Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa iti schimbi viata prin zece obiceiuri simple
203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 obiceiuri ale unei gospodine foarte eficiente
73 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiceiuri ciudate la masa in China
1.483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TRADITII DIN JOIA MARE
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiceiuri sociale si de afaceri in Egipt
271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calendarul fiscal pentru 2019.
660 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In Joia Mare sunt si multe traditii si obiceiuri
781 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ajutor de deces
1.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intreprindere Individuala
1.081 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cardul european si cardul national de asigurari sociale
1.290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Obiceiuri sociale in Luxemburg

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.10.2021  Adauga la favorite 247 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In Luxemburg, oamenii au adesea familii numeroase. Este normal pentru ei sa fie crescuti intr-un oras si sa ramana acolo pentru tot restul vietii lor. Prin urmare legaturile si obligatiile fata de ceilalti membri ai familiilor lor sunt foarte stranse. Parintii joaca un rol important in viata copiilor lor, alegand adesea educatia si cariera pe care le vor urma mostenitorii lor. Astfel, se poate spune ca exista o forma de ierarhie sociala, care este cat se poate de evidenta. Majoritatea celor care traiesc in Luxemburg sunt de religie romano-catolica, iar majoritatea sarbatorilor catolice sunt sarbatori nationale.

Locuitorii din Luxemburg au tendinta de a nu-si expune public vietile. Ei sunt apropiati fata de prieteni si familie, dar nu si fata de straini. Foarte rar vezi pe cineva afisandu-si emotiile sau alte laturi ale comportamentului, in afara casei. Ei nu pun de regula intrebari personale, intrucat le respecta celorlalti intimitatea. Linia de demarcatie dintre afaceri si viata personala este extrem de evidenta. Oamenii sunt prieteni la munca, dar relatiile de la birou sunt separate de cele din sfera sociala.

Salutul in Luxemburg
In ce priveste salutul, luxemburghezii au tendinta de a fi formali si conservatori, pana in clipa in care se dezvolta o puternica legatura personala intre ei si interlocutorii lor. Gestul obisnuit de salut este o strangere rapida de mana. In clipa in care oamenii incep sa se cunoasca mai bine, vor incepe sa se sarute pe obraz (lucru care se intampla numai intre femei, sau intre femei si barbati, niciodata intre barbati). Trebuie sa te adresezi oamenilor pe numele de familie, adaugand “Monsieur" pentru Domnule si “Madame" pentru Doamna. Trebuie sa mai astepti pana sa incepi sa le spui celorlalti pe numele mic.


Daca esti invitat la cineva acasa in Luxemburg, este un gest frumos sa aduci niste bomboane de ciocolata sau flori, drept cadou. Chiar daca esti invitat numai la un ceai, tot e o idee buna sa aduci un cadou. Florile trebuie date fara sot, dar evita numarul 13 si crizantemele.

La cina, trebuie sa observi manierele formale de la masa. Asteapta pana esti invitat sa iei loc si nu incepe sa mananci pana ce gazda nu face acest lucru. Mancarurile sunt de obicei prezentate in stilul unei mese in familie. Trebuie sa tii tot timpul mainile la vedere, nu in poala. Mancarea se mananca de regula cu tacamuri, chiar daca este vorba despre sandvisuri. Trebuie sa mananci tot din farfurie, iar in clipa in care ai terminat, trebuie sa pui furculita si cutitul aliniate in dreapta farfuriei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.