Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce trebuie sa stii despre plimbatul cainelui:
592 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tot ce trebuie sa stii
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imbaierea cainelui
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum taiem unghiile la catei
1.355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sterilizare pisici -
418 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim centrala termica pentru iarna
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii despre curatarea ochelarilor
489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE TREBUIE SA STII INAINTE DE A ITI FACE UN TATUAJ
221 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE SA FACI PRIMA OARA CAND ITI IEI UN CAINE
231 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stii cum se citeste eticheta unui vin?
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Ce trebuie sa stii despre plimbatul cainelui

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.03.2022  Adauga la favorite 270 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cainii trebuie sa fie scosi pe afara in fiecare zi pentru o stare de bine generala. De asemenea, plimbarea intareste relatia dintre tine si cainele tau si contribuie la combaterea sedentarismului. Chiar si in cazul in care cainele are la dispozitie curtea unei case, el are nevoie in continuare sa fie plimbat.

Pentru caini, plimbarea este ocazia excelenta de a face miscare, de a intra in contact cu alti caini si de a explora, folosindu-si simtul foarte dezvoltat al mirosului. In schimb, fara aceasta activitate, cainii pot deveni iritati si se se confrunta cu probleme de sanatate, cum ar fi afectiunile musculare, cardiovasculare sau metabolice.

Ce trebuie sa stii despre plimbatul cainelui
Prin urmare, importanta plimbarii nu ar trebui subestimata. In acelasi timp, este o activitate care pare mult mai simpla in teorie decat in practica, cand te poti confrunta cu situatii neprevazute sau neplacute. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti plimbi cainele:

1. Atentie la capuse
Cainii pot fi vulnerabili in fata capuselor, in special primavara si toamna. Acestea se gasesc in zone cu multa vegetatie, in paduri, gradini si parcuri. Capusele ajung pe caini urcand de pe iarba pe blana lor, iar apoi se hranesc cu sange, proces in care pot transmite o serie de boli. Una dintre acestea este babesioza, despre care poti afla mai multe din acest ghid. Ca sa eviti imbolnavirea cainelui, e bine ca dupa fiecare plimbare sa ii inspectezi corpul si sa inlaturi eventualele capuse, dar si sa folosesti produse anti-parazitare cu rol preventiv.

2. Fii pregatita sa strangi dupa cainele tau
De fiecare data cand iesi din casa cu cainele, trebuie sa ai la dispozitie lucrurile necesare ca sa strangi dupa el. Exista tot felul de optiuni comode si igienice din care poti alege, cum ar fi lopatele si saci speciali. In unele orase, poti primi amenzi consistente daca lasi in urma mizeria cainelui. E important sa strangi dupa el nu doar ca spatiul public sa fie mai curat, ci si pentru ca excrementele reprezinta unul din modurile in care bolile se raspandesc de la un animal la altul.

3. Invata cainele sa mearga la pas
Una din principalele provocari pentru cei care ies la plimbare cu cainele consta in faptul ca trage puternic sau aproape constant de lesa. Acest comportament are legatura cu reflexul de opozitie al cainilor. Atunci cand simte ca tragi de lesa, el opune la fel de multa rezistenta. Potrivit The dog training secret, trucul este sa opresti acest cerc vicios, renuntand sa incerci sa il controlezi in acest fel. Daca patrupedul trage puternic de lesa, e mai bine sa te opresti si sa astepti. In caz contrar, doar il vei incuraja sa isi continue actiunile, care nu vin din dorinta de a te sfida, ci din reflexul de opozitie.

4. Ai grija la intalnirile cu alti caini
Intalnirile cu alti caini pe strada sau in parc sunt stresante atat pentru caini, cat si pentru cei care ii plimba. Cand vine vorba de patrupezi straini, nu poti sti care sunt reactiile de care vei avea parte: unii pot fi agresivi chiar daca par prietenosi la o prima vedere (si chiar daca stapanul te asigura de acest lucru). De aceea, unii specialisti recomanda sa eviti cu totul aceste intalniri si sa iti incurajezi cainele sa socializeze doar in medii controlate, potrivit True Life K9.

Totusi, e important sa nu exagerezi (traversand de fiecare data cand vezi pe cineva cu un caine) si sa iti pastrezi calmul. Daca devii agitata in aceasta situatie, iti inveti patrupedul sa asocieze alti caini cu pericolul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.