Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tulburari ale tiroidei - sfatul medicului
1.492 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Tulburari psihice misterioase – erotomania
779 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Depresia este o stare foarte inerta
59 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre dependenta de internet la adolescenti. partea I
870 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Quinoa: beneficii nutritionale
661 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Berea si diabetul
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hiperfagia
1.172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Polimialgia reumatica
1.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TULBURARI DE SOMATIZARE
570 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scazi imediat zaharul din sange?
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Tulburari de personalitate de tip compulsiv

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.12.2021  Adauga la favorite 259 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este una dintre cele mai mediatizate tulburari de personalitate si confundata des cu OCD-ul. Se caracterizeaza printr-o preocupare excesiva fata de ordine, perfectionism si control. Cei cu tulburare de personalitate obsesiv-compulsiva sunt oameni incapatanati si rigizi, perfectionisti pana in punctul incapatanarii. Sunt preocupati de reguli si moralitate, sunt inflexibili si avari, dependenti de munca si obsedati de control. Printre alte trasaturi de personalitate se numara adunarea de bunuri, indecizia, refrectabilitatea in a delega sarcini. Cei cu tulburare de personalitate obsesiv-compulsiva sunt cotemplativi, lipsiti de afectivitate si au accese de furie.

Printre efectele secundare ale TPOC se numara anxietatea sau tulburarile de dispozitie. Cei cu tulburare de personalitate obsesiv-compulsiva se descurca excelent la locul de munca, sunt eficienti, excelenti pana la punctul excesului. Isi sacrifica viata, activitatile sociale si familia, casnicia pentru locul de munca. Relatiile de familie sunt incordate din aceasta cauza dar si din cauza faptului ca sunt incordati, nemplicati, autoritari si dominativi. Sunt caracterizati de lipsa de afectvitate, lipsa de caldura si lipsa de trandrete. Sunt excesiv de perfectionisti si nu tolereaza o abatere de la regulile lor, sunt dominanti si furiosi. Din cauza perfectionismului pot esua in activitatile lor pe care de multe ori nu le pot duce la indeplinire asa cum doresc.

Cei cu tulburare de personalitate obsesiv-compulsiva isi planifica activitatile la secunda, simtind tot timpul ca e nevoie de mai mult efort si timp pentru a-si atinge scopurile. Nu le plac surprizele si lucrurile pe care nu le pot controla.

Intre 2 si 8% din populatia globala sufera de tulburare de personalitate obsesiv-compulsiva. Ceea ce filmele mediatizeaza mai des este tulburarea obsesiv-compulsiva (OCD-ul) care difera de tulburarea de personalitate obsesiv-compulsiva prin faptul ca prima este o tulburare anxioasa. Nevoia de simetrie, adunatul de bunuri si rigiditatea sunt caracteristici intalnite in ambele. Nu toti cei cu tulburare de personalitate obsesiv-compulsiva simt insa nevoia de a intreprinde ritualuri repetitive, desi comportamentul OCD poate fi uneori intalnit si in cazul lor.

Unii oameni cu TPOC afiseaza o obsesie pentru curatenie. Vor curata, spala, sterge, freca geamurile si mobila de mai multe ori pe saptamana. Gandirea este dihotomica – actiunile proprii sau ale altora sunt fie "bune", fie "rele", fara o zona intermediara intre cele doua. Frustrarea cauzata de inabilitatea de a curata perfect mediul inconjurator lasa loc uneori furiei si violentei. Cei cu TPOC sunt pesimisti si uneori depresivi. Sunt preocupati de alcatuirea de liste, programe, detalii. Perfectionismul lor poate merge pana in a ineficientiza actiunea. Prefera ordinea si productivitatea in detrimentul familiei si a relatiilor de prietenie. Sunt inflexibili cand vine vorba de morala, etica, valori. Sunt incapabili de a lucra cu altii daca acei oameni nu se conformeaza intru totul dorintei lor si modului lor de a aborda lucrurile. In ceea ce priveste banii, acestia sunt vazuti ca obiecte de adunat si folosit in caz de catastrofa.

Cei cu tulburare de personalitate obsesiv-compulsiva sunt precauti si se indoiesc mereu de realizarile lor. Adera excesiv la conventiile sociale si sunt excesiv de pedanti. Sunt rigizi, insistenti in a-i face pe altii sa respecte regulile lor.

Tratamentul pentru tulburarea de personalitate obsesiv-compulsiva se realizeaza cu ajutorul unui psiholog si a terapiei cognitiv-comportamentale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.