Aproape de coastele litoralului turcesc gasim Limnos ( Lemnos), prin excelenta printre insulele grecesti mai putin mediatizate de agentiile de voiaj. Aproape nimeni nu a auzit vreodata de ea, fiind ultimul bastion grecesc inainte de a intra in stramtoarea Dardanele.
Lemnos este populara doar printre turistii greci, desi interesul creste pentru aceasta bijuterie inca necunoscuta. Insula ofera 260 km de coasta uimitoare si oportunitati perfecte pentru drumetii, ciclism, calarie si windsurfing. Relaxarea pe o plaja ascunsa este garantata.
Morile de vant din Kontias fac parte din patrimoniul arhitectural si cultural din Lemnos, una dintre atractiile pe care oricare turist ar trebui sa le viziteze.
Lemnos
Lemnos se afla in partea de nord a Marii Egee, fiind a 8-a insula ca marime din Grecia. Insula vulcanica, nu are paduri dar este plina de campuri cultivate cu cereale si podgorii intinse.
Capitala si portul principal al insulei este Myrina cunoscuta si sub numele de Kastro (castel), nume care a predominat in perioada bizantina tarzie.
Myrina
Insula Lemnos in mitologie
Pentru grecii antici, insula era sacra datorita lui Hefaistos, zeul schiop, zeul focului si al fierarilor. Acesta a cazut pe Lemnos cand tatal sau, Zeus, l-a alungat din Olimp. Hefaistos si-a facut un atelier pe vulcanul Mosychlos si i-a invatat pe locuitorii insulei arta metalurgiei.
Insula s-a dezvoltat iar prosperitatea sa a provocat invidia cretanilor care dominau Marea Mediterana. Cretanii au incercat sa ocupe insula dar Hefaistos i-a sfatuit pe locuitorii insulei sa ii intampine intr-o maniera prietenoasa. Regele lor Radamanthys, emotionat, a renuntat la scopul sau si le-a dat drept rege unul dintre cei mai alesi generali ai sai, Thoantas, fiul lui Dionis (Bachus) si Ariadna. Thoantas s-a casatorit cu Myrina, fiica lui Cretan, regele Minyas din Thettalomagnesia. Pentru a o onora, locuitorii i-au dat numele capitalei insulei.