Ca in orice dependenta, perioada de sevraj este inevitabila. Chiar daca o sa va simtiti rau si aveti dureri de cap, stari de slabiciune, iritabilitate, agitatie, si nervozitate, nu trebuie va speriati si cereti ajutorul unui nutritionist. Sub indrumarea acestuia puteti sa scapati de aceste neplacute simptome.
Cel mai bun sfat pe care l-am gasit este sa mancati sistematic alimente ce contin o cantitate redusa de zahar. Reorganizati-va planul alimentar si luati 5 portii de mancare mai mici pe zi. Aceste mese trebuie sa contina in principal proteine din peste sau carne, branzeturi si iaurturi, cereale integrale si leguminoase, seminte, nuci si produse din soia si quinoa.
Nu degeaba se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Incercati sa nu sariti peste ea, deoarece va furnizeaza energia de care aveti nevoie sa incepeti ziua. In plus, un stomac plin, reduce din pofta de a rontai mereu cate ceva. Pentru un mic dejun copios puteti servi omleta cu legume, salata cu branzeturi, cereale integrale cu fructe proaspete, branza dulce si iaurt.
Pe post de gustari puteti avea fructe de sezon, mere, pere sau puteti opta pentru un pumn de nuci, alune, migdale si seminte sau de ce nu, morcovi cruzi sau branza de vaci.
Pentru a va fi mai usor sa va feriti de ispite, luati cu voi atunci cand iesiti in oras un fruct.
Ce trebuie sa aveti mereu in minte cand vreti sa incepeti aceasta cura de dezintoxicare, este ca aceasta pofta de dulce este una dobandita in timp. Puteti sa scapati de ea daca va antrenati papilele cu alimente din ce in ce mai putin dulci.
Stiu ca probabil va simtiti intimidati, dar cu putin sprijin si initiativa puteti sa scapati de dependenta de dulciuri!