Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Leacuri babesti pentru tuse
844 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Efectele benefice ale argintului
1.414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa de argint este un dezinfectant
1.252 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tonic de hrean
1.657 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este excesul de calciu?
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Glaucom
1.849 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DUSUL RECE | MERITA SAU NU?
625 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iata cu ce poti inlocui zaharul
687 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oleocantal din uleiul de masline:si Alzheimerul
864 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aceasta supa e la fel de buna ca unele medicamente
1.168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce este argintul coloidal?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.02.2022  Adauga la favorite 274 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ce este argintul coloidal?
Argintul coloidal este o terapie alternativa populara. Sustinatorii acestui produs spun ca este un tratament eficient pentru tot felul de infectii si boli, de la raceala obisnuita pana la cancer. Cu toate acestea, utilizarea argintului coloidal este controversata si a fost legata de unele efecte secundare severe. Argintul coloidal este o solutie de apa care contine particule de argint suspendat de dimensiuni nanometrice. Continutul total de argint este exprimat ca miligrame de argint pe litru de apa sau mg / l.

Se considera ca argintul coloidal poate distruge anumiti germeni prin afectarea proteinelor, motiv pentru care a fost folosit anterior in pansamentele pentru rani. Argintul coloidal era in trecut utilizat pentru infectii, febra fanului, afectiuni ale pielii si multe alte probleme.

ce este argintul coloidal

Cum actioneaza argintul coloidal?
Se considera ca argintul coloidal are efecte antibacteriene si antiseptice atunci cand este folosit oral sau topic. Cercetarile sugereaza ca se ataseaza de proteinele de pe peretii celulari ai bacteriilor, deteriorandu-le membranele celulare. Acest lucru permite ca ionii de argint sa treaca in celule, unde pot interfera cu procesele metabolice ale bacteriei si ii pot deteriora ADN-ul. Se crede ca efectele argintului coloidal variaza in functie de dimensiunea si forma particulelor de argint, precum si de concentratia lor intr-o solutie.

Un numar mare de particule mici inseamna o suprafata mai mare decat un numar mai mic de particule mari. Ca rezultat, o solutie care contine mai multe nanoparticule de argint, care au o dimensiune mai mica a particulelor, poate elibera mai multi ioni de argint. Ionii de argint sunt eliberati atunci cand intra in contact cu umezeala, cum ar fi fluidele corpului. Acestea sunt considerate a fi partea „biologic activa" a argintului coloidal care ii confera proprietatile sale.

Desi toxicitatea argintului este rara, argintul se poate acumula in organism in luni si ani. Acest lucru poate duce la anumite efecte in ficat, splina, rinichi, muschi si creier, potrivit unor studii.

Argintul coloidal – benefic sau nu?
Beneficiile pentru sanatate ale argintului coloidal se crede ca sunt legate de proprietatile antibacteriene ale acestuia. Studiile arata ca argintul este toxic pentru anumite tipuri de bacterii, datorita capacitatii argintului de a deteriora membranele celulare ale bacteriilor. Din acest motiv, argintul este uneori utilizat local pentru anumite probleme medicale. Cu toate acestea, nu exista studii suficiente pe subiecti umani care sa arate ca argintul are efecte antibacteriene si este sigur atunci cand este administrat pe cale orala.

indicatii argint coloidal

Argintul coloidal si vindecarea ranilor
O serie de studii au analizat utilizarea pansamentelor care contin argint pe ulceratii si rani ale pielii. Unele dintre ele au aratat ca particulele de argint au prezentat proprietati antibacteriene care ajuta la tratamentul anumitor probleme si leziuni ale pielii, putand reduce inflamatia pielii. Nu folositi astfel de produse pentru leziuni si probleme ale pielii fara a discuta mai intai cu medicul.

Efect antibacterian
Inainte de descoperirea antibioticelor, argintul coloidal era un tratament antibacterian popular. Studiile de laborator au aratat ca argintul coloidal poate distruge o gama larga de bacterii. Acest lucru s-a tradus prin utilizarea sa in unele produse medicale, precum unguente, pansamente si alte produse medicale.

Efecte antivirale
Sustinatorii argintului coloidal cred, de asemenea, ca poate avea efecte antivirale in corp. Unele studii au sugerat ca diferite tipuri de nanoparticule de argint pot ajuta la distrugerea compusilor virali. Cu toate acestea, cantitatea de nanoparticule dintr-o solutie coloidala poate varia, si nu exista studii care sa prezinte eficienta si siguranta sa la oameni.

Efect antifungic
Se spune, de asemenea, ca argintul coloidal este capabil sa trateze infectii fungice. In prezent, nu este sustinuta afirmatia ca argintul coloidal este un agent antifungic sigur, pentru ca nu exista suficiente date in acest sens, mai ales studii care sa prezinte efectele argintului coloidal asupra infectiilor fungice la om.

riscuri argint coloidal

Siguranta si efecte secundare
Argintul este prezent in cantitati foarte mici in apa potabila, in unele alimente si chiar aerul pe care il respiram. Ca un compus natural, argintul gasit in mediu este considerat a fi destul de sigur. Cu toate acestea, riscurile pentru mediu si sanatate ale nanoparticulelor de argint nu sunt bine intelese, iar ingerarea de argint coloidal este considerata nesigura in prezent, in special in cantitati mari si pe termen lung. Preocuparile sunt legate mai mult de consecintele pe termen lung ale utilizarii argintului coloidal, deoarece particulele se acumuleaza treptat si se incorporeaza in organe si tesuturi, in special in piele.

In timp, acest lucru poate duce la o afectiune permanenta, numita argirie, in care tesuturile capata o culoare gri-albastruie. Gingiile sunt de obicei afectate mai intai, urmate de piele, ochi, unghii si straturi de tesut mai profunde. De asemenea, pot aparea dureri de cap, oboseala si convulsii. Argiria este o afectiune in care pielea capata o culoare albastruie-gri din cauza acumularii de particule de metal in corp si piele. Depozitele de argint pot aparea si in intestine, ficat, rinichi si alte organe. Sunteti mai expus riscului de a dezvolta argirie daca luati un supliment alimentar care contine argint sau daca lucrati intr-un mediu care va expune la cantitati mari de argint. Se crede ca pentru a dezvolta argiria, ar trebui sa ingerati compusi de argint pe o perioada lunga de timp. Cu toate acestea, nu se stiu cantitatile exacte si intervalul de timp care v-ar pune in pericol.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.