Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  13 ponturi pentru o curatenie usoara
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum imbracam silueta mignona?
525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum imbracam silueta mignona?
426 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti faci viata mai usoara
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA ITI IEI PERMISUL - PROBA PRACTICA
605 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri ingenioase pentru acasa
40 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti faci singura un parfum -reteta
1.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amesteca detergentul cu COCA COLA
245 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O altfel de fotografie
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa antrenezi ORICE CAINE Elementele de baza
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

10 ponturi esentiale pentru a-ti imbunatati fotografiile

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.07.2021  Adauga la favorite 286 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Nu centra subiectul.
Subiectul pus in centru fotografiei acapareaza tot peisajul, face ca fotografia sa fie doar despre prietenul/sotia/fratele pe care il fotografiezi. Daca doresti sa transmiti si un pic de atmosfera sau daca vrei sa observe lumea cu usurinta peisajul din spate, tot ce trebuie sa faci este sa nu iti pui subiectul fix in centrul imaginii.

2. Foloseste-te de balansul de alb.
Daca iti setezi balansul de alb pe automat, aparatul va incerca sa redea tonuri cat mai neutre in fiecare fotografie. Tonurile calde, mai placute privirii, se pot obtine cu usurinta folosind celelalte preset-uri ale balansului de alb.

3. Pe cat posibil, evita sa fotografiezi oameni in soare.
Lumina este esentiala in fotografie. Din moment ce soarele este o sursa de lumina dura, cu umbre clare si intunecate, nu e cea mai potrivita lumina pentru portrete. Tot ce trebuie sa faci este sa rogi persoana fotografiata sa se mute intr-un loc la umbra, unde lumina este mai blanda si umbrele nu distrug trasaturile distinctive ale fetei.

4. Foloseste-te de liniile si geometria peisajului pentru a dirija ochiul privitorului catre subiect.
Poate fi vorba de orice balustrada, cap de masa, scara etc. Tot ce trebuie sa faci este sa iti asezi aparatul in asa fel, incat liniile din fotografie sa conduca ochiul catre subiect. Chiar daca subiectul nu este o persoana, lucrurile nu se schimba cu nimic.

5. Tine camera dreapta.
O fotografie dreapta creaza iluzia absentei fotografului. O fotografie dreapta capata importanta, nu pare facuta la nimereala. Priveste cu atentie in jur si cauta un reper drept in fotografie. Poate fi pur si simplu linia orizontului, daca este vizibila, sau peretii unei cladiri, tocul unei usi etc.

6. Pentru portrete, respecta incadraturile clasice.
Incadraturile standard, atat in fotografie cat si in film sunt: plan intreg, plan american, plan mediu, bust, portret, gros plan si detaliu.

7. Pentru portrete, foloseste-te de mainile subiectului pentru a atrage privirea.
E de ajuns sa o rogi sa incruciseze mainile pentru a crea un patrat care conduce ochiul catre corp, sau sa o rogi sa se joace cu parul. In felul acesta mainile vor duce privirea catre fata.

8. Creste distanta focala.
Pentru fotografia de portret, este indicat sa folosesti obiective cu distanta focala de 50mm sau mai mare pentru a evita posibilele distorsiuni ale fetei. Spre exemplu uite cum arata un portret la 14 mm si aceeasi incadrare folosind 135mm. Pentru aparatele foto compacte cu obiective cu zoom, tot ce trebui sa faci este sa nu folosesti cea mai wide varianta. De obicei obiectivele pentru compacte pornesc de la 28mm asa ca un pic de zoom ar trebui sa fie suficient.

9. Niciodata nu ii spune persoanei fotografiate sa zambeasca.
Bineinteles ca orice zambet va imbunatati fotografia cu conditia sa nu fie unul fortat. Ideal ar fi sa mentii o atmosfera cat mai relaxata si sa creezi situatii in care subiectul sa zambeasca natural. De cele mai multe e suficient sa zambesti tu si va zambi si cel de langa tine.

10. Cele mai bune momente pentru fotografii sunt: apusul si rasaritul soarelui si zilele innorate.
Calitatea unei fotografii este data si de diferenta de expunere dintre cer si pamant. La apus sau rasarit, cerul este bland si trimite culori calde pe pamant asa ca este momentul ideal pentru fotografii. La fel se intampla si cu zilele innorate cand lumina soarelui este imblanzita de nori oferind fotografii cu umbre moi potrivite pentru portrete


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.