Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa cureti vasul de toaleta in 3 minute !
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti rapid si usor oua
254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti rapid si usor oua
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti cureti repede si eficient ecranul telefonului
1.835 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum sa iti cureti tastatura?!
30 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum cureti cartofii noi usor si rapid
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cureti rapid calcarul din baie
1.422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa memorezi mai simplu si rapid
1.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti un ceas vechi
756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti discul (C)
202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum sa cureti rapid si eficient cuptoarele electrice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.03.2022  Adauga la favorite 131 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Vremea cuptoarelor pe gaz a cam apus. Cuptoarele electrice sunt noua moda, pentru ca sunt mult mai elegante, mai practice si au mult mai multe dotari. Desi nu sunt neaparat mai la indemana de curatat, daca stii ce trebuie sa faci, s-ar putea ca acesta sa arate mult timp ca nou. Iata cum sa cureti rapid si eficient cuptoarele electrice.

Cum sa cureti rapid si eficient cuptoarele electrice. Solutii de curatare din comert
Cuptorul trebuie curatat in functie de cat de des este folosit. Insa, neaparat de fiecare data cand o oala da pe afara sau se scurge putina grasime dintr-o tava. Mizeria trebuie indepartata cat mai repede, pentru ca, astfel, eviti depunerile si petele uscate care devin mai greu de curatat apoi.

Inainte de a incepe, scoate din cuptor toate tavile si gratarele care sunt in el si une pe podea cateva prosoape de hartie care sa absoarba eventualele dare de solutie sau de murdarie. Nu uita sa folosesti manusi si sa deschizi larg geamurile, pentru ca aceste solutii de curatare contin substante chimice care pot irita pielea, ochii si nasul.
Pulverizeaza solutia pe intreaga suprafata a cuptorului, inclusiv pe usa, evitand insa elementele electrice. Inchide usa si lasa solutia sa actioneze vreme de 20-30 de minute. Aplica solutie si pe gratare si, eventual, inveleste-le separat in saci de gunoi, la fel, 20-30 de minute. Dupa ce timpul a expirat, sterge cu o carpa umeda sau cu un burete. Este de preferat sa clatesti carpa tot timpul in apa curata.

Curata cuptorul electric cu bicarbonat de sodiu si otet
Exact ca si in cazul de mai sus, scoate tot din cuptor si protejeaza podeaua cu prosoape din hartie. Intr-un bol mic, prepara o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, pe care sa o intinzi mai apoi in interiorul cuptorului cu mana (obligatoriu de folosit manusi) sau cu o perie pe care nu o mai folosesti. Atentie sa nu atingi partile electrice ale cuptorului! Inchide usa si lasa sa actioneze pentru 10-12 ore.
Intre timp, pulverizeaza si pe gratare o solutie pe baza de otet si apa. Presara si un praf de bicarbonat de sodiu, dupa care pune-le in chiuveta sau in cada si lasa apa sa curga pana cand gratarele sunt complet acoperite. Lasa-le la inmuiat tot cam zece ore. Dupa ce a trecut timpul, sterge cuptorul si gratarele cu o carpa umeda sau cu un burete.

Cum sa cureti rapid si eficient cuptoarele electrice. Sistemul de autocuratare
Daca cuptorul tau are aceasta functie, atunci esti norocos. Goleste cuptorul, inchide usa, dupa care identifica butonul pentru autocuratare si porneste-l. Nu uita sa deschizi geamurile la bucatarie pentru ca pot aparea mirosuri neplacute. De asemenea, fii atent si la cuptor pentru a evita posibile accidente (exces de fum sau chiar izbucnirea unui incendiu) din cauza cresterii temperaturii in interiorul cuptorului.

Intre timp, te poti ocupa si de curatarea gratarelor. Dupa ce autocuratarea s-a incheiat si cuptorul s-a racit, poti deshide usa si incepe sa il cureti cu ajutorul unei carpe umede sau a unui burete de vase.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.