Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum te imbraci la o nunta
1.245 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MiniKit supravietuire
693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum te distrezi la plaje
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa te distrezi la plaja
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti imbunatatesti memoria
206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri care iti fac viata mai usoara
2.677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primele saptamani ale bebelusului.
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sunteti consumatori de ceai?
346 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se curata de pene si cum se transeaza un pui
701 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ai grija de picioarele si unghiile tale
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum te imbraci la schi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.12.2021  Adauga la favorite 249 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pe partie trebuie sa te imbraci inteligent. Nu atat de gros incat sa transpiri la prima coborare, nici subtire incat sa bei ceai cu aspirina. Iar acest balans il gasesti prin „regula celor trei straturi“, concepute din materiale inteligente.

Strat de baza

Stratul care vine in contact cu pielea trebuie sa fie termic, din material care elimina transpiratia. Iar acest material poate fi sintetic (polipropilena) – de obicei – sau lana. Cele din lana pastreaza mai bine caldura corpului, dar sunt mai scumpe si mai greu de intretinut. Asadar, se merge mai degraba pe materialele sintetice.

Elementele ce compun stratul de baza sunt, evident, mai groase sau mai subtiri. Ti le alegi in functie de temperaturile la care schiezi sau in functie de straturile urmatoare.

Strat intermediar

Ca strat intermediar ar trebui sa iei in calcul un polar. Acesta este foarte usor si mentine caldura corpului. Mai poarta denumirea „fleece“ si a fost creat in 1979 ca alternativa sintetica si mult mai ieftina la lana.

Grosimea polarului variaza de la micro la 300. Desigur, ti-l vei alege in functie de temperaturile la care vrei sa-l folosesti. In zilele de primavara, daca ai o geaca buna, poti renunta la stratul intermediar.

Strat exterior

La exterior, vei avea nevoie de o geaca. Iar o geaca de schi este compusa din mai multe straturi, cu o captusala ce tine de cald si o membrana impermeabila si cu proprietati de windstopper.

salomon zero
Jacheta Schi Salomon Zero
Inainte de a cumpara o astfel de geaca, arunca o privire pe eticheta, unde vei gasi mai multe valori. O haina buna va avea izolatie de aproximativ 80g/m2 in zona corpului si de 60g/m2 in zona mainilor. Alte valori la care trebuie sa fii atent sunt cele care se refera ia impermeabilitate si respirabilitae.

O haina relativ ieftina trebuie sa aiba macar 5.000 mm impermeabilitate si un strat de aerisire cu valoarea 4.000/m2/24h. Daca vrei un produs pentru conditii mai dure, dubleaza aceste valori, iar daca ai un buget care-ti permite sa faci cheltuieli mai mari si planuri marete, poti avea in vedere valori de 20.000.

Atentie la buzunare! O geaca de schi este dotata cu cat mai multe buzunare, interioare si exterioare. Cel mai important este cel pentru schi-pass, care se afla, de obicei, pe mana stanga.

Pantalonii de schi trebuie sa aiba aceleasi proprietati, plus intarituri la genunchi si la baza piciorului.

Pe cap

Pentru schi si snowboard recomandam casca de protectie, care are, de obicei, o captusala ce tine si de cald. O cagula din material bun ar fi perfecta pe sub casca, in zilele friguroase.

In picioare

Evident, clapari sau boots. Dar in interior exista ciorapul. Opteaza pentru ciorapi de schi, din materiale tehnice, care tin de cald. Ciorapul nu trebuie sa fie prea gros (fizic, vorbind), ca sa-ti permita un control cat mai bun al claparului. Trebuie sa fie fix pe picior (dar nu stramt), cu intarituri in zona tibiei si cu zone de respirabilitate. Totodata, un ciorap bun este construit dintr-un material aderent.

In maini

Manusile de schi trebuie sa te protejeze de frig, de umezeala, dar, totodata, sa-ti asigure un control bun. O manusa groasa si masiva nu este neaparat o manusa buna. O constructie inteligenta, in straturi, cu membrana Gore-Tex ar fi o alegere mai inspirata. Trebuie sa aiba, totodata, ranforsari, iar materialul de pe palma sa fie aderent. La manusile mai scumpe gasesti piele de capra in zona palmelor


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.