Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Manastirea El Escorial
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 Biserici si Manastiri In care Il vei Intalni pe Dumne
135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Hurezi
927 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Vovidenia
485 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Xuan Kong, China
1.035 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Ialomitei
51 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Melk
707 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Afteia jud Alba
472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Probota
1.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Dragomirna jud Suceava
489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

El Escorial- Manastirea regala HD

 
 
 
 
 
Adaugat de alexandra 16.11.2011  Adauga la favorite 748 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
La mai putin de 50 km in directia nord-vest fata de Madrid se afla un alt obiectiv inscris pe lista patrimoniului universal... El Escorial.


Despre acesta as putea sa scriu pagini intregi, despre arhitectura, arta si toate minunatiile care se gasesc aici - sau despre istoria remarcabila a acestui loc - dar poate cuvintele nu sunt de ajuns pentru a intelege grandoarea acestui loc si ce a insemnat el pentru Madrid, Castilia, Spania si Lumea Noua; cred doar ca trebue sa fii acolo si sa vezi cu ochii tai. Totusi am sa incerc sa dau cateva informatii; am sa incep prin a enumera cateva date statistice.


El Escorial este partial manastire, partial resedinta regala. Poseda o biblioteca care impresioneaza nu atat prin volumul mare de carti si documente ci prin valoarea acestora. Silueta sa masiva domina regiunea, in total ocupa o suprafata rectangulara de 30. 000 metri patrati, cu 9 turnuri, 16 curti interioare, 73 statui, 86 randuri de scari, 88 fantani, 300 incaperi, 1200 ferestre, mai mult de 1600 tablouri, 2673 usi si lista mai poate continua...


A fost construit in onoarea Sfantului Laurentiu, dupa infrangerea armatelor franceze in 1557, la ordinul regelui Filip al II-lea fiul lui Carol al V-lea (Qvintul), ca davada a puterii imperiale Iberice si cu scopul de mausoleu al Regilor Spaniei.


Dar, cum sa spun, ar trebui sa pasiti in apartamentele regale, pe holurile si scarile palatului pe care s-au luat atatea decizii ce au influentat pacea si razboaiele acelor vremuri, sa vedeti mausoleul regilor unde sunt inmormantati toti regii care i-au succedat lui Filip al II-lea, sau mausoleul infantilor (printii Spaniei)...


Sa vizitati biserica si sa admirati splendoarea ei, sa admirati biblioteca cu minunatele lucrari de arta si sa intelegeti cat a reprezentat pentru cunoastere si intelepciune.


El Escorial a fost construit cu grija de a pastra o anumita simetrie si austeritate, dar in acelasi timp de a arata puterea coroanei spaniole, patronata de puterea divina.


Dupa o vizita la El Escorial te simti mic si neinsemnat... Si totusi, tot ce vezi te incanta si intr-un fel te simti mai bogat, daca nu material cel putin spiritual.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.