Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Calatorie in Bucurestiul anilor 70
472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calatorie in Bucurestiul anilor 70
602 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucurestiul care pleaca, Bucurestiul care vine
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O calatorie in lumea lui Florin Zamfirescu
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Accidente auto in America anilor '30
1.289 vizite - 0 comentarii
adaugat de coloana
 
  Bucurestiul sub ocupatie 1916-1918
473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Limitele perceptiei - Secretele naturii
242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Veniti si priviti lucrarile lui Dumnezeu" - O calatorie
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Giuseppe di Stefano
1.027 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceva terifiant a fost descoperit sub Triunghiul Bermudel
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Calatorie in Bucurestiul anilor 70

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.05.2022  Adauga la favorite 182 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Va mai amintiti de Bucurestiul anilor ’70-’80 , de weekendurile in care circulau fie masinile „cu sot", fie cele „fara sot"? Cei care s-au nascut dupa 1989 nici nu-si pot imagina Capitala cu sosele libere si parcari mai mult goale decat ocupate.

Bucurestiul anilor '70-'80 a ramas doar in amintire. Nimic nu mai e cum a fost. Pe de o parte e bine, pentru ca orasul s-a dezvoltat mult, s-a modernizat in anumite privinte. Pe de alta parte, nu e prea bine, intrucat locuri celebre pe vremuri au fost lasate in paragina sau chiar desfiintate, pe considerentul ca tot ce-a fost, bun sau rau, trebuie „demolat".

In primul sfarsit de saptamana dupa inceperea scolii, Bucurestiul e din nou plin. Forfota mare in oras, aglomeratie la semafoare, blocaje in intersectii si lipsa locuri de parcare. O imagine cu care, din pacate, ne-am obisnuit in ultimii ani. Atat de mult, incat aproape ca nici nu ne mai putem imagina Capitala asa cum era odinioara, mai exact prin anii ’70-’80. Cum numarul masinilor era de multe ori mai mic decat in prezent, strazile erau aerisite chiar si la orele de varf, cand oamenii soseau sau plecau de la serviciu.

In weekend, relaxarea era si mai mare. Si asta, pentru ca Ceausescu stabilise ca, intr-o duminica, sa circule masinile cu numar de inmatriculare par, iar in urmatoarea, cele cu numar impar.

Cum s-a schimbat Bucurestiul anilor '70-'80
Dar nu numai masinile sunt mai multe, azi, in Bucuresti, ci si oamenii. Inainte de ‘89, era greu sa obtii buletin de Bucuresti, asa ca numarul rezidentilor era mult mai mic, in comparatie cu cel de acum. In plus, numarul turistilor a crescut enorm, in ultimele decenii, la fel si cel al oamenilor de afaceri care vin cu treburi in capitala noastra. Cine si-ar fi putut imagina, in urma cu 30 de ani, aglomeratia din prezent de la Universitate, din Romana sau de la Unirii? Sau traficul de pe marile bulevarde?

Dar Bucurestiul s-a schimbat enorm, in ultimele decenii, de la strazi, la cladiri, la obiceiuri si pana la oameni. Se poate lesne observa uitandu-va la fotografiile prezentate de muzeuldefotografii.ro.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.