Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  17.Insula Lemnos-Grecia
1.087 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Agios Efstratios-Grecia
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Paros Grecia
132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  GRECIA Insula Lemnos, Myrina
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skiathos - O zi in insula Skiathos pe timp de pandemie
401 vizite - 0 comentarii
adaugat de edbica2000
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.895 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Iraklia-Grecia
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Ithaca-Grecia
469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  46. Insula Ereikoussa-Grecia
1.738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Olympos -Insula Karpathos din Grecia
584 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

GRECIA Insula Lemnos,

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.03.2022  Adauga la favorite 117 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aproape de coastele litoralului turcesc gasim Limnos ( Lemnos), prin excelenta printre insulele grecesti mai putin mediatizate de agentiile de voiaj. Aproape nimeni nu a auzit vreodata de ea, fiind ultimul bastion grecesc inainte de a intra in stramtoarea Dardanele.
Lemnos este populara doar printre turistii greci, desi interesul creste pentru aceasta bijuterie inca necunoscuta. Insula ofera 260 km de coasta uimitoare si oportunitati perfecte pentru drumetii, ciclism, calarie si windsurfing. Relaxarea pe o plaja ascunsa este garantata.

Morile de vant din Kontias fac parte din patrimoniul arhitectural si cultural din Lemnos, una dintre atractiile pe care oricare turist ar trebui sa le viziteze.

Lemnos
Lemnos se afla in partea de nord a Marii Egee, fiind a 8-a insula ca marime din Grecia. Insula vulcanica, nu are paduri dar este plina de campuri cultivate cu cereale si podgorii intinse.
Capitala si portul principal al insulei este Myrina cunoscuta si sub numele de Kastro (castel), nume care a predominat in perioada bizantina tarzie.

Myrina
Insula Lemnos in mitologie
Pentru grecii antici, insula era sacra datorita lui Hefaistos, zeul schiop, zeul focului si al fierarilor. Acesta a cazut pe Lemnos cand tatal sau, Zeus, l-a alungat din Olimp. Hefaistos si-a facut un atelier pe vulcanul Mosychlos si i-a invatat pe locuitorii insulei arta metalurgiei.
Insula s-a dezvoltat iar prosperitatea sa a provocat invidia cretanilor care dominau Marea Mediterana. Cretanii au incercat sa ocupe insula dar Hefaistos i-a sfatuit pe locuitorii insulei sa ii intampine intr-o maniera prietenoasa. Regele lor Radamanthys, emotionat, a renuntat la scopul sau si le-a dat drept rege unul dintre cei mai alesi generali ai sai, Thoantas, fiul lui Dionis (Bachus) si Ariadna. Thoantas s-a casatorit cu Myrina, fiica lui Cretan, regele Minyas din Thettalomagnesia. Pentru a o onora, locuitorii i-au dat numele capitalei insulei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.