Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  2)Cele mai rare flori din lume
1.878 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciocul papagalului (Lotus berthelotii)
1.740 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Liana de jad
394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Floarea Cadavru (Amorphophallus titanum)
1.262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1)Cele mai rare flori din lume
748 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Floarea de ciocolata
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un truc pentca plantele de interior sa nu se ofileasca
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Granadilla
838 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Floarea cameleon
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai rare flori din lume
75 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Floarea de culoarea sangelui din Peru

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.04.2022  Adauga la favorite 235 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lotusul este cultivat in multe locuri in scopuri ornamentale, ca leguma, ca condiment si ca medicament. Florile si frunzele lotusului pot fi folosite ca salata, iar semintele zdrobite pot fi folosite ca condiment. Frunzele tinere se consuma crude sau gatite in supe cu cartofi. Mugurii florali si fructele verzi sunt folosite pentru a se inmuia in otet ca condiment, au gust de nasturel, foarte delicios de mancat. Toate partile plantei sunt medicinale si pot fi recoltate pe tot parcursul anului. Conform medicinei schinduful are proprietati picante, acrisoare, racoritoare, are ca efect curatarea caldurii, detoxifierea, racirea sangelui, oprirea sangerarii, reglarea menstruatiei, diuretic, laxativ, eliminarea tusei si combaterea scorbutului (sange activ), vindecarea tulburarilor bronhiilor. si plamani, cistita si bronsita etc. Mirosul acestei flori este, de asemenea, considerat o metoda eficienta de a respinge tantarii.

Aceasta este o specie de plante care nu este greu de cultivat.... Arborele poarta denumirea stiintifica Tropaeolum majusL, familia de plante: Tropaeolaceae.

Lotusul uscat este originar din Peru. In secolul al XVI-lea, a fost gasita o floare rosie, asa ca a fost numita „floarea de culoarea sangelui a Peru". Ulterior, copacul a fost plantat in alte tari ale Americii, din Chile pana in Mexic

- Caracteristici
Lotusul este o mica planta erbacee anuala. Arborele creste sub forma de tub, inaltimea medie este de aproximativ 20-25 cm, in special, copacul poate avea pana la 50 cm inaltime. Lotusul uscat apartine grupului de plante care iubesc lumina si infloresc continuu pe tot parcursul anului. Frunzele plantei sunt destul de asemanatoare cu frunzele de lotus, cu o tulpina lunga lipita in mijlocul placii rotunde, marginea este intreaga, suprafata superioara este verde deschis, suprafata inferioara este mai deschisa. Florile cresc individual in axilele frunzelor, cu diametrul de 3-5 cm, hermafrodite neregulate, galbene, galben-portocalii si rosii.

* Tehnici de cultivare a plantelor
- Lumina si temperatura
Planta de lotus este o floare salbatica care creste salbatic in climatele reci din America de Sud, astfel incat planta nu poate tolera temperaturile ridicate si umiditatea. Pentru ca perivinca sa infloreasca frumos, este important la plantare sa evitati caldura si umiditatea verii. Vara, planta de lotus trebuie pusa la umbra. In alte anotimpuri, planta trebuie plasata intr-un loc cu suficienta lumina solara si ventilatie buna.

- Plantarea
Momentul potrivit pentru a semana semintele este de la mijlocul lunii martie pana la mijlocul lunii aprilie. Cultivatorii trebuie sa decojeasca usor invelisul semintelor cu mana, apoi sa semene semintele pentru a germina imediat. Apoi, cultivatorul poate sa faca o mica gaura in oala cu degetul si sa puna o samanta in ea. Pamantul pentru ghiveci este format din soluri Akadama cu boabe mici si pamant de humus (sau turba) cu putina crestere minerala. Dupa plantare, planta trebuie fertilizata.

- Plantare fixa
Dupa ce planta a prins radacini, florarul trebuie sa mute planta intr-un alt ghiveci. Solul este un amestec de sol Akadama cu granule mici si humus. Vara, planta trebuie plasata sub un copac mare sau la umbra. Ingrijitorii pot uda dupa ce suprafata solului din ghiveci s-a uscat. Daca plantele de bivinca apar paianjeni rosii, cultivatorii pot pulveriza insecticide pentru a le trata.

- Aspersoare
Uda dupa ce suprafata solului din ghiveci s-a uscat. Daca planta de lotus apare boala paianjen rosu, pulverizati insecticid pentru a o trata.

- Reproducerea florilor de terariu
Cultivatorii pot lua butasi sau bulbi pentru a propaga flori. Modul de propagare este sa lipiti o tulpina sau un tubercul lung de 7-8 cm in mineralul plantei sau intr-un pahar umplut cu apa, ramura va prinde radacini mai repede.

- Bolile si cum sa le prevenim
Lotusul uscat sufera adesea de boala frunzelor galbene si apoi moare. Cauzele sunt prea mult sau lipsa apei, temperatura ridicata prelungita, lipsa luminii in procesul de crestere.

Solutie: Adaugati nisip in sol pentru a se scurge si a difuza materia organica. Udati 0,02 litri (1 inch) de apa in fiecare saptamana daca nu ploua. Daca temperatura ridicata face ca frunzele sa se ingalbeneasca, acestea ar trebui mutate intr-un loc care sa evite cea mai puternica lumina solara a zilei. O alta posibila cauza a frunzelor galbene este efectul pesticidelor asupra plantelor cu frunze late.

Purtat de plosnite: ucideti afidele cu un jet puternic de apa sau uleiuri horticole. Se amesteca 2,5 sau 5 lingurite cu 3,7 litri de apa, se pulverizeaza pe toata planta o data pe luna pentru eradicare sau prevenire.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.