Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum recunoastem alimentele care ne fac rau?
1.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum te ajuta inteligenta emotionala in viata profesional
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Yoga -pozitia pisica si vaca
2.058 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se scot petele de fructe
244 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stresul la animalele de companie
1.087 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa reciclezi hartia la tine acasa
83 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum te distrezi la plaje
60 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bunele maniere la masa
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa te distrezi la plaja
133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum tratezi o muscatura de pisica
1.827 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum sa gestionezi stresul la locul de munca

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.02.2022  Adauga la favorite 229 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Nu fugi de stres, foloseste-l in favoarea ta
Stresul este o reactie naturala la ceva ce privim drept o situatie plina de tensiune. Atunci cand este tinut sub control poti chiar sa te bucuri de beneficiile acestuia. Foloseste stresul pentru a te forta sa faci lucrurile mai bine, sa termini un proiect inainte de deadline sau sa te zbati pentru o pozitie pe care ti-o doresti cu adevarat. Poti acumula foarte mult stres la locul de munca, insa daca il folosesti intr-un mod pozitiv vei reusi sa obtii mai multe beneficii.

Da-ti seama cand trebuie sa faci o pauza
Daca lucrezi opt ore pe zi, trebuie sa faci si cateva pauze. Asta inseamna ca trebuie sa te ridici de la birou pentru a servi pranzul (nu lucra atunci cand mananci) si sa parasesti camera atunci cand bei apa sau vrei sa faci o pauza. Dupa fiecare ora de munca incearca sa te opresti 5 minute si sa pleci de la birou.

Gaseste-ti un hobby
Daca esti tipul de persoana care simte mereu nevoia sa faca ceva, pentru tine o pauza poate fi destul de greu de luat. In acest caz este bine sa iti gasesti un hobby, care nu are legatura cu munca. In felul acesta vei reusi sa scapi de stres fara a avea sentimentul ca stai degeaba. Poti incerca de exemplu sa faci in fiecare zi origami – termini o figurina in cinci minute.

Gestioneaza-ti mai bine timpul
Atunci cand esti la birou gestionarea timpului este esentiala. Cum iti planifici activitatile tine de preferintele tale, insa munca eficienta inseamna sa iti organizezi activitatile si sa stii care sunt prioritatile. Incearca sa iti dai seama ce responsabilitati si activitati sunt mai importante si ce poate fi lasat pe maine. O gestionare mai buna a timpului poate fi un pas important in diminuarea stresului.

Fa sport in timpul petrecut la birou si nu numai
Toata lumea stie ca a face sport zilnic are numeroase beneficii. Unul dintre ele este reducerea stresului. Daca stai la birou o zi intreaga, poti folosi pauza de pranz pentru a face o mica plimbare, aerul proaspat si soarele te vor ajuta sa te relaxezi. In plus poti merge la yoga sau pur si simplu la sala inainte de birou.

Fa-ti prieteni la locul de munca
Exista o multime de cercetari care au demonstrat ca este un lucru bun sa ai prieteni la locul de munca. Sa fii prietena cu colegii tai iti ofera sansa de a avea un grup pe care te poti baza, asadar persoane cu care poti vorbi despre problemele tale. In felul acesta vor exista oameni in jurul tau cu care poti discuta atunci cand ai nevoie de o pauza sau cand trebuie sa iei o decizie mai dificila.

Evita preparatele si gustarile nesanatoase
Cu siguranta ai trecut prin momente in care erai atat de stresata incat ai fi vrut sa mananci doar ciocolata si prajituri. Insa daca o faci va aparea apoi si sentimentul de vinovatie, deloc benefic pentru sanatatea ta. Data viitoare cand mananci din cauza stresului, incearca sa alegi ceva mai sanatos, de exemplu fructe, legume sau snacks-uri mai sanatoase care pot lupta impotriva stresului. Asta nu inseamna ca nu iti poti satisface din cand in cand pofta de ciocolata, insa este bine sa faci asta cat mai rar.

Pastreaza o atitudine pozitiva
Atunci cand te simti foarte stresata, aminteste-ti lucrurile care iti plac la job-ul tau. Premiaza-te la finalul indeplinirii unei sarcini sau la atingerea unui obiectiv, deoarece concentrandu-te pe lucrurile bune vei face mai usor fata stresului.

Scrie intr-un jurnal
Cateodata poate vrei sa vorbesti despre job-ul tau si despre problemele care se ivesc, insa nu ai pe nimeni in preajma care sa te asculte. Daca simti nevoia sa discuti despre asta, incearca sa scrii totul intr-un jurnal. Acesta este un exercitiu foarte bun pentru ca te ajuta sa elimini nervii si, notand tot ce ti se intampla, vei descoperi ce te deranjeaza cel mai tare. Pe masura ce faci progrese cu acest jurnal poti nota cum ai reusit sa faci fata stresului si care ar fi metodele care functioneaza in cazul tau.

Lasa problemele de la job acolo unde le este locul
Exista in mod inevitabil unele zile in care simti ca munca nu se mai termina si parca ai vrea sa lucrezi si acasa pentru a reusi sa termini totul pana la finalul saptamanii. Rezista acestei tentatii! Ar trebui sa separi viata de la birou de cea personala. Cand ajungi acasa renunta la telefonul de la serviciu si nu-ti verifica e-mailul. Fa lucruri care te relaxeaza si care te ajuta sa te incarci cu energie. In felul acesta te vei deconecta si vei reusi sa fii mai eficienta a doua zi la birou.
Sursa EllE


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.