Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pastreaza painea proaspata mult timp!
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti pregatesti singur propriul parfum de camera.
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatenia de toamna-Ce haine sa pastrezi si ce sa arunci
1.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 SFATURI PENTRU A FACE POZE MAI BUNE
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pastram alimentele proaspete mai mult timp
1.356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti vasul de toaleta in 3 minute !
1.118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa arunci din casa
473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti faci singura o veioza din hartie
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti pastrezi corect periuta de dinti
610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti faci cainele sa nu mai latre
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum iti pastrezi cosmeticele mai mult timp

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2022  Adauga la favorite 165 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
MASCARA
Cand folosesti mascara, introdu o singura data periuta in tub, pentru a patrunde cat mai putin aer si a impiedica astfel uscarea continutului. Roteste periuta in tub de cateva ori inainte sa aplici. Nu adauga apa sau alt lichid, deoarece se pot dezvolta germeni. Evita sa imprumuti mascara unei prietene. E modul cel mai rapid de a transmite infectii ale ochilor, precum conjunctivita. De obicei, durata de viata a mascarei e de trei-sase luni. Pastreaza produsul la temperatura camerei.

RUJUL
In ceea ce priveste rujul, pastreaza-l la temperatura camerei sau la rece, in frigider. Evita sa-l lasi pe etajera din baie. Poti folosi un ruj cel mult doi ani. Daca isi schimba culoarea, mirosul sau textura, arunca-l. Pensula pentru ruj trebuie spalata, dupa fiecare folosire, cu apa calduta si sapun.

FONDUL DE TEN
Ca sa se pastreze bine, tine-l la temperatura camerei. Iar pentru aplicare, foloseste o pensula sau un buretel. Este mult mai igienic si mai eficient.

CREMA HIDRATANTA
Trebuie folosita repede, mai ales in cazul in care contine extracte de plante. Cel mai bine este sa cumperi un singur produs din aceasta categorie, pe care sa il folosesti zilnic. Daca e ambalata intr-un recipient deschis, foloseste un burete sau o spatula, astfel incat sa nu introduci degetele direct in cutie si sa risti sa contaminezi produsul cu bacterii din exterior. O crema ar trebui sa tina intre trei luni si un an.

FARDUL DE OCHI
Trebuie tinut la temperatura camerei, nu in frigider. Daca este sub forma de pudra, tine-l pana la doi ani. In schimb, fardul care contine emolienti, la fel ca blush-ul, e mai sensibil, asta insemnand ca se pastreaza pana la un an si jumatate. Curata buretelul aplicator sau pensula de doua ori pe saptamana, mai ales daca folosesti un singur aplicator pentru mai multe nuante.






Nu le tine in poseta!
Cui nu i s-a intamplat sa sparga un fard sau un ruj in timp ce cauta grabita in poseta? Ia la tine doar acele produse cosmetice pe care le folosesti de mai multe ori pe zi, iar cel mai bine e sa le pui intr-o borseta. Nu tine poseta intr-un mediu prea cald sau prea rece.

Unde le pastrezi
Pastreaza produsele cosmetice intr-un loc ferit de actiunea directa a razelor soarelui, intr-un loc uscat si racoros. Lumina si caldura pot sa duca la degradarea ingredientelor. Poate ca e la indemana sa-ti tii cosmeticele in baie, dar schimbarile de temperatura si umiditate pot afecta produsele. Masina e un alt spatiu unde nu ar trebui sa-ti lasi borseta cu cosmetice, din acelasi motiv al caldurii excesive.

Nu-ti risca sanatatea!
Un produs cosmetic pastrat necorespunzator nu inseamna doar un machiaj nereusit, ci si un pericol pentru pielea ta. Nu folosi aceleasi cosmetice multi ani pentru ca risti sa te alegi cu infectii oculare sau eczeme grave. Ochii sunt cei mai expusi infectiilor, urmati de buze si de piele. Rujul rezista cel mult doi ani insa, odata ce expira, poate provoca uscarea si iritarea buzelor, senzatia de arsura si mancarime. Fardurile expirate pot provoca iritatii, insotite de prurit local sau edem, care pot evolua spre dermatite alergice de contact sau eczeme.

Perioada maxima de folosire pentru cele mai utilizate tipuri de cosmetice:
– Mascara: 3 – 6 luni
– Blusher: 12 – 18 luni
– Ruj: 18 luni
– Fond de ten: 6 luni
– Fard de pleoape: 12 luni
– Eyeliner lichid: 3 – 6 luni
– Sampon: 24 luni
– Gel de dus: 24 luni


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.