Insula Coconut iese din Oceanul Pacific ca varful unui vulcan singuratic, departe de coasta Costa Rica. La sfarsitul secolului al XVIII-lea, se spune ca autorul englez Robert Louis Stevenson a primit aici inspiratia pentru romanul sau „Insula comorilor“.
Insula minuscula cuprinde doar 25 mp si este acoperita de o jungla impenetrabila. Numeroase paraie, cascade si chei reprezinta personajul celei mai mari insule din padurea tropicala nelocuita din lume. Datorita izolarii sale, flora si fauna unice s-au dezvoltat aici. Astazi, ca parc national si patrimoniu natural mondial, insula este supravegheata indeaproape de parcuri.
Lumea subacvatica remarcabila care inconjoara insula abunda in fauna marina de orice descriere. Aproape orice alta destinatie nu este la fel de cunoscuta pentru nenumaratele sale soiuri de pesti mari, in special pentru ciocan, recif si rechini in larg. Autorul filmului s-a scufundat la adancimi de pana la 400 de metri la bordul „Deep Sea“, un submarin modern de cercetare. In timpul scufundarii, a reusit sa traga material de specii rare de pesti si rechini de mare adancime, care nu au fost niciodata vazute in apropierea Insulei Coconut.