Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orfeu (Franta 1950) Drama romantica 112 min
1.338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alb si Negru...in culori (Franta 1976) Comedie / 91 min
1.640 vizite - 0 comentarii
adaugat de tanita
 
  Dragoste ca la carte (SUA 2014) Drama romantica 90 min
856 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dragoste la prima vedere in Jaipur (Franta 2016) 92 min
1.812 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ju Dou (China 1990) Drama,Mister, Romantic / 95 min
1.799 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 11
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 10
1.272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 12
1.355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mahon (SUA 1975) Drama romantica 106 min
879 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un film simplu (Romania 2008) -Comedie muzicala 74 min
2.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Orfeu negru (Franta Germania) Tragedie romantica 107 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.01.2022  Adauga la favorite 173 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.5
   
 
Regia Marcel Camus
IMDB 7.5
Un basorelief grecesc din marmura explodeaza pentru a dezvalui barbati de culoare care danseaza samba la tobe intr-o favela . Eurydice ( Marpessa Dawn ) ajunge la Rio de Janeiro si ia un carucior condus de Orfeu (Breno Mello). Noua in oras, ea calareste pana la capatul firului, unde Orfeu o prezinta gardianului de gara, Hermes (Alexandro Constantino), care ii da indicatii catre casa verisoarei ei Serafina ( Lea Garcia ).

Desi logodit cu Mira ( Lourdes de Oliveira ), Orfeu nu este foarte entuziasmat de viitoarea casatorie. Cuplul merge sa obtina un permis de casatorie. Cand grefierul de la tribunal aude numele lui Orfeu, acesta il intreaba in gluma daca Mira este Eurydice, enervand-o. Dupa aceea, Mira insista sa obtina un inel de logodna. Desi Orfeu tocmai a fost platit, el ar prefera sa-si foloseasca banii pentru a-si scoate chitara din casa de amanet pentru carnaval. Mira se ofera in cele din urma sa-i imprumute lui Orfeu banii pentru a-si cumpara inelul.

Cand Orfeu se duce acasa, este incantat sa o gaseasca pe Eurydice sta alaturi de Serafina. Eurydice a fugit la Rio pentru a se ascunde de un barbat ciudat despre care ea crede ca vrea sa o omoare. Barbatul – Moartea imbracata intr-un costum stilizat de schelet – o gaseste, dar Orfeu il alunga galant. Orfeu si Eurydice se indragostesc, totusi fug in mod constant atat de Mira, cat si de Moarte. Cand iubitul marinar al Serafinei, Chico (Waldemar De Souza), apare, Orfeu se ofera sa o lase pe Eurydice sa doarma in casa lui, in timp ce el scoate hamacul afara. Eurydice il invita in patul ei.

Orfeu, Mira si Serafina sunt membrii principali ai unei scoli de samba , una dintre multele care defileaza in timpul Carnavalului . Serafina decide sa o imbrace pe Eurydice in costumul ei, astfel incat sa poata petrece mai mult timp cu marinarul ei. Un val ascunde chipul Euridicei; numai lui Orfeu i se spune despre inselaciune. In timpul paradei, Orfeu danseaza mai degraba cu Eurydice decat cu Mira.

In cele din urma, Mira o observa pe Serafina printre spectatori si smulge valul lui Eurydice. Eurydice este fortata inca o data sa fuga pentru viata, mai intai de la Mira, apoi de la Moarte. Prinsa in statia de troleibuz a lui Orfeu, ea atarna de o linie electrica pentru a scapa de Moarte si este ucisa accidental de Orfeu cand acesta porneste curentul si o electrocuta. Moartea ii spune lui Orfeu „Acum e a mea", inainte de a-l dobori.

Suparat, Orfeu o cauta pe Eurydice la Biroul persoanelor disparute, desi Hermes i-a spus ca e moarta. Cladirea este pustie noaptea, doar un portar matura. El ii spune lui Orfeu ca in local se afla doar hartii si ca acolo nu se gaseste oameni. Facandu-i mila de Orfeu, portarul il coboara pe o scara mare in spirala intunecata – o referire la coborarea mitica a lui Orfeu in lumea interlopa – la un ritual Macumba , o forma regionala a religiei afro-braziliane Candomble .

La poarta, se afla un caine pe nume Cerber , dupa cainele cu trei capete al lui Hades din mitologia greaca. In timpul ritualului, portarul ii spune lui Orfeu sa-si cheme iubita cantand. Spiritul Euridicei locuieste in corpul unei batrane si ii vorbeste. Orfeu vrea sa o priveasca, dar Eurydice il roaga sa nu o piarda pentru totdeauna. Cand se intoarce si se uita oricum, o vede pe batrana, iar spiritul Euridicei pleaca, ca in mitul grec.

Orfeu rataceste in doliu. El preia cadavrul lui Eurydice de la morga orasului si o poarta in brate prin oras si sus pe deal, spre casa lui, unde coliba lui arde. O Mira razbunatoare, razbunata, arunca o piatra care il loveste in cap si il doboara peste o stanca pana la moarte, cu Eurydice inca in brate.

Doi copii, Benedito si Zeca – care l-au urmarit pe Orfeu de-a lungul filmului – cred in povestea lui Orfeu ca cantatul lui la chitara face ca soarele sa rasara in fiecare dimineata. Dupa moartea lui Orfeu, Benedito insista ca Zeca sa ia chitara si sa cante pentru ca soarele sa rasara. Zeca joaca, iar soarele rasare. Apare o fetita, ii da lui Zeca o singura floare, iar cei trei copii danseaza.

Distributia
Breno Mello in rolul lui Orfeu
Marpessa Dawn ca Eurydice
Marcel Camus ca Ernesto
Fausto Guerzoni ca Fausto
Lourdes de Oliveira ca Mira
Lea Garcia in rolul Serafina
Adhemar da Silva ca Moartea
Alexandro Constantino ca Hermes
Waldemar De Souza ca Chico
Jorge Dos Santos ca Benedito
Aurino Cassiano ca Zeca


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.