Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai ieftine si eficiente solutii pt o mana frumoasa
227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un ghid pentru disciplinarea copiilor tai
216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatenie cu produse naturale!
254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2 idei simple si ieftine de mobilier pentru casa ta!
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghid lentile de contact
1.400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA ALEGI RASA DE CAINI PERFECTA PENTRU TINE
308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cadouri originale si ieftine
921 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Cum sa antrenezi ORICE CAINE Elementele de baza
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se spune te iubesc ,in diferit limbi
1.661 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa afli daca telefonul tau este spionat
573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Ghid pentru vacante ieftine:

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.04.2022  Adauga la favorite 208 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
C u totii visam la multe vacante ieftine, asa ca hai sa vedem cateva sfaturi utile pentru cei care doresc sa calatoreasca pe bani putini:

Spune-mi ca nu ti se pare cunoscut urmatorul scenariu: ajungi la birou, deschizi emailul si vezi un fisier Powerpoint cu muzica de fundal linistitoare si poze fermecatoare din paradisuri indepartate precum Bora Bora, Seychelles sau insulele Mauritius. Apoi incepi sa visezi vacante ieftine in tarile calde, in timp ce-ti torni cafeaua de dimineata.

Cu totii patim asta si de foarte multe ori ramanem doar cu visul, insa lucrurile nu trebuie sa ramana neaparat asa pentru ca exista o multime de metode prin care poti sa-ti planifici vacante ieftine in locuri foarte frumoase. Acesta este si motivul pentru care in acest articol vom vorbi despre sfaturi utile pentru a putea calatori pe bani putini.



Deci hai sa lasam visele si sa vedem impreuna ce putem face pentru a calatori mai mult, mai departe si mai ieftin:



Am intocmit lista de sfaturi de mai jos intr-o ordine oarecare, deci nu neaparat in ordinea impactului asupra bugetului calatoriei. Unele sfaturi se refera la planificarea calatoriei, iar altele la ce trebuie sa faci odata ajuns la destinatie pentru a te incadra intr-o suma de bani mai mica pentru un sejur intreg, city break sau vacanta prelungita. Multe idei le-am pus singuri in practica, iar pe altele le-am auzit prin vecini.

Calatoreste in timpul saptamanii – daca nu calatoresti pentru o perioada lunga de timp (excursii de cateva saptamani care se intind peste mai multe weekenduri) este bine sa calatoresti in timpul saptamanii. Cazarea la hotel este mai ieftina la inceput de saptamana, cand hotelierii incearca sa-si acopere locurile ramase libere.



Nu doar atat, dar si orasele sunt mai putin aglomerate de turisti in timpul saptamanii, iar unele distractii costa mai putin fata de weekend, cand de multe ori preturile cresc. Vei avea insa de infruntat traficul cauzat de localnici, care merg la munca in zilele lucratoare.

Evita perioadele de sezon turistic – nu spun sa mergi la mare iarna si la schi vara, dar este bine sa eviti varful de sezon pentru ca preturile la cazare, mancare si transport sunt mult mai mari in aceasta perioada, deci vara poti calatori in iunie sau septembrie, pentru a evita perioada de sezon iulie-august de exemplu.

Pe langa preturile mai mici vei scapa si de aglomeratia pe care sunt sigur ca o detesti. Verifica insa prognoza meteo din timp, daca vrei sa fii sigur ca vei prinde zile calde cu soare. Acest sfat este valabil bineinteles si pentru calatoriile de iarna, nu doar cele de vara.




Fa rezervare din timp – daca este posibil sa-ti planifici concediul de odihna din timp este bine sa rezervi o excursie completa la o agentie de turism, pentru ca pe biletele de avion cumparate separat nu-ti poti lua banii inapoi sau nu poti schimba data calatoriei daca intervine ceva neprevazut la munca.

Poti cumpara de obicei o optiune de schimbare a datei zborului, dar este un cost cu transportul suplimentar, si nu este o optiune ieftina de cele mai multe ori. Deci daca nu te deranjeaza excursiile planuite de altii cumpara un pachet complet din timp si vei iesi mai ieftin, fie ca este vorba de all-inclusive sau doar pachet cu transport, cazare si mic dejun.

Rezervari online – multa lume nu stie acest lucru, insa majoritatea hotelurilor au un pret de cazare mai ridicat daca te duci direct la receptie, deci este o idee foarta buna sa rezervi biletul online, fie direct de pe site-ul hotelului, fie de pe site-urile agregatoare de oferte turistice (exemple: FlyGo).



Cauta pe site-uri de inchiriere – o alta alternativa pentru cazarea clasica la hotel o reprezinta apartamente inchiriate in regim turistic pentru care gasesti oferte pe site-uri ca AirBnb, Homelidays sau Booking.com. Acesta optiune este buna pentru grupuri mai mari, care isi permit sa inchirieze un apartament intreg.

Toate site-urile mari care aduna astfel de oferte pun la dispozitia celui care inchiriaza informatii suplimentare despre locatii: descriere, poze, plasare pe harta si comentarii de la cei care au mai inchiriat acea locatie. Este aproape imposibil sa fii inselat, fiind oferite si garantii de returnare a banilor, insa este bine sa fii totusi precaut.

Hostel sau prin couchsurfing – daca esti aventuros si vrei cea mai ieftina cazare posibila ai optiunea de a sta la hostel (hotel cu mai multe paturi in aceeasi camera, inchiriate mai multor persoane in acelasi timp) sau prin servicii tip couchsurfing

Viziteaza-ti prietenii plecati in strainatate – cum cazarea este cam cea mai mare cheltuiala intr-o vacanta, daca ai prieteni plecati in strainatate cu care tii legatura poti sa le faci o vizita, anuntata in prealabil, pentru ca majoritatea se vor bucura sa vada fete familiare. Noi am calatorit astfel in cateva tari din Europa si vom continua sa o facem in continuare de fiecare data cand vom avea ocazia.

Scurteaza durata calatoriei mergand intr-un city break – mai putin timp petrecut in excursie inseamna mai putini bani dati pe cazare si mancare, pentru ca transportul va avea acelasi cost. Poti insa profita de ofertele de city break pe care le pun la dispozitie majoritatea liniilor aeriene sau pachetele oferite de agentii pentru a vizita un oras european intr-un weekend prelungit. Acum ar fi momentul ideal sa-ti planifici un city break de Paste intr-unul din orasele noastre preferate din Europa.



Vouchere si promotii speciale – in afara perioadelor de varf vei gasi intotdeauna promotii speciale, vouchere de cazare sau pentru pachete complete de vacanta, asa ca este bine sa urmaresti site-urile agentiilor de turism pentru a prinde astfel de reduceri, oferite de obicei pentru un numar limitat de locuri.

Aboneaza-te la newslettere – majoritatea site-urilor agregatoare de oferte turistice si agentii de turism ofera posibilitatea abonarii gratuite la newsletter-ele periodice care anunta promotiile si pachetele noi adauga in lista de oferte. Este deci o idee buna sa te abonezi la ele si sa verifici din cand in cand folderul SPAM, ca sa nu-ti scape vreo reducere importanta.

Rezervari pentru grupuri mari – ca sa beneficiezi de un discount suplimentar poti sa te ‘imbarci’ intr-o aventura cu mai multi prieteni. Ca sa te incadrezi in definitia de grup, care difera de la hotel la hotel si de la agentie la agentie, verifica termenii si conditiile acestor oferte, insa de obicei vorbim de grupuri cand se strang cel putin 10 persoane.

Oferte Last Minute – o smecherie pusa la punct de lanturile hoteliere si agentiile care vor sa umple ultimele locuri ramase libere o reprezinta ofertele last minute (ultimul minut). Dezavantajul acestora este ca trebuie sa fii foarte flexibil in ceea ce priveste data plecarii si sa ai banii deja pusi deoparte pentru intreaga excursie. Merita insa daca vrei o vacanta ieftina, pentru ca discounturile ajung de multe ori la 30-40% din pretul normal al cazarii/excursiei.



Mergi cu autocarul – prima optiune va scadea aproape spectaculos pretul total al excursiei, pentru ca biletele de avion sunt de obicei scumpe, in special pentru destinatii catre care trebuie sa zbori cateva ore. Daca mergi undeva aproape, in tara, poti merge si cu autostopul aproape gratis, insa este mai periculos si nerecomandat celor care calatoresc singuri.

Mergi cu avioane low cost si nu cumpara bagaj de cala – de cate ori nu s-a intamplat sa vezi oferte exceptionale pentru bilete de avion la curse low-cost, insa sa realizezi ca acestea nu includ bagaj de cala, ci doar o mica geanta de mana, de 6-7 kilograme, iar optiunea de bagaj de 23 kg costa mai mult decat biletul in sine.

Ce poti face in acest caz? Poti sa mergi intr-un city break impachetand foarte putin bagaj, insa pentru perioade mai lungi de timp (o saptamana de exemplu) este aproape imposibil sa mergi doar cu bagaj de mana, fie chiar si intr-o vacanta din perioada de vara. Pentru mai multe sfaturi legate de calatoria cu avionul iti recomand si acest articol.

Calatoreste cu masina si stai in campinguri – cei care prefera o excursie cu itinerariu flexibil si multa natura au optiunea de a calatori cu masina proprie si pot sta in campinguri, la cort sau la cabana. Daca in tara nu prea avem parte de astfel de unitati de cazare, in strainatate dotarile sunt excelente, extrem de curate, locatiile pitoresti si preturile excelente cand le comparam cu cazarea la hotel, pensiune sau apartament inchiriat.

ghid de calatorie cu masina

Masina este si o alternativa buna de transport pentru cei care merg in excursii in tari apropiate precum Bulgaria, Turcia sau Grecia. Nu uita sa arunci un ochi si peste ghidul nostru de calatorie cu masina.

Calatoreste cu trenul – daca esti genul care viseaza la o calatorie cu Orient Express-ul, atunci mersul cu trenul nu cred ca ti se pare o idee atat de rea. Primele sute de kilometri sunt mai grele, pana iesi din tara, apoi insa locomotiva va prinde viteza si in cateva ore poti ajunge in Austria, Germania sau Italia. Daca nu te ia somnul la cuseta poti oricand sa bei o bere in vagonul restaurant.

Reduce riscul cheltuielilor neprevazute cu o asigurare de calatorie – chiar daca la prima privire pare o cheltuiala in plus, asigurare de calatorie poate reduce semnificativ costurile in cazul in care apar evenimente neprevazute, fie ca vorbim despre imbolnaviri in timpul sejurului, avion pierdut sau bagaje furate. Nu risca si fa-ti o asigurare de calatorie, costurile fiind foarte accesibile.

Mananca sandvisuri si mancare gatita pe strada – un pranz cu trei feluri de mancare la restaurant si un pahar de vin, totul inmultit cu 2, pot genera o nota de plata substantiala, motiv pentru care daca esti pus(a) pe economii nu este o idee rea sa intri intr-un supermarket si sa-ti iei cateva ingrediente cu care sa-ti prepari cateva sandvisuri. Poti de asemenea manca specialitati fast food locale (street food). Sunt sigur ca un carnat de bere cu varza murata sau un gyros in pita iti vor satisface foamea si-ti vor da energie pentru a continua calatoria.

Cauta locatiile preferate de localnici – daca vrei totusi sa mananci la restaurant cauta topuri cu locatii preferate de localnici. Daca este usor sa gasesti aceaste informatii in tari in care vorbesti limba (UK, Italia, Spania, Franta) in restul destinatiilor va trebui sa folosesti Google Translate cautand “top restaurante in NUME_ORAS" in limba tarii pe care o vizitezi.

Doar asa vei gasi restaurantele pentru localnici, nu cele cu meniuri ‘speciale’ pentru turisti. Noi am avut surpriza in Creta sa mancam la jumatate de pret in tavernele pentru localnici. O alta idee salvatoare de bani este sa cumpari cupoane de masa de la site-urile de reduceri precum Groupon (ai grija sa intri pe site-ul local din tara vizitata).

Evita sa faci shopping – daca vrei sa nu-ti scape bugetul de sub control si sa transformi o vacanta ieftina intr-un sejur de lux, evita sa faci shopping, cu orice pret. Nu ai nevoie de haine si suveniruri cand poti face poze, singurele amintiri care conteaza si pe care le vei revedea cu placere de-a lungul anilor impreuna cu familia si prietenii.

magazine online haine incaltaminte

Cumpara carduri turistice de reduceri – majoritatea oraselor mari pun la dispozitia vizitatorilor carduri speciale de reduceri (city cards), daca ofera discounturi semnificative si acopera multe din obiectivele importante din oras. Compara lista reducerilor oferite cu propriile obiective pe care vrei sa le vizitezi si daca ti se pare ca faci o reducere semnificativa cumpara un astfel de card, care de obicei include nu doar intrari gratuite la muzee, ci si reduceri la transportul in comun din oras si la nota de plata in anumite restaurante partenere.

Beneficiaza de accesul gratuit la obiective – multe muzee au o zi din saptamana sau din luna cand intrarea este gratuita deci cauta tot cu Google Translate “gratis in NUME_ORAS" pentru a afla obiectivele unde poti intra gratis si datele cand accesul este neingradit. In multe orase mari insa exista muzee cu acces gratuit tot timpul anului, cel mai bun exemplu in acest sens fiind Londra.

Cam acestea sunt sfaturile noastre legate de organizarea unei vacante ieftine. Nu uita sa ne spui care sunt smecheriile tale pentru a cheltui bani putini cand calatoresti si bineinteles povesteste-ne unde ai fost si ce ai vazut frumos


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.