Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Granada - Spania (ghid turistic) / 11 minute HD
1.826 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  MEZQUITA- Cordoba,-Mexic
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PAMPANEIRA, GRANADA-Spania
452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PAMPANEIRA, GRANADA Spania
400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mojacar-Spania
212 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Provincia Jaen (Spania)
884 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Malaga -Andaluzia-Spania
623 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cali Columbia
61 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Wuyuan
718 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dubrovnik -Croatia
1.343 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Granada-Alhambra-HD

 
 
 
 
 
Adaugat de alexandra 16.11.2011  Adauga la favorite 865 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Alhambra este una dintre cele mai gigantice, mai marete si mai frumoase constructii din istoria lumii. Aceasta se afla in orasul Grenada, pe o intindere de 800 metri lungime si 200 latime. Monumentul Alhamara a fost ridicat in timpul dominatiei Maurilor in Spania si s-a lucrat la el 42 de ani zi si noapte. De aici ii provene si numele dela cuvantul arab Alhamara ce inseamna rosu: amintind de lumina tortelor ce straluceau in timpul noptii pe cand se lucra fara nici o intrerupere. Dupa altii insa, cuvantul ar proveni dela Mahometul Alhamar ce insemna cel mare, cel viteaz. In fine unii zic, ca denumirea ar proveni de la culoarea rosie a pietrelor de marmora si a caramizilor din care era facuta. Cu toata munca depusa monumentul nu a fost niciodata complet finalizat. . Partea principala formeaza o sala imensa de peste 60 metri lungime, frumos impodobit, cu desene gratioase, sculpturil si infinite arabescuri care de care mai bogat incarcate cu aur, aruncat cu o mana larga si chiar risipitoare.

Aceasta este sala dreptatii si a judecatii, unde pe frontispiciu sta scris: Dumnezeu singur este invingator. Aici suveranii mauri primeau vizitele oficiale, si tot aici erau judecati si condamnati tradatorii si nercedinciosii. Aceasta sala a servit si ca resedinta lui Carol al V-lea. In fine se mai gasea intre altele, frumoasa curte a leilor de 300 metri, toata din marmura alba si inconjurata de o galerie sustinuta de 128 coloane tot din marmura alba. In centrul acestei curti se afla renumita fantana a leilor, caci e formata dintr-un enorm bazin alabastru sustinut de 12 lei din marmura neagra. Din gura acestor tasneste apa la distante mari formand unul dintre cele mai bogate si frumos joc al apelor, apa se distribuie apoi prin numeroase canale in multe si variate cladiri. Acest bazin e destinat purificarii cu apa, ordonata de religia araba, pentru care scop in imprejurime se afla o mareata moschee.

Istoricului Condescria despre Alhambra ,,Acest palat se ridica pe o intinsa masa de pamant; dealul vecin e acoperit de arbori cu lamaita, cu dafini, palmieri, portocali si flori; riuri aduse cu multa cheltuiala formeaza jocuri de apa, cascade si bazinuri ce produc fecunditatea pamantului si raspandind cea mai dulce racoare. Arborii sunt populati de pasari, iar din varful dealurilor sii din sanul padurilor iese un palat , de unde ochiul parcurge fara obstacol bogata si dulcea campie, care dela principala fortificatie a Grenadei se intinde in forma de amfiteatru pe o distanta de mai multi kilometri.

Astazi cuvantul Alhambra a ramas ca expresia unui simbol, ca tot ce poate fi mai frumos, mai inaltator si mai grandios ca si constructie, arhitectura, intreaga arta picturala, decorativa si sculpturala


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.