Bolile gastrice se agraveaza primavara si toamna. In mai bine de 60% din cazuri, bacteria Helicobacter Pylori (H.Pylori) este responsabila de aparitia acestor afectiuni precum gastrita, ulcerul peptic sau chiar cancerul la stomac.
***
Acest continut este strict de opinie si are doar scop informativ si educativ. Nu este destinat sa ofere sfaturi medicale sau sa inlocuiasca sfatul sau tratamentul medical de la un medic personal. Toti spectatorii acestui continut sunt sfatuiti sa-si consulte medicii sau profesionistii calificati in domeniul sanatatii cu privire la intrebari de sanatate specifice.
***
Iata cele mai puternice 5 remedii naturiste care vor ajuta la eradicarea bacteriei, precum si alimentele ori solutiile ce vor ameliora simptomele cauzate de infectia cu H.Pylori:
#1 Antibioticul natural cu puternice efecte de tratare a infectiilor din organism / Reteta medicului Richard Schulze:
*Ingrediente:
700 ml otet din cidru de mere
¼ cana de usturoi tocat marunt
¼ cana de ceapa tocata marunt
2-3 ardei foarte iuti tocati marunt
¼ cana de ghimbir dat pe razatoarea mica
2 linguri de hrean ras
Ingredientele se adauga intr-un borcan mare de sticla, iar peste ele se toarna otetul din cidru de mere, se inchide si se agita foarte bine.
Amestecul se tine la macerat intre 2 si 4 saptamani, intr-un loc intunecat si racoros. Borcanul se agita bine zilnic, pentru a ajuta macerarea.
La finalul perioadei, lichidul obtinut se strecoara cu ajutorul unui tifon, iar tinctura rezultata se pastreaza in sticlute de culoare inchisa, la loc racoros si ferit de lumina soarelui.
Pentru eliminarea bacteriei se ia cate o lingura de tonic, de 5 ori pe zi.
Pentru a intari imunitatea sau a lupta cu raceala, se ia cate o lingura pe zi.
#2 Propolisul
#3 Mierea organica
#4 Ghimbirul
#5 Uleiul esential de lamaita
Pentru ameliorarea simptomelor provocate de infectia cu Helicobacter Pylori, putem apela de asemenea la solutii 100% naturale, ce aduc numai beneficii organismului nostru:
1 Probioticele, Care sunt bacteriile bune ce sustin buna functionare a sistemului digestiv si refac flora intestinala, atunci cand antibioticele au produs modificari.
2 Ceaiurile din plante medicinale, Care pot oferi suport in inflamatia stomacului, si in ameliorarea simptomelor. Printre acestea se numara: Ceaiul verde, lemnul dulce, scoarta de ulm alb, conurile de hamei, rozmarinul, obligeana, salvia, galbenelele, afinele, gentiana, musetelul, menta, coada soricelului, dar si uleiurile esentiale din cuisoare, arbore de ceai, scortisoara, oregano si cimbru.
3 Murul
Frunzele, mugurii si radacinile de mur au proprietati dezinfectante, si favorizeaza digestia gastrica. Au un efect favorabil in suprimarea spasmelor intestinale si ale cailor urinare, impiedicand inmultirea bacteriilor. Se poate administra sub forma de tinctura, ceai sau extract din mladite.
4 Turmericul Protejeaza mucoasa stomacului si reduce flatulenta. Se foloseste maximum o lingurita de pudra de radacina pe zi, pentru a condimenta mancarurile.
5 Uleiul de masline Creeaza un strat de protectie a stomacului si ajuta de asemenea prin calitatile sale antibacteriene. Se poate consuma zilnic, 1 lingurita dimineata pe stomacul gol.
Alimentatia este foarte importanta, pe langa toate aceste remedii, ca si eliminarea stresului prin diverse tehnici de calmare.
In paralel cu tratamentul, adoptarea unei diete alcaline este esentiala.
- legumele proaspete din categoria verzei.
- ceapa si usturoiul, care contin compusi de sulf ce ar putea ajuta la neutralizarea bacteriei.
- semintele de in, care creeaza un mucilagiu calmant in stomac. Din acestea se poate lua o lingurita pe zi, ele fiind o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, ca si pestele gras, la fel de indicat.
- sucul de aloe vera poate tine in frau inflamatia si reduce secretiile gastrice. Se bea o treime de cana, de trei ori pe zi.
- ananasul este o buna sursa de glutamina, putand inlocui varza, pentru cei care nu o prefera.
Pentru a nu irita stomacul, este indicat sa evitam consumul de alcool, cofeina, alimente picante, ciocolata si bauturi carbogazoase.