Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ile Aux Cerfs-Mauritius
274 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mantes la Jolie
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ile Aux Cerfs-Mauritius
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Parcul Natural Bialowieza – Belovejskaia Puscia
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sudul Bretaniei: marea, pamantul, vremea
71 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celle Saint-Clou-Franta
1.122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Epinay-sur-Seine
1.332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Provins
992 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pontoise-Franta
638 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiective turistice Mauritius
481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Sectorul Presqu'ile

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.05.2021  Adauga la favorite 185 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lyon's Presqu'ile District este o bucata de pamant, un fel de insula, in rau. Acest cartier se remarca prin arhitectura sa frumoasa si pietele monumentale. Locul des Terreaux merita vizitat doar pentru a vedea fantana de F.A. Bartholdi. Aceasta opera grandioasa de arta descrie carul triumfal al raului Garonne. Observa cei patru cai minunat sculptati care arata foarte harnici, reprezentand cele patru rauri diferite care curg in ocean. lui Lyon Hotel de Ville (Primaria) se afla in partea de est a pietei. Initial construit intre 1646 si 1672, Hotel de Ville a fost reconstruit (dupa un incendiu) de catre Jules Hardouin-Mansart in stilul sau stil baroc. Un alt edificiu monumental in aceasta zona este Palais de la Bursa si comert, pe Rue de la Republique. Desi cladirea are un stil arhitectural renascentist, a fost construita in secolul al XIX-lea. Continuand spre sud de Palais de la Bourse, turistii vor vedea Eglise Saint-Bonaventure, o fosta biserica franciscana construita in secolele XIV-XV.

Piata cea mai frumoasa din Lyons este in districtul Presqu'ile Locul Bellecour, intre raurile Rhone si Saone. Piata centrala este o statuie ecvestra a lui Ludovic al XIV-lea creata de sculptorul Lyons F. Lemot. Cladirile elegante din secolul al XIX-lea vad linia de est si de vest a pietei. Din partea de nord a pietei se afla o vedere a dealului Fourviere. La cativa pasi distanta de Place Bellecour este Hotel-Dieu de Lyon, o cladire splendida din secolul al XVII-lea, care a servit odata ca spital. O alta piata frumoasa, Locul Carnot, se gaseste pe calea Rue Victor-Hugo. Acest patrat are un imens monument al Republicii creat in 1890.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.