Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce faci cand copilul te MINTE?
318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce faci cand copilul te SFIDEAZA?
291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce facem cand ne doare spatele la un drum lung
1.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce faci cand copilul te santajeaza emotional?
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce facem cand ne ratacim padure!
1.980 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ambient temperatura
315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa facem acasa un razboi de tesut margele?
434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa dai curent la o masina in 7 pasi
471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa pregatim copilul pentru scoala
207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim de gradinita?
631 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Ce facem cand plange copilul mic?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.12.2021  Adauga la favorite 198 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ce faceti cand plange copilul mic? Asteptati un minut inainte de a-l lua in brate pentru ca doar cateva secunde de plans al copilului au puterea magica de a li se parea adultilor ceasuri intregi. S-ar putea ca vocea voastra calma si linistitoare (a mamei sau a tatalui) sa fie suficienta pentru a-l calma.
Nu exagerati totusi, daca micutul plange; cand este mic copilul are intotdeauna un motiv real. Lasandu-l sa planga disperat, la nesfarsit, este un chin care ar fi util doar ca sa asocieze ideea de leagan cu aceea de suferinta.
Daca toate nevoile sale sunt satisfacute, copilul invata sa si le exprime din ce in ce mai bine, fara a oferi prilejuri de ingrijorare si fara a mai plange. Noptile ravasite de plansul unui nou-nascut ii pot pune la grea incercare chiar si pe cei mai rabdatori parinti. Este bine sa nu se intample astfel, dar fiti pregatiti pentru orice: daca este posibil, stabiliti cu partenerul sa vegheati cu schimbul, lucru usor de realizat, daca mama nu alapteaza la san. O noapte intreaga pentru unul sau o parte din noapte pentru fiecare.
Faceti amandoi un efort de autoconvingere: copilul nu vrea sa va tortureze, el are intotdeauna motive reale pentru a plange, mai ales in primele luni de viata, cand plansul este singura lui forma de comunicare si un mod de a se elibera de tensiuni. In prima etapa plansul este provocat intotdeauna de o suferinta, nu exista nazuri. Suferinta provine de la cerintele sale primare (foame, oboseala, plictiseala) sau de o stare fizica proasta.
In «Manual de supravietuire pentru proaspata mamica -Primele luni cu un bebelus» aparut la Editura ALL se mentioneaza ca plansul inceteaza cand nou-nascutul incepe sa se incadreze in ritmuri de viata mai asemenatoare cu ale parintilor, cand foamea si nevoia de a-i fi schimbate scutecele se manifesta la intervale mai lungi, cand emotiile lui devin mai putin «dramatice» si a invatat sa se «exprime» prin alte sunete (murmura, bolboroseste, rade).
Spre luna a treia multi copii inceteaza sa mai planga. Plansul va semnala doar tulburari sau momente de mare oboseala, daca ritualul culcarii a devenit ceva placut


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.