Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Oriental Pearl Tower-Shanghai
30 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shanghai World Financial Center
854 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shanghai (China)
768 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biblioteca publica din Missouri
818 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Longhua si Pagoda- Shanghai
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pudong Skyline-China
803 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biblioteca Nationala din Belarus
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul lui Jade Buddha-Shanghai
252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shengshan Island, China
862 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chongqing
1.132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Biblioteca Dujiangyan Zhongshuge-Shanghai

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.03.2022  Adauga la favorite 76 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Provincia Sichuan se poate mandri cu una dintre cele mai fascinante librarii din intreaga lume. Desi nu a fost deschisa de mult timp, Dujiangyan Zhongshuge a capatat o popularitate destul de mare in intreaga lume. Scari in spirala, arcade curbate, rafturi mari si oglinzi amplasate strategic, toate te fac sa te simti intr-o lume desprinsa de realitate. Trasaturile arhitecturale reusesc cu brio sa te transpuna intr-un basm, o poveste in care isi doresti sa ramai captiv mult timp.

Arhitectul care a gandit impozanta cladire se numeste Li Xiang. Libraria are aproximativ 10.000 de metri patrati si doreste sa transpuna cursul apei intr-un mod inedit. Asa cum spunea proiectantul ei, ideea de la care a pornit tot designul a fost transpunerea exteriorului, in interior.

„Proiectul este situat in Dujiangyan, care este un oras cu o lunga istorie de dezvoltare a conservarii apei, astfel incat, in zona principala, puteti vedea constructia barajului integrat in rafturile de carti", spunea Li Xiang.

Un loc de poveste, unde poti petrece multe ore cu nasul in carti sau sa te lasi vrajit de peisaj
Toti stim ca oglinzile pot face minuni chiar si intr-un spatiu mic, daca ele sunt asezate strategic. Arhitectul librariei Dujiangyan Zhongshuge a vrut sa creeze ideea unui spatiu nelimitat, asa ca a plasat oglinzi pe plafon. Rafturile inalte pana in tavan, pline de carti cu ale lor coperti colorate, imbina perfect designul curbelor naturii. Pardoseala a fost si ea bine gandita, iar gresia lucioasa, de culoare neagra, face ca totul sa se oglindeasca in ea. Mesele si scaunele destinate lecturii sunt gandite sa te transpuna intr-o barcuta cocheta, pe apele unui lac linistit.

Nu toate cartile din librarie sunt reale ci doar cele la care cititorul poate ajunge. Rafturi din tavan sunt pline de carti false, insa asta nu deranjeaza pe nimeni. Cu siguranta vei gasi aici absolut tot ce ai nevoie. Cititorii se pot bucura de peste 80.000 de volume, care acopera mai bine de 20.000 de categorii. In plus, parintii pot veni si insotiti de copii, deoarece arhitectul s-a gandit si la un loc special destinat micutilor pozanasi. Cu siguranta ei nu vor fi atrasi de rafturile imense pline de carti, insa vor fi captivati de peretii plini cu afise panda si pernute colorate.

„Am proiectat centuri de lumina pe fiecare raft pentru a crea un efect de lumina bun, care atrage, de asemenea, conturul fiecarui strat, facand raftul mai stereoscopic si mai clar pentru a oferi cititorilor un impact vizual si, de asemenea, pentru ca cititorii sa gaseasca cartile pe rafturi", a marturisit Li Xiang.

Dujiangyan Zhongshuge, detalii despre lumea cartilor
Primul etaj al bibliotecii gazduieste o cafenea si locul de lectura pentru copii descris mai sus. Cel de-al doilea etaj ne ofera o cu totul alta sfera. Aici descoperim locuri intime, sub forma unor baloane, unde cititorii pot „naviga" prin literatura, istorie sau orice alta categorie prefera ei. Fiecare spatiu ofera o intimitate aparte, asa ca poti avea intalniri sau poti lucra in voie intr-o atmosfera care te va inspira cu siguranta. Aici totul a fost gandit ca fiecare loc sa fie functional, indiferent ca vorbim de rafturile de carti sau de mesele pentru lectura.

„Ceea ce mi se pare cel mai fascinant este ca prezinta cu adevarat faimosul peisaj artificial creat de om, barajul, chiar daca intr-un mod abstract, artistic. Dar cand stai in spatiu si corpul tau simte diferenta mare de marime intre el si obiectul strain, impactul asupra sufletului tau este similar cu uimirea pe care o simtim despre natura, despre ingeniozitatea umana de a folosi natura pentru a construi proiecte pentru beneficiul societatii noastre", spune arhitectul Li Xiang.

Dujiangyan Zhongshuge este un mediu electrizant, intruchiparea suprarealista a imaginatiei tradusa in realitate prin puterea de sinteza a designului. Libraria impresionanta a fost finalizata in octombrie 2020, iar de atunci a inceput sa devina din ce in ce mai populara in intreaga lume. Chiar daca nu esti un mare amator de lectura, este totusi o atractie prin prisma designului unic, asa ca merita un loc pe lista viitoarelor destinatii de calatorie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.