Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Croaziera la Polul Nord cu spargatorul de gheata
1.858 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noapte de Anul Nou la iranieni
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India partea a III-a
1.278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nbah Kyпana (Ivan Kupala)
446 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Politica fricii - tehnici de manipulare
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre cultura aborigenilor
33 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dubai: nebunie, lux si miliardari fara limita!
213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geopolitica lumii antice
930 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geopolitica lumii antice
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Am dormit o noapte la tribul care NU se spala niciodata!
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Visele de noapte

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.09.2021  Adauga la favorite 320 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Toti oamenii viseaza, unii mai mult altii mai putin. Visul este modul prin care creierul se odihneste si goleste milioane de Giga Bitzi de informatii ce nu isi mai au rostul de a ramane in constient. Visul poate fi numit deci o refulare a constientului in subconstiet.
Avem nevoie de vise
Daca suntem intrerupti in timpul unui vis creierul nu s-a odihnit corespunzator, si cu ocazia urmatoare visul va fi mai intens si mai lung. Daca suntem intreruti de cateva ori consecutiv din vise in ziua urmatoare vom fi obositi. Iar cu prima ocazie creierul ne va oferi un film de lung metraj.
De cele mai multe ori uitam ceea ce am visat. De fapt visele nu prezinta un interes deosebit pentru noi, de cele mai multe ori visele nu ne spun nimic, absolut nimic. Ele sunt insa necesare creierului pentru a tranfera informatii. Transferul de informatii se face la modul comprimat, o imgine din vis avand comprimate milioane de informatii. Nici nu se putea face altfel, un astfel de trasnfer ar fi durat decenii in loc de cateva ore sau minute.
Ce transfera creierul?
Intr-o singura zi noi vedem milioane de imagini, auzim milioane de sunete, simtim mii de mirosuri, si in afara de asta, tot ceea ce facem, gandim, interferam, totul este memorat in creier. Noi nu dam importanta nici la macar 1% din tot ce se intampla in jurul nostru intr-o singura zi. Dar creierul inmagazineaza orice informatie.
Cand vine ora de somn creirul isi incepe activitatea de filtrare, si tot ce nu ne-ar mai folosi in viitor este comprimat sub forma de vis si aruncat in subconstient. Milioane de informatii sunt astfel sterse in memoria temporara.

Cum se manifesta visul
In primul rand in timpul unui vis suntem ca si paralizati, nu ne putem misca. Acest lucru este pentru binele nostru, caci in vis ne putem lupta cu ursi, sari coarda, alerga, zbura, etc, lucruri pe care daca le-am repeta fizic in timpul somnului ne-am rani cu siguranta.
De asemenea, orice factor extern: un trosnit, un scartait, o bufnitura, un ‘cioc-cioc’, un strigat, o musca, orice, este asimilat in vis si adugat scenariului.
despre vise
Un lucru extraordinar il reprezinta faptul ca pana si orbii (persoanlele nevazatoare) viseaza. Daca un om si-a pirdut vederea pe parcursul vietii, el va vedea imagini clare in vis, daca el s-a nascut nevazator: ei bine, in acest caz el va visa, insa fara imagini.
Despre vise s-ar putea scrie mii de carti, totusi intr-un singur articol nu este loc de mai mult.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.