Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa cureti fierbatorul electric.
410 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SE CURATA BAIA DE ULEI
443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de sughit
1.870 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Cum sa scapi de MAHMUREALA?!
4.402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum sa cureti talpa fierului de calcat
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scapi de mirosul de mancare arsa din casa
4.103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cum sa-ti colorezi parul doar pentru o zi
1.751 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TRUCURI PSIHOLOGICE incredibile
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cureti rapid calcarul din baie
1.341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de plictiseala?
1.659 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum scapi de depunerile de piatra de pe fierbator

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.12.2021  Adauga la favorite 324 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In fiecare zi fierbi apa pentru ceai sau nes. Fiindca folosesti apa de la robinet, dupa un timp apar depuneri de calcar care pot influenta buna functionare a recipientului. Chiar daca nu sunt nocive pentru sanatate nu e agreabil sa le inghitim Iata cum le poti inlatura.



Indiferent din ce material este facut fierbatorul (inox sau cupru), ca este electric sau nu, poti folosi urmatoarele trucuri pentru a inlatura depunerile de piatra:
cu sare de lamaie. Este un acid vegetal organic, natural, obtinut prin fermentarea solutiilor indulcite natural. Acidul citric detartreaza, curata si dizolva grasimile, fiind utilizat si ca aditiv alimentar (E 330). Cum procedezi? Varsa in fierbator o solutie compusa dintr-un litru de apa si 1-2 linguri de sare de lamaie. Lasa sa actioneze un sfert de ora sau mai mult daca depunerile sunt mai mari. Clateste intens.
•cu lamaie. Aciditatea lamaii dizolva calcarul. Umple 1/3 din fierbator cu suc de lamaie amestecat cu apa (raportul este de 0,500 ml de apa pentru sucul unei lamai). Actioneaza fierbatorul. Dupa ce a fiert amestecul, goleste-l. Piatra va disparea. Clateste bine fierbatorul de 2-3 ori.
•cu otet alb. Umple fierbatorul cu o solutie formata din apa si otet in parti egale. Lasa-l sa fiarba, iar dupa cateva secunde arunca lichidul. Clateste abundent de cateva ori, pentru a elimina mirosul de otet.
•cu otet, bicarbonat si uleiuri esentiale. Intr-un bol amesteca 5 linguri de bicarbonat cu 3 picaturi de ulei esential de lamaie si menta piparata. Amesteca. Apoi adauga apa calda si 8 linguri de otet. Amesteca bine. Pune lichidul intr-un flacon cu vaporizator si pulverizeaza-l in interiorul fierbatorului. Lasa sa actioneze cateva minute, apoi clateste bine.



Iata cum inlaturi urmele de calcar:
•cu argila si alcool. Curata interiorul cu un burete sau cu o carpa impregnate cu argila si cateva picaturi de alcool menajer.
•cu otet si ulei. Inmoaie o carpa in otet cu ulei (3/4 ulei si ¼ otet alb sau rosu). Sterge apoi cu o carpa moale, uscata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.