Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Funchal Madeira -Portugalia
1.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noaptea pietei de Craciun din Funchal -
49 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canico-Portugalia
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Funchal Madeira Portugalia
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Funcha-Portugalia
142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Madeira
1.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  GRADINA BOTANICA, FUNCHAL
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune 10 locuri de vizitat in Madeira
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geneva-Vechiul oras
1.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Telefericele din Madeira-Portugalia
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Orasul vechi Funchal -Madeira

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.09.2021  Adauga la favorite 203 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Funchal (populatie aproximativ 110.000 locuitori in 1991) este capitala Insulelor Madeira din Oceanul Atlantic, insule care tin de Portugalia. A fost fondat de Joao Goncalves Zarco in 1421 si ridicat la rangul de oras de catre regele portughez Manuel I in 1508.

In secolul al XVI-lea Funchal a fost un important punct de tranzit intre Indii si Lumea Noua, si era considerat a fi un loc cu bunastare. A fost si punctul de plecare al zaharului si vinului de Madeira.

Intre 1892 si 1905, Portugalia a emis o serie de timbre postale cu inscriptia "Funchal", dar a revenit la denumirea de Madeira.

Orasul este declarat, sau ma rog, asa spun localnicii, ca ar fi cel mai curat si pitoresc oras al Europei. (eu una nu cred ca se inseala pentru ca intr-adevar peisajele sunt incredibile).

Funchal este, de fapt, un oras modern, cosmopolit, intinerit, bine cunoscut pentru numeroasele sale restaurante de clasa superioara, hoteluri noi de 4 si 5 stele si o clima calda pe tot parcursul anului. Desigur si Cristiano Ronaldo a avut contributia lui in a face orasul atat de faimos.

Orasul in sine este amplasat foarte bine, albastru Oceanului Atlantic se confrunta cu un fundal verde al muntilor din apropiere. Situat in partea de sud a insulei Madeira, pe cea mai insorita coasta unde plantatiile de bananieri si gradinile minunate in care florile infloresc pe tot parcursul anului se gasesc in adapostul muntilor verzi plini de izvoare minerale ceea ce fac ca zona sa fie o importanta destinatie balneoclimaterica .

Funchal este oras port la Atlantic, portul fiind aproape de oras si din cate ne povesteau localnicii, vara, in plin sezon, pot vedea peste 4 vase de croaziera ancorate in port.

Madeira este o insula linistita, cu un climat cald care, in mod normal nu este afectata de evenimente meteorologice Severe, dar, in 2010 inundatiile din Madeira si alunecarile de teren au fost rezultatul unui eveniment meteorologic extrem care a afectat insula Madeira la 20 februarie 2010. Cel putin 42 de oameni au murit, si cel putin 100 de persoane au fost ranite. Un asemenea fenomen nu mai fusese intalnit de la inceputul anilor 1800. Zonele turistice si hotelurile au fost practic neafectate, dar potopul a provocat inundatii si prejudicii de proportii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.