Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ascensiunea civilizatiei: cum grecii au schimbat lumea |
203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jocuri Olimpice de iarna
1.112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea fantastica a hormonilor cu Dr. John Wass
259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Berlin 1936 - Jocurile Olimpice sub Svastica
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata de zi cu zi in Grecia antica (documentar animat 3D
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum Razboiul Rece a adus lumea in pragul apocalipsei
175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asa ARATA VIITORUL -
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum covid-19 stimuleaza inovatia |
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jocurile Olimpice din Grecia antica
224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cladiri flexibile: viitorul arhitecturii |
218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Cum modeleaza jocurile lumea - Gamification

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.10.2021  Adauga la favorite 175 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mai mult decat distractii, jocurile au jucat mult timp un rol in modelarea lumii. Astazi, „gamificarea" este mai proeminenta ca niciodata, deoarece oamenii creativi dezvolta jocuri pentru a ajuta la vindecarea bolnavilor, pentru a preveni accidentele industriale si pentru a le permite copiilor sa se descurce bine la scoala.

Motivatia este o problema pentru multi oameni. Cum isi pot depasi rezistenta interioara? Un raspuns este gamificarea: introducerea jocului in situatiile de zi cu zi.

Luati-o pe Paula Monfeld, in varsta de 14 ani. Trebuie sa faca exercitii musculare intense in fiecare zi sau starea ei - paralizie cerebrala - se va agrava. Dezvoltatorii de jocuri vor sa o ajute sa se distreze mai mult facand aceste exercitii.

„Lucrul bun pe care il poate face gamificarea este sa valorifice potentialul unei persoane", explica dezvoltatorul de jocuri Thomas Immich. „Dar simpla acordare de puncte sau recompense nu este o gamificare, nu este suficient". In schimb, exploatarea motivatiei intrinseci este, ca sa spunem asa, numele jocului.

Cu jocuri pentru medici, tehnologul medical Stefan Vilsmeier vrea sa „democratizeze accesul la asistenta medicala si formare adecvate". In viitor, inainte ca chirurgii sa puna mana pe pacientii lor, ei ar trebui sa exerseze mai intai pe telefoanele lor mobile, „jucand" operatiile pana la cel mai mic detaliu.

O scoala daneza se descurca fara nicio tehnologie. La Osterskov Efterskole, profesorii si studentii predau si invata prin joc de roluri. De exemplu, profesorul german Iris Sanders si elevii ei petrec o saptamana intreaga „traind" in Germania de Est comunista. „Cand inveti ceva, inveti cel mai bine atunci cand sunt implicate emotii." Acesta este credo-ul lui Iris Sanders.

Dar gamificarea ajuta atunci cand vine vorba de invatarea unor noi abilitati de lucru? Belgianul Jelmen Lombarts si echipa sa vor sa testeze aceasta idee folosind un simulator de stivuitor. Cu comertul online si logistica in crestere rapida in intreaga lume, noii soferi de stivuitoare trebuie instruiti rapid, iar accidentele devin din ce in ce mai frecvente. Antrenarea la un simulator ar putea ajuta, spune Jelmen Lombarts: „Industria trebuie sa accepte, de asemenea, ca viitorul este in jocuri si ca noua generatie este mai mult decat pregatita pentru el".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.