Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  200 de dovezi ca Pamantul......
806 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pamantul - Planeta privilegiata
1.866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pamantul - Planeta privilegiata
66 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum era Pamantul acum 500 de milioane de ani?
214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Extraterestrii nu au parasit niciodata Pamantul?
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planeta miraculoasa
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7/7.Oameni de Stiinta spun: "Pamantul a fost creat ! "
1.428 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Pericolul vine din spatiul adanc
276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5/7.Oameni de Stiinta spun: "Pamantul a fost creat ! "
1.470 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  3/7.Oameni de Stiinta spun: "Pamantul a fost creat ! "
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Pamantul nu este singur

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.03.2022  Adauga la favorite 308 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Oamenii au inceput sa calatoreasca in spatiu in 1961 cu nave spatiale minuscule numite capsule, care au fost lansate de pe Pamant de rachete puternice. Echipajele rusesti inca calatoresc cu acest tip de ambarcatiuni, in capsule Soyuz, dar americanii calatoresc acum in spatiu cu navete, care sunt avioane spatiale propulsate de rachete.

CUM supravietuiesc oamenii in spatiu?
Nu exista oxigen in spatiu, asa ca toate navele spatiale cu echipaj au un sistem de sustinere a vietii. Aceasta furnizeaza aer pentru ca oamenii sa respire. Sistemul include, de asemenea, echipamente pentru a mentine aerul la o temperatura si presiune confortabile si pentru a elimina dioxidul de carbon si mirosurile.

CUM AFECTEAZA OAMENII CALATORIILE SPATIALE?
Gravitatia in spatiu este mult mai slaba decat este pe Pamant. Cand oamenii calatoresc in spatiu, par sa devina lipsiti de greutate. Acest lucru ii face adesea sa se simta rau. Corpurile lor nu trebuie sa lucreze la fel de greu, pentru ca nu se lupta cu gravitatia pentru a sta sau pentru a se ridica. Daca stau mult timp in spatiu, lipsa gravitatiei face ca muschii lor sa inceapa sa se consume. Exercitiile si o dieta speciala ajuta la combaterea acestor efecte.

CARE ESTE CEA MAI DEPARTATA CALATORIE IN SPATIU?
Astronautii din PROIECTUL APOLLO au calatorit pe Luna, la aproximativ 239.000 de mile (385.000 km) distanta. Cosmonautul rus Valeri Poliakov a calatorit pe o distanta de aproximativ 174 de milioane de mile (280 de milioane de km) in jurul Pamantului in timp ce se afla in statia spatiala Mir.

PROIECTUL APOLLO
In cursa spatiala din anii 1960, Proiectul Apollo din SUA a invins Uniunea Sovietica prin aterizarea primilor astronauti pe Luna. Prima aterizare pe Luna, de catre Apollo 11, a avut loc pe 20 iulie 1969, cand Neil Armstrong si Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au pus piciorul pe alta lume.

CUM A FOST NAVA SPATIALA APOLLO?
Nava spatiala Apollo a fost lansata de pe Pamant de racheta Saturn V. Pe rampa de lansare, intregul ansamblu avea o inaltime de 365 ft (111 m). Nava spatiala in sine cantarea 50 de tone (45 de tone metrice). A fost realizat din trei module principale (sectiuni). Modulul de comanda pentru controlul zborului a gazduit echipajul de trei persoane. Modulul de service transporta echipamente, combustibil si un motor de racheta. Modulul lunar s-a desprins de nava si a aterizat doi astronauti pe suprafata Lunii.

CATE ATERIZARI APOLLO AU Existat/
Au avut loc sase aterizari pe Luna, incepand cu Apollo 11 in iulie 1969 si terminand cu Apollo 17 in decembrie 1972. In timpul misiunilor, 12 astronauti au explorat suprafata lunara pentru un total de peste 80 de ore si au adus inapoi aproape 880 lb (400 kg) de Roca si praf lunar pentru examinare pe Pamant.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.