturi de ulei esential de rozmarin (mai ales daca tenul e gras) si intinde totul pe fata, intr-un strat unifrorm. Dupa 15 minute, clateste din abundenta cu apa calduta, pana indepartezi totul.
Pentru puncte negre
Ai nevoie de: 3 lingurita de argila albastra, o ligurita de apa, o lingurita de suc de lamaie si 2-3 picaturi de ulei esential de trandafir. Amesteca totul intr-un bol. Daca pasta obtinuta e prea groasa, mai adauga apa, pana devine suficient de moale pentru a putea fi intinsa usor. Ca sa deschizi porii, spala-te cu apa calda sau pune pe fata un prosop pe care l-ai inmuiat in apa calda si l-ai stors foarte bine. Aplica apoi masca pe zonele cu puncte negre: nas, barbie etc. Dupa aproximativ un sfert de ora, dupa ce argila s-a uscat, clateste-te cu apa calduta din abundenta.
Pentru ten acneic
Dintre toate, cea mai indicata este argila verde, caci are cea mai mare putere se absorbtie, repara tesutul, regleaza excesul de sebum si are rol detoxifiant. Combina 3-4 lingurite de argila verde cu 3 lingurite de gel de aloe vera si inca trei de apa. Amesteca bine si aplica pe fata curata, folosind o spatula. Dupa 15 minute, curata bine cu apa calduta si incheie cu aplicarea lotiunii tonice.
Pentru ten obosit
Prepara o masca rapida din 3 lingurite de argila albastra si suc de castravete. Acestadin urma se adauga pana se obtine consistenta dorita. Aplica pe tenul curat si dupa un sfert de ora indeparteaza cu apa calduta.
Ce trebuie sa stii cand aplici o masca cu argila
Aplic-o stict pe zonele pe care vrei sa le tratezi: obraji, frunte, nas, barbie. Evita zona ochilor si gura.
Daca ai tenul gras, poti folosi o masca pe baza de argila de doua ori pe saptamana.
Nu freca mixtura cu argila pe fata, caci pot aparea iritatii. Cel mai bine, intinde-o folosind o spatula si las-o cateva minute sa actioneze.
Inainte de a aplica masca, spala-te pe fata cu apa calda. Acest gest ajuta la eliminarea impuritatilor si la deschiderea porilor, astfel incat masca va putea actiona in profunzime.
Dupa ce ai dat masca jos si ai curatat fata, clateste-te cu apa rece, ca sa inchizi porii.